20 éve mutatkozott be a Microsoft Bob

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dos-on nőttem fel...PC-s pályafutásom XT-n kezdődött! Ennyit rólad...! Ezt a förmedvényt nem a DOS kezelhetőségének javítására hozták létre, hanem a Win. 3.1-hez. Amint az a cikkből is kederült....Ennél a rettenetnél a 3.1 felülete is átláthatóbb volt.

NEXUS6
Az ilyen kevésbé célszerű, de más környezetre emlékeztető felület azért tűnt jó ötletnek, mert az ablakos/ikonos sztenderd GUI még nem épült bele annyira a kultúrába.
Ma az oviban szívják magukba a gyerkőcök azért tűnik ostobaságnak változtatni rajta, akkor viszont sokan még nem találkoztak számítógéppel.
Szerencsére az emberek a számítógéptől számítógépszerű felületet várnak ezért lett népszerű a Win95 és ment kukába ez.

Azonban, ahogy a számítástechnika mind több rétegű lesz, mind jobban távolodik a vastól, mind összetettebb környezetet jelent annál inkább felmerül egy hasonló, egyszere átláthatóan sok információt biztosító, de még is ismerős GUI szükségessége, lásd Neurománc.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Hát én DOS-on nőttem fel, és ugyanígy nézek rá.
Szerintem a Win31 felületével semmi baj sem volt. Abban a korban épp hogy jól használható volt.
Úgy látszik a MS-nál nem felejtették el ezeket az "innoatív" ötleteket, mert a Win8 épp hasonlót igyekszik az emberre erőszakolni, azzal a különbséggel, hogy a "virtuális lakás" helyett épp egy végletekig letisztult felületet igyekszik adni.
De a koncepció ugyanaz: egy alkalmazás legyen látható, buta, 1xű felhasználók is kezelni tudják.
Ezzel amúgy semmi baj sem lenne, ha gondolnának a power userekre is.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

zsivko
Tipikus facebook növendék. Ha DOS-on nőttel volna fel akkor te is másképp néznél erre a programra.

Miden kifutott csúcskategóriás tökéletes működő állapotba lévő ATI-t megveszek!!!

Klasszikus "szőke nős" gondolkodás...Ostoba, buta, naív...
A kutya varnyogása miatt 2 percen belül szétvertem volna a gépet....Rettenetes.