25
  • Macropus Rufus
    #25
    hogy mit? Az sg.hu véleménye azonos filmről 180fokos
    Ui. nincs ott, hogy ki írta. Nincs ott, hogy kritika. Tehát az sg.hu mint médium, két különböző véleményen van azonos filmről. Csak ez az ami nem érthető.
    A Cinematrix esetén legalább ott van, hogy ki írta és az a cikk az ő véleménye. Nem a Cinematrix-é.
  • zetortraktor
    #24
    Hogyhogy mi van? A film siker. Nem olyan sikeres, mint az első rész. Ez arra utal, hogy hányan látták, hányan tudják megmondani, hogy jó lett-e vagy sem. A kritika arról szól, hogy valaki szerint jó lett-e vagy sem. Vagy mit nem értesz?
  • Macropus Rufus
    #23
    Akkor most mi is van?

    http://sg.hu/cikkek/111394/csalodas-a-beavatott-2-szereplese
  • sirpalee
    #22
    Az idegen a testebe csak azert kellett a sztoriba, hogy ne nevezd kurvanak. ;)

    Ilyen egyszeru az eges alapja, ugyanazt adja el tobbszor az iro, de szerencsere erre mar nem haraptak ra. Leallhatnanak ezzel a minosithetetlen YA "sci-fi" tomeggyartassal, szinte mindegyikben max rohejesnek nevezheto a sci-fi resz. Lasd a 100ak meg. :D
  • Banderas1990
    #21
    Én azok közé tartozom, akik nem csak látták a Host-ot, de olvasták is. Szerintem a film egész korrekt lett, de nem egy világmegváltás. Erősen érződött, hogy sok mindent akarnak belezsúfolni a filmbe (pedig így is erősen megcsonkították a történetet).
    Maga a regény nekem jobban tetszett. Ott normálisan kibontakoztatták mind a főhős, mind a mellékszereplők jellemét és olyan kérdésekkel is foglalkoztak, amivel a film nem. Ily módon jobban összeállt a történet. (Ami kifejezetten tetszett, hogy kitértek az idegenek által megszállt többi fajra is.)
    Ez volt az írónő egyetlen olyan regénye, ami érdekelt, így az általános írói tehetségéről nem tudok nyilatkozni. Az Alkonyat film változata alapján viszont egyértelműen megállapítottam, hogy ugyanazon a fő nyomvonalon halad a két történet.
    Utoljára szerkesztette: Banderas1990, 2015.03.21. 18:38:45
  • ostoros
    #20
    Illetve még azt is kiegészíteném, hogy a főszereplő nem őrlődött. Egy idegen lény élt a testében.
  • ostoros
    #19
    Nem volt az olyan rossz. Csak mivel trilógiának indul, ezért elég semmilyen az első rész után. Más kérdés, hogy az író megszállottan elkötelezett az erőszakmentes megoldások mellett, ahogy az alkonyat utolsó részében is, elmarad a nagy leszámolás.
    Ui: Én olvastam az összes könyvet és azok alapján a Host simán alázza az alkonyatot. Sajna a megvalósítás már nem az igazi.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2015.03.20. 23:52:41
  • sirpalee
    #18
    Na a host volt igazan a legalja. Halistennek nagyot buktak vele...

    Viszont a sci-fi-ket ne csufold meg azzal, hogy oda sorolod a hostot. Gyakorlatilag ugyanaz volt mint az alkonyat, a foszereplo csaj ket pasi kozott orlodott, csak most nem vampiros hatter volt, hanem valami sci-fi-s. (na meg arrol nem is beszelve, hogy milyen hulladek lett az egesz vege)
  • ostoros
    #17
    Vagy ott van a Hater Trilgia, amelyből akár sorozatot is lehetne csinálni.
  • ostoros
    #16
    Hát igen sajnos nem filmesítik meg pl. Lois Mcmaster Bujold regényeit.
    Vagy ha már fantasy, akkor talán sohasem fogják filmre vinni Karen Chance könyveit.
    Pedig -e kettő tényleg sokat ad.
  • Sir Quno Jedi
    #15
    Najó, de ha belegondolsz régen is egyetemisták és zöldfülű fiatalok gyártották a forradalmakat elég gyakran, mert azok még imádnak lázadozni. Hülyén festenek, de reális.
  • benőmenő
    #13
    Az első nemrég volt tv-ben, este jó volt rá elaludni. Egyébként egy gagyzor tucatvalami.
  • Ender Wiggin #12
    Alapvetően az a baj, hogy ezek a regények olyan szerzők tollából származnak, akik nem tudnak írni. Az Alkonyat, a Beavatott, az Éhezős szerzői az első szám első személyt, mint valami pajzsot használják, hogy még véletlenül se kelljen a könyv világát a szereplő mikorkozmoszán túl bemutatni (amit megtudunk, az tele van logikátlansággal, gyakorlatilag semminek sincs értelme). Emellett szétszórt, semmitmondó, egyetlen eredeti gondolatot sem tartalmazó katyvasz az összes. De a lényeg benne van, a főhős tinicsaj, aki néha két faszi között őrlődik (de nem hármasszex során, csak mint alsós infnatilizmussal) és közben megváltja a világot. A forgatókönyvírók ebből (lévén ők is a mai hollywoodi nímand generáció tagjai) semmit nem tudnak kihozni, ami nem rajongói, csak puszta érdeklődői szemmel értéket adnak a történetnek.
    Én nem a hype miatt néztem meg az első Alkonyatot, a Givert, az Éhezők részeit és a Bevatatott első részét, hanem, mert kíváncsi voltam. És egyetértek, a Host-film tényleg magasan veri ezt az összeset.
    Egyébként Woodley feje úgy néz ki, mintha az egyik fele lecsúszott volna (vagy fel). Fura.
  • molnibalage83
    #11
    ????
    YT-n fent volt egy ideig, megnéztem. Fájdalmasan bugyuta volt, pont mint SM más alkotásából készütl film...
  • Sir Quno Jedi
    #10
    Ja, a Host az tényleg jó volt. Tök korrekt scifi! Bár mindig vannak benne tudományos és technikai ordas baromságok, dehá egy női írótól mit vár az ember...
  • Atisz #9
    Nem tudom, hogy mennyire "kislányos", mivel általában nem nézek "kislányos" filmeket (tehát nincs viszonyítási alapom), de a bemutatója alapján szimpatikusnak találtam, illetve utánaolvasva abszolút jónak tűnt (az írónő zsenge kora ellenére).
    A moziba én is úgy ültem be, hogy lejjebb vittem az elvárásaimat a korábban említett filmekhez való párhuzamvonás miatt és így tetszett, sőt, még normál szemmel is. Ezt a részt is meg fogom nézni.

    Egyébként az Alkonyat írónője is tud jobbat, pl. a Host elég korrekt volt (bár lehet, hogy az is "kislányos"). Visszagondolva elég vicces, hogy annak a filmnek az esetében éppen azok húzták a szájukat a legjobban, akik hajlamosak elalélni a tini-vámpír-farkasember kombinációtól.
  • Sir Quno Jedi
    #8
    Hátő én láttam az éhezőket mind és leszámítva ezt az új részt, ami rémuncsi és semmitmondó volt, egész nézhető volt az első kettő. Az Alkonyatra nem bírtam magam még rávenni, hogy bepróbáljam (amennyit láttam belőle itt-ott az elrémített), de 1x talán mégis megteszem, lesz ami lesz. Ennek az izének az első része pedig, mint mondtam (és te is) egész tűrhetős. Persze nagyon kisjányoknak való az elején, közepén, de aztán egész beindul.
  • Atisz #7
    Az Éhezők Viadala nem modernizált Battle Royal, hanem nettó Battle Royal lenyúlás, felhígítva.
  • Atisz #6
    A Beavatott annyiban különbözik az Alkonyat és az Éhezők Viadalától, hogy az első része tök jó volt, ellentétben az utóbbi két említett szériával.
    Azzal pedig remélem nem árulok el túl nagy titkot, hogy ha valaminél már az első rész is rossz, abból baromi nehéz aztán jó folytatást csinálni.
  • molnibalage83
    #5
    Én láttam részleteket az Alkonyatból és voltam olyan hülye, hogy megnéztem az Éhezők Viadalát Istenem, hogy mekkora Zskat fos film.
  • zetortraktor
    #4
    "A fiatalság hiába hájpolja ezeket"

    Épp ez az. Hogy nem hiába hype-olja: mert szépen felültél a hypevonatra és megnézted őket. Ennyi.

    Ja, hogy nem jöttek be? Buhú. Ne lepődj már meg, ha egy ifjúsági regény adaptációja nem neked szól. De ha sorra veszed a többi YA-filmet (The Giver, Maze Runner, stb.), találni fogsz olyat, ami bejön, elhiheted. Ha fiatal lennél, simán bejönne. Elég, ha csak megnézed, hogy fiatalon milyen, sokak által pocséknak tartott filmeket is szerettél.
  • molnibalage83
    #3
    Amen.
  • Wittgen
    #2
    Alkonyat: gondoltam jóféle vámpíros horrorszerűség -> skippeltem is a folytatásokat.
    Éhezők viadala - gondoltam egy modernizált Battle Royal -> kippeltem is a folytatásokat.
    Beavatott - egyik unalmas téli nap megnéztem otthon, még a ráfordított időt sem érte meg, annyira xar film.

    A fiatalság hiába hájpolja ezeket, az én szememben mindegyik széria oltári fos sztorival/forgatókönyvvel és javarészt tehetségtelen színészekkel rendelkezik.

    Kár ezért a csajért is, mert szép, tehetséges, de egy ilyen filmben vesztegeti az idejét. Persze tudom, kell 1-1- pénzes meló is...
  • Sir Quno Jedi
    #1
    Nem is volt rossz az első rész. Én úgy kedztem nézni, hogy na mondom, ez jó szar lesz, mert annyi rosszat hallottam róla, de alapvetően tetszett. Nem azt mondom hogy húdejó, de nézhető. Ezt is majd megsasoljuk.

    Mondjuk a csaj iszonyat hülén néz ki most rövid hajjal.