8
  • Papichulo
    #8
    Ha a liszensz mértékét az Intellel közösen határozták meg, akkor azon is múlik - ez részletkérdés.

    Felreertetted. Csak az Intel hatarozta meg :) Az o tokolesukon bukott meg a szabvany.

    En azert sajnalnam a Thunderboltot, mivel a 20Gbps hasznos is tudna lenni, bar eleddig monitoron kivul meg soha semmit sem dugtam ra. Mindazonaltal sok sikert a beruhazashoz!
  • Tetsuo
    #7
    Én nem szidtam soha egy céget sem, az Apple-t főleg nem. A rendszert szoktam bírálni, ami kitermeli ezeket az embertelen, multinacionális, gátlástalanul törtető szörnyeket, és itt nem az Apple-re gondolok, hanem pl. befektetési konszernekre, fegyver- gyógyszergyártókra stb.
    Ha a liszensz mértékét az Intellel közösen határozták meg, akkor azon is múlik - ez részletkérdés. Ezesetben mindketten megszívják az általam említett okok miatt. De mint írtam több cég is hasonló stratégiát követ, amivel már volt egy-két bukta.
    Valószínűleg beruházok egy Thunderboltos UAD Apollóra és akkor már egy iMac-re is, remélem lesz olyan gyors, mint a PCI-E csatolós kártyám. ;-)
  • Inquisitor
    #6
    Persze, mivel nem terjedt el, nincs is kihasználva, de olyan most az USB-t hasonlítani hozzá, mint teszem azt a párhuzamos portot a PCI-Expreszhez. FireWire-hez volt Scaner, nyomtató, webkamera, kamera, digitalizáló, tuner, hankártya. Csak éppen sehol nem lehetett kapni, vagy 2x annyiért. Thunderbolthoz meg szinte semmi.
  • Bagoly81
    #5
    firewire nem valami jó csatlakozó, állandóan kicsúszik, én nemszeretem de a hangkártyám olyan. kíváncsi leszek mint tud majd az új usb, egyelőre a 3.0-t sem osztogatják, de már terjed szerencsére , szerintem a mobiltelefonoknál elkezdenék nyomni akkor megugrana a népszerűsége drasztikusan
  • Papichulo
    #4
    A Thunderbolt, csakúgy mint a FireWire árának nagyrésze liszensz, ami ugyancsak az Apple-ön múlik.

    Tudom, hogy az Apple-t nepszerubb szidni mostanaban, de ebben az esetben az Intel liszenszelesi gyakorlataval volt a gond... az Applenek semmi koze nem volt ehhez :)
  • skinnyman
    #3
    Nem lehet megolni azt, ami eleve halott volt. Thunderbolt, Lightning: n+1-edik halva szuletett vakvagany, ami veletlenul sem akart szabvanyos vagy olcso/elterjedt lenni. A Type-C USB mindet megeszi.
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.03.17. 14:35:19
  • Tetsuo
    #2
    A Thunderbolt, csakúgy mint a FireWire árának nagyrésze liszensz, ami ugyancsak az Apple-ön múlik.
    Ha az elején bevállalnak mondjuk egy kis veszteséget, sokkal jobban elterjed, majd jóval olcsóbb lesz a gyártás és már jövedelmez. Mindenki jól járt volna... Ehhez hasonló dolgok voltak pl. a Sonynál stb.
  • Inquisitor
    #1
    AThunderboltot az Apple maga nyírta ki azzal, amikor eleinte jó sokáig csak Apple termékekben futtatták azokat fel, PC vonalon maximum megfizethetetlen drága alaplapoknál jelent meg, meg külön bővítőkártyán. Annak idején így halt meg a FireWire is, mire PC-n elterjed volna, mát itt volt a gyorsabb USB2.0-ás csatolás. SOKKAL olcsóbban.
    A Thunderbolt drága, ez van. Viszont éppen úgy ahogy a FireWire is, sokkal többet tud, több mindenre használható, mint a toldozott foltozott SOROS port. Én sajnálom ha ez is eltűnik majd.