10
  • Kotomicuki
    #10
    Pontosan!
    Ez az egyik oka, hogy minden jóval többe kerül, mint ami a valós értéke volna - a vásárlónak kell mindent megfizetnie.
  • lammaer
    #9
    Persze világos, csak ugye amikor engem megcsesznek 1 milliárddal a pisti javára, akkor ha pisti legközelebb hozzámjön lehúznám én is rendesen :)
  • lammaer
    #8
    Hát pedig de... "óvónéééni.. én találtam fel a téglalap alakú telefont és a samsung mááásoljaaaaaaa! " :)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.03.19. 08:45:30
  • who am I 7
    #7
    de a marketingjük, akkor miért óvodás? érdekes...
    Utoljára szerkesztette: who am I 7, 2015.03.19. 02:09:19
  • SirBubu
    #6
    akkor viszont nem marad más hátra az egyszeri júzernek, mint megtanulni az ő nyelvükön, és kitaposni belőlük mindent, amit ígértek (-nak/-nek)

    ideje felébredni, wake up Neo!
  • M2 #5
    Ezek profitorientált cégek, nem óvodás gyerekek.
  • aru
    #4
    Azt hittem az apple az innováció és a világ közepe! SSD-t vesz?! :O
  • kvp
    #3
    Van ket ceg, amik a piac (=penz) es a bevetel (=penz) elosztasa soran kialakult nezetelteresek miatt utaljak egymast, de mindketto nagyot bukna ha nem uzletelnenek egymassal. Tehat reszben vitatkoznak a birosagokon, reszben versenyeznek, de kozben kereskednek is. Nem tul etikus, talan gazdasagilag nem is annyira hatekony, de a ket ceg reszvenyesei szamara jovedelmezo felallas.
  • qrd0xQSt2rdvnu
    #2
    Nyilván megy a harc közöttük, mindkettő igyekszik maximalizálni a piaci részesedést, növelni a profitot, védeni a saját érdekeiket. Viszont a felszín alatt meg megy az üzletelés. Amíg az Apple az emberek számára gyárt terméket, addig a Samsungnak hatalmas piacot jelent az, hogy a többi gyártó számára termel. Szóval attól még, hogy a hétköznapi emberek felé való üzletben keményen hadakoznak, a Samsung nem engedheti meg magának egy ekkora piaci szegmens elvesztését, mint alkatrész beszállító és chipgyártó.
    Ami mondjuk érdekes szitu, hogy akkor most a Samsung kezében vannak az Apple ARM implementációnak a tervei. Sőt, ezek szerint maga a Samsung támogatta nagyon komoly tudással a gyártásra optimalizálást. (Ilyen jellegű IC gyártásnál mély technológiai együttműködésre van szükség a gyártó és a megrendelő között).
  • lammaer
    #1
    Nem úgy volt hogy a SAmsung és az apple harcol egymással? SAmsungot megbírságolták vmi apple patent miatt, aztán a samsung meg azt mondta hogy ok, majd visszadod a pénzt a kijelzőink megemelt árával...

    Azt most megint love and peace van :)