18
-
karajjj #18 Elhiszem, szoktam én is nézni az akcióikat, de a hűtőnk a mai napig 100-fölött van, ezt meg az Arénában elég szép áron kifogtam, miközben az Árkádban teljes áron volt kapható. Az ilyen üzlet készletkisöprős akciókor érdemes bemenni személyesen. Normál esetben pedig teljesen igazat adok neked! -
dyra #17 Sajnos elbeszélünk egymás mellet. Én nem látom a kis és közepes vállalkozásoknál túlnyomó többségénél azokat az erőforrásokat amikkel ők a nemzetközi piacon meg tudnak jelenni. Egy webshop üzemeltetése véleményem szerint nem annyi, hogy feltelepítek egy ingyenes valamilyen webshop motort és ott árulni kezdem a saját termékeimet. Ez egy meglehetősen erőforrásigényes dolog. Az ebay és egyéb más helyeken történő értékesítés is rengeteg befektet munkát igényel. Nem csak a ráfordított időről van szó hanem a tudásról is. Én ezért mondom, hogy ezt a piacot a nagy szereplők fogják kézben tartani.
A kisboltok hozzá tartoznak a városok képéhez. Ha csak azok a kisboltok maradnak akik helyi cuccokat árulnak értelemszerűen nekik is vissza fog esni a forgalmuk mert sok ember aki eddig vásárolni ment be a belvárosba az nem fog bemenni. Kávézók , éttermek forgalom visszaesése is várható emiatt. Jó példa erre az én városom Eger. Régen egy nyüzsgő belvárosa volt tele kis üzletekkel, nyitott egy pláza plusz a webshopok és a belváros árnyéka régi önmagának. Bár még azért hál isten viszonylag sokan tartják magukat.
Szerintem a gép előtt ülés vagy a tv előtt ülés nem sokban különbözik egymástól. A webshopos vásárolgatás meg unalmas kulimunka, egy fokkal nem élvezetesebb mint az asszonnyal végig járni a tescot.
A digitális cuccok szerintem messze rosszabbak a papírnál. Több káros anyag is keletkezik amivel egyszerűen nincs mit kezdeni lévén a legtöbb helyen nem megoldott az újrahasznosítás. Jóval kevesebb számítógép , okostelefon stb.. Én ezt tartom környezetbarátnak. -
#16 Pont a médiamarktnak van kiváló weboldala és én már vettem is rajta tőlük bosch mosogatógépet, siemens tűzhelyet, meg ezeknél kisebb dolgokat is. Ki kell várni egy jó akciót és mehet a jöhet. -
#15 Ott qa pont. Rairhatjak a turabakancsra is, hogy 46-os azt ugy jarnak mint en, hogy kb vagy ket szammal kisebb labra jo is lett volna.
Akkor a visszaelesekrol ne is beszeljek, amiket el lehet kovetni. Refurbished keszulekek ujkent eladasa, nem minosegi termekek essorolhatnam napestig. Es itt hiaba jon barki is azzal, hogy ki kell valasztani a megfelelo minosegi eladot, mert jelenleg a legnagyobb cegek is a profitra mennek leginkabb ra es ezek a vcegek is nem egyszer visszaelnek mar a gariztatassal is es senkinek nincs kedve szaladgalni hivatalokba,hogy ervenyesitse a jogait.
Egy pizzanal meg oke, max nem rendelsz ott maskor es letojod, na de 20-30szoros ertekeknel mar igencsak odakell figyelni. Mondom ezt en , aki ebayt es mas ilyen dolgokat is napi szinten hasznaltam, mar evekkel ezelott is. -
#14 Mi pl. a csaladellato-tól is szoktunk vásárolni, meg a vezer-hus-tól stb. van sok lehetőség mindenre. Sok cukrászda is fent van hálón rendeléssel, mindennel. De még partiparókát is rendeltem már. Gyakorlatilag a lehetőségek határtalanok, még harisnyawebáruház is van.
Utoljára szerkesztette: Sir Quno Jedi, 2015.03.12. 12:12:02 -
#13 Na, erről beszélek. Otthon olyan helyen vásárolok friss árut, ahol ismerhetem a termelőt, címmel stb. A múltkor találtam egy efféle oldalt (nem nagy választékkal, sajnos), de most nem találom. Persze ezek drágábbak, mint a Tesco.
-
Cat #12 "Brutálisan sok munkahely fog megszűnni vidéken."
A webes árusítás előnye, hogy az egész világ a piacod. Azaz pont az ellenkezője igaz annak, amit írsz, mert ha van jó termék, amit az adott helyen előállít (legyen az akár egy kisváros), bárhova feladhatja postán/futárral.
"Kihalnak a kis boltok"
1. Ha helyi árut árul, akkor nem.
2. Azok fognak megszűnni, akik eddig a korlátozott elérhetőség miatt voltak életképesek, általában jóval drágábban értékesítettek, mint az indokolt. Nevetséges, hogy falun lakóknak jóval többet kell fizetnie a sarki kisboltban ugyanazért a termékért, mint egy nagyobb városban élőnek, miközben a keresetek jóval alacsonyabbak ott.
"Az emberek sokkal többet fognak a gépük előtt rohadni ami már önmagában egészségtelen."
A magyar átlag napi 4-5 órát ül a tévé előtt. Én azt jóval egészségtelenebbnek, butítóbbnak gondolom, mint a számítógép előtt ülést.
"Ez pedig tovább fokozza ezt az esztelen fogyasztást ami jelenleg van a világban. "
A digitális fogyasztásnál környezetkímélőbb nem sok dolog van. Nem a több tárhely, több program, több funkció miatt van kevesebb fa az esőerdőkben. -
#11 Tesco online. Ha hiszed, ha nem, ha lédig terméket vásárolsz, azt ők válogatják neked össze a kicsi kezükkel, mintha csak magad vásárolnál. Minden szem burgonya, narancs, kiwi, banán, hagyma, répa stb. tökéletes, sőt pl. a sütőtökük gyönyörű. Rengetegszer rendeltünk már tőlük, szal. nem a levegőbe beszélek. Hetente mindig jön nagyrendelés tőlük, néha sűrűbben. -
dyra #10 ezek a folyamatok hosszú távon elképesztően károsak lesznek.
1. Brutálisan sok munkahely fog megszűnni vidéken. Ennek folyományaként tovább folytatódik a vidék elnéptelenedése miközben a nagyobb városok szépen "meghíznak."
2. Kihalnak a kis boltok, sok kicsi város hangulatához hozzá tartoztak a kisboltok, ezeknek vége lesz.
3. Az emberek sokkal többet fognak a gépük előtt rohadni ami már önmagában egészségtelen. Továbbá a sok reklámanyaggal amit a fejébe tolnak tovább fokozzák, hogy ő egy engedelmes vásárló legyen. Ahogy észre veszem az embereknek nem az ár számít, hanem , hogy abban legyen a legtöbb giga abban legyen a legtöbb program , az a felhő szolgáltató adja a legnagyobb tárhelyet stb.. A minőség egyre kevésbé számít, manapság a tulajdonság lista a menő. Ez pedig tovább fokozza ezt az esztelen fogyasztást ami jelenleg van a világban.
Összességében az lenne a jó, hogy ha az olaj eltűnne az energia pedig annyira drága lenne, hogy ne érje meg külföldről idehozni a cuccokat és újra beindulhatnának a helyi manufaktúrák, és minden újra helyben készülne. Ez a globalizált világ ember és környezet ellenes. A gazdag országok kivételével ahol van pénz a szolgáltatásokra a világ többi részén előbb utóbb a mainál is sokkal brutálisabb munkanélküliség lesz. És ez gáz. -
#9 Mutass már nekem egy olyan weboldalt, ahol jó minőségű zöldséget, gyümölcsöt vásárolhatsz és megbízhatóan válogat valaki helyetted. ;-)
Én Ángliában élek, itt tuti nincs ilyen (itt egyszerűen nincs jó élelmiszer és alapanyag hozzá), de jó lesz magyar weboldal is. -
Elmin #8 És voálá így lesz a magyarból kövér, ha már arra sem képes, hogy elsétáljon a legközelebbi boltig.
Persze, ha az az idő alatt míg a boltban vásárolna elmegy máshova mozogni akkor nem probléma, bár én nem hiszem, hogy a többség mozgásra használná ezt az időt.
Mindegyik kiszállítónak meg lehet mondani, hogy pontosan mikor jöjjön ki?
Esetleg, hogy 6 vagy 7 után jöjjön ki?
Utoljára szerkesztette: Elmin, 2015.03.11. 23:05:52 -
#7 - Elárulom a zöldséget-gyümölcsöt szemenként válogatják neked össze, ha lédig veszed és mindég gyönyörű és friss árut kapsz.
- Ruhát nem kell felpróbálni, van az embernek vagy egy tucat ilyen-olyan mérete, leméred, megadod, lemérik ők is, elküldik a képeket hogy mi az ami jó rád, kiválasztod, megírod a különleges kívánságaida és elküldik neked ollá.
- Egyedi árukat is lehet neten vásárolni, még nagyon kis manufaktúrákét is, mert azok is rájöttek csak így élhetnek meg. Persze aki tökhülye és nincs jelenléte az interneten, az kihal, de ez egyre ritkább. Ennél kényelmesebb reklám és értékesítési felület el sem képzelhető és puszta költségként levonható a website, webáruház stb.
Per pillanat aki nincs neten fent az nem létezik, komolytalan. Mármint kiskerekedelmi szempontból halott, vagy zárt vevőköre van régről, stb., de ez sem tartható sokáig, mert a fiatalok hogyan ismernék meg, úgy mégis? Szájhagyomány útján, ugyanmá...
-
#6 Nagyjából egyetértek, multicégek termékeire ez vonatkozik; de pl. zöldséget, "home made" cuccokat, egyedi árut nem fogok online vásárolni sőt, ruhát sem, mert fel kell próbálnom.
A fő probléma pont az, hogy az életkörülmények sztandardizálódnak, a használati tárgyaink tucattermékek rövid élettartammal. Eltűnnek az apáról fiúra szálló karórák, 200kg-os faragott íróasztalok, kézműves termékek. Egy Morrison's, Tesco, Sony, Apple, BMW- terméket persze hogy tök felesleges boltban megvenni, nem kell mustrálni, válogatni hiszen mind egyforma, tömeggyártott. Elolvasol róla több véleményt/tesztet stb. olyan helyeken, amit te megbízhatónak találsz és klikk, egy héten belül ott van az ajtóban...
A másik aspektus pedig a helyi boltok, termékkészítők. Na, őket így nyírják ki a multik.
Európa növekvő problémái egyik legnagyobbika,a magas munkanélküliség (ill. alacsony foglalkoztatottság), ennek pedig egyik oka az óriáscégek (lassan monopóliumok) térhódítása, terjeszkedése. -
Sequoyah #5 Igen, a kenyelem a legfontosabb, de megvenni a legolcsobbat fogjak:)
Ezt maximum az irhatja felul, ha egy hely nem megbizhato, de sokszor az se, es sokan megveszik a gagyi szart is garancia nelkul, ha az olcsobb. -
karajjj #4 Azért csak megéri elmenni a boltig néha, legutóbb 20 ropi különbséggel vettem hűtőt a médiában a legolcsóbb webshophoz képest, és nem kifutó készülék volt, se kiállítási darab, pusztán csak a kutyának sem kellett és szabadulni akartak tőle. -
#3 Dehá mien kényelemről beszélünk itt? Az kényelmes ha órákig utazol a csúcsban, nem lelsz parkolóhelyet, hogy aztán másokon áttülekedve az unott arcú eladó elé kerülsz a sorodat kivárva és kiderüljön, hogy semmilyen kérdésedre sem tudnak felelni és fogalmuk sincs milyen üzletben dolgoznak és mi lenne a dolguk?! Aztán vagy hazacipeled a cuccot, ha egyáltalán van nekik (általában nincs, nem lesz, nem is volt, pedig ott a reklámjukban most is), vagy úgyis házhoz kell szállítsák, de az x nap náluk... Ááááááhhhh... Ez senkinek sem hiányzik. -
#2 "Már nem az ár, hanem az online vásárlás kényelme a legfontosabb"
Fail.
Az online árak ugyanis JÓVAL alacsonyabbak, mint a bolti. Nem véletlen. Webshopot egy 2 m2-es lyukból is lehet üzemeltetni.
Tehát az online vásárlás elhozta az alacsony árakat és a kényelmet. Ergo az ár továbbra is kiemelten fontos a kényelem egy dolog. A piac árérzékeny. Pont.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.03.11. 14:45:20 -
#1 Gyakorlatilag szinte bármit lehet online vásárolni és érdemes is. Időt, üzemanyangot, idegeskedést spórolunk meg és gyakran pénzt is az alacsonyabb ár miatt.
Én magam ruhát is online vásárolok már egy ideje. Napi bevásárlás szinte szükségtelen, ott a tacskó online. Nagyobb gépeket az ember eleve netről rendel, hülyeség körbautózni a várost, hogy aztán úgyis kiszállítást kérj. Szoftvert csak online, ki szeret a dobozokkal szórakozni. Elektronikát is stb. Nincs semmi, ami miatt oda is kéne menni helybe ahol árulják a cuccot.
Ma már az offline kiskereskedelem gyakorlatilag egy szükségtelen rossz, a múlt egy maradványa, csökevény. DE szerencsére rohamosan számolják fel és megy a netre minden. Pár évtized és...