Lézerágyút demonstrálnának a britek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A Mk29 helyere is kerulhetne...
Ezen felül nincs hely. A meglevő RAM indítók helyére tudod csak letenni, tehát vagy feláldozol valamit a jelenlegi képességekből vagy nem lesz egy ilyen sem.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A gravitáció meg a légmozgás stb. hatása a hagyományos lőfegyverek lövedékeire inkább a hátrányok közé tartozik."
hát hogy mégiscsak válaszoljak, szerintem olyan durván azért nem fogtam mellé.
ugyanis: a fentebb említett két tényező közül a gravitáció szerintem egyáltalán nem a "hátrány"-ok közé sorolandó, hanem a OBJEKTÍV TULAJDONSÁG-ok közé
azaz: a gravitáció itt, földi körülmények között, igencsak hasznára válik az ágyúnak, mert ha nem lenne gravitáció, fedezék mögött az ágyú nem lenne képes célt leküzdeni, hanem a lövedék elszállna a büdös picsába, a világűrbe, és még véletlen se találná el a célt
ugyanakkor a lézerfénynek meg egy elég vonzó tulajdonsága az, hogy pont oda talál be, ahova célozzák, azaz nem zavarja terjedését holmi gravitáció meg szélviszonyok
Egy hím méhecske buzdító szavai: "Szorgos népünk gy?zni fog, 'cause HERE I am!"
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Szóval mi a túrónak tartanál fent két párhuzamos rendszert, amikor a lézer perpillanat gyak semmit sem ad, amit a mai rendszerek nem tudnak...
Nyilván kávét sem tud főzni, de az nem is cél, arra ott a jó öreg kávéfőző.
Nincs abszolájte multipurpose, mindenre ugyanolyan jó fegyó (egyelőre).
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Aha, egy vadászgépet 100 ft-os pointerrel vakítani....
Azért gyártanák le ezeket a fegyvereket, mert egy rakéta csak egyszer használatos, ezzel meg sokat lehet lövöldözni villanyszámla költségen, ami egy atommeghajtású hordozón elméleti költség, egy gázturbinás rombolón meg filléres.
nem. Sztem a szitu a következő: még a hidegháborúban kezdtek el szarozni a lézerfegyverekkel. (űrhadviselés címszóval). Dollár milliárdokat emésztett fel azóta a projekt. Olyan nincs, hogy nem lesz belőle látható fegyver. Az, hogy ez az eszköz mennyire hatékony senkit nem érdekel. Sok pénz ment bele, valamit fel kell már mutatni. És biztos vagyok benne, hogy a mérnökök tisztában vannak azzal, hogy egy porosabb v. párásabb idő drasztikusan rontja a fegyver hatékonyságát. A csillogó felületekről már ne is beszéljünk. + a megfelelő beesési szög stb... Túl sok minden szólhat közbe. Nem megbízható! Ahogy Molnibalage is említette: nem minden időben használható. Márpedig egy fegyver ha nem használható minden időben akkor az annyit is ér. Sztem. Tudod mint az Asterixben: Cézár csak délután 5kor támadt és a hétvégén. (Asterix Britanniában, képregény Alfa) Na itt is, csak meg kell majd várni, hogy essen az eső, és a milliárdos eszközt leszedik egy közönséges rpg-vel 😄
Élő erő ellen az elvakítás nem rossz 5let, de ahhoz meg felesleges ilyen baszomnagy cucc. Egy lézer pointer is megteszik. 100Ft és 4 gombelem kell.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.03.10. 13:46:21
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Egyébként nem ez az első eset a világtörténelemben, hogy hülyeséget erőltetik. A legjobb példa erre a csatahajó építés. Egy valagnyi pénzt dobtak ki feleslegesen úgy, hogy ráadásul a használhatóságuk és alapvető balanszoláson rég túlmentek. Így visszanézve a 25-30 ezer tonnásnál nagyobb csatahajó marhaság volt.
Vagy inkább azt, hogy honnan mennyi pénzt lehet lenyúlni.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.03.10. 09:50:13
mit gondoltok, a cernbe miért kísérleteznek miniatűr feketelyukakkal? azokat fogják kiszórni egy drónról és akkor a hegy mögé is behajlik a lézer.
esetleg kiborgcsótányokkal röptetnek majd pici tükröket, amikkel ez szintén megoldható.
A gravitáció meg a légmozgás stb. hatása a hagyományos lőfegyverek lövedékeire inkább a hátrányok közé tartozik. Amit említesz, az inkább az ágyúk egy részére lehet igaz, de pl. légvédelmi ágyúknál, kézifegyvereknél semmiképpen.
A jelenlegi lézerfegyverek legnagyobb hátránya inkább az energiaigényük ebből fakadóan nagyok és viszonylag kevés lövést képesek leadni. A Boeing YAL kémiai lézere mintha egy töltéssel 7 lövést képes leadni, pedig egy bazinagy b747-es repülőgép. A másik, hadrenbe állított lézert is egy hadihajó cipeli, mert más eszközre nem fért rá.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
- "Amire ez rálát, ott a célnak esélye nincs kitérni." én is pont ilyesmit írtam, hogy a rálátás nagyon fontos (sőt), különben szart se ér az egész
- "Ahol majd az lesz a cél, hogy fedezék mögül szedjék ki az ellent, oda jöhet a fotontorpedó, vagy az önvezérlő harci drón ..." - na ezt így nem tudom hova tenni, mert szerintem egy tüzérségi zárótűz drónok nélkül is eredményesen kivitelezhető
Ahol majd az lesz a cél, hogy fedezék mögül szedjék ki az ellent, oda jöhet a fotontorpedó, vagy az önvezérlő harci drón ...
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.03.09. 22:03:41
a "fedezék" nem összekeverendő a "takarás"-sal.
- a fedezék olyan, fizikai (és egyben talán optikai) védelmet nyújtó dolog (mint például egy kőszikla), amit nemes egyszerűséggel nem lehet átlőni
- a takarás viszont csak optikailag nyújt védelmet, azaz nem látszódik mögötte a delikvens, de ha egy golyó arra téved, az bizony leszedi (pl. egy bokor)
Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2015.03.09. 21:15:28
Elösször lőjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
azaz összehasonlítva például egy szimpla lőfegyverrel vagy ágyúval, aminek lövedéke a ballisztika meg a gravitáció törvényeit követve képes a célt még fedezék mögött is leküzdeni, a lézer csak azt tudja leküzdeni, amire rálát
és hogy mi ebből a tanulság? semmi
Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2015.03.09. 19:34:44
kik azok a britek?