26
  • Papichulo
    #26
    A frappans visszavagasok nagymestere... :)
  • Jakuza1
    #25
    Voltam nalatok es ott hallottam.
  • T2k
    #24
    Ezeket a hülyeségeket magadtól találtad ki vagy segített valaki benne?
  • Jakuza1
    #23
    De ez veszelyekkel is jar am, nem csak pozitiv hozama lehet. Lasd Nokia, kulon utakra tevedt, ahol rossz strategiaval egy olyan termek mellett tette le a voksat, ami tonkre is tette, mivel a felhasznalok masfele akartak orientalodni.
    Szoval ez azert egy rogos ut is.
  • M2 #20
    Ez egy olyan negyedév volt az Apple-nél, amilyen nem lesz többet (tömegcikkből jött elő egy olyannal, amit régen vártak a vásárlók nagy tömegei). Ezért tényleg felesleges ez alapján bármit is nézni az érdekesség szintjén túl.
    A többi negyedévnél meg majd sírunk, hogy a profitjuk a felére csökkent?

    Az Apple sikerének receptje, hogy mindig le tudja magát választani a piacról. Erre általában a szoftvert használja (OSX, iOS) vagy valamilyen szolgátatást ami nem érhető el más gyártók eszközein (iTunes). Nagy ritkán már meglévő hardvereihez köti az újat (AppleTV, Apple Watch), de ennek is az elkülönülés a lényege.
  • Vol Jin
    #19
    Arra gondolok, hogy nem értem az iphone-t milyen nagyszerű használni érvet. Ikonos ez is, ikonos az is, tehát GUI-is, csak a magasabbra pozícionáltnak vannak hiányosságai.
  • Vol Jin
    #18
    Nekem IOS-en hiányozna a Widget...
  • bakkerman
    #17
    az iphone tulajok nagyrésze előfizuval hozza ki a telefont,tehát nem hagy ott helyben többszázezret. Külföldön nem tétel kifizetni helyszínen 200-250 eurót a helyszínen a telóért,aztán havonta fizetni a 50-60 eurós előfizu díjat benne a nettel meg korlátlan telefonálással. Csak itthon luxus cikk az Iphone. T***nornál a legolcsóbb konstrukció helyszínen 77ezer,havonta 17990,ami az itthoni fizetéseket nézve elég megterhelő,hogy havonta csak a telefonod van 18 ezer forintba...Kápéra kihozni meg tényleg csak egy szűk réteg képes
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2015.03.06. 16:46:20
  • asgh
    #16
    Itt tényleg arról van szó, hogy a Samsung fejére nőttek a kínai gyártók, miközben az apple továbbra is tartja magát a prémium piacon.
    Annyiban érdekes figyelni csak a trendet, hogy jól kimutatható a két eltérő üzleti modell hatékonysága.
    Az apple amolyan "mesterlövészként" célozza meg a piacot, azaz kicsi termékpalettából próbál minél nagyobb darabszámban eladni, miközben a Samsung "szőnyegbombázással", azaz nagyon sok termékvariációt dob piacra és a teljes termékpalettájából jönnek össze a nagy eladási számai.
    A Samsung stratégiája eleinte jobbnak bizonyult, mert a még formálódó mobil piacon a felhasználók is kísérleteztek, hogy melyik termékek felelnek meg a legjobban az igényeiknek. Így pl. mire a nagyobb képernyőjű mobilok iránti igényre reagálni tudott az apple, addigra a Samsung simán elhúzott abban a szegmensben.
    Ugyanakkor az apple stratégiája kiszámíthatóbb profitot termel és kevésbé kell tartania az alsó szegmensből feltörekvő konkurenciától. Pl. az iPhone és az iPad úgy "csúszott le" piacvezetőből a középmezőnybe, hogy közben az apple rekord eladásokat produkált és az androidos gyártók nem az apple, hanem egymás elől happolták el a vevőket.
  • tyű
    #15
    ha jól olvastam máshol, akkor azért is lett kissé torz a pikcsör mert most lépett be Q4-ben az iPhone a kinai piacra, és mint olyan, az is egy első örömhullám, mint valami premier weekend a hollywood-i filmeknél. Meg hát becslés. Ettől függetlenül a Samu (is) eléggé visszafogott az innovációban idén sajna. Azt nem számitom annak, ha pengevékony telefont csinálnak 60 magos procival. Az Edge jó lett volna de lebutitották. USB 3.0-t visszabutitották. IP67 ment a lecsóba. SD kártya ment a levesbe. Cserélhető akksi ment a világűrbe. Mindez azért, hogy pár troll szakújságiró kedvéért élő szövet legyen a fémvázon. Ki a fene akar fémet a kezébe? Majd ha fémből készült kormányt akar a kocsijába. Amúgy könnyebben elsiklanék efölött a párszáz hülyeség fölött, ha lenne egy olyan irányú fejlesztés is, ami meg inkább a felhasználók igényei irányába indulna el... hosszú üzemidő, esetleg időjárás-állóság, cserélhető kártyák (dual-SIM opció) és akku, szép de nem sokat evő kijelző, gyors reakcióidő az alapfunkciókhoz. És 5G minél előbb.
  • seepheeerd
    #14
    http://www.youtube.com/watch?v=LgeU-GjHMOk
  • Papichulo
    #13
    Én elvből se vennék apple cuccot ha tudom, hogy ekkora profittal számolnak...

    A Samsung (vagy barmely mas ceg) high-end telefonjain sem kevesebb a profit, csak ok nem adnak el annyit belole, mint az Apple.
  • Andrevv
    #12
    Ilyenkor döbbenek rá, hogy milyen sok ember van aki nincs mit csináljon a pénzével. Én elvből se vennék apple cuccot ha tudom, hogy ekkora profittal számolnak...
  • gosub
    #11
    körte
  • Jakuza1
    #10
    apple
  • Jakuza1
    #9
    Meg csak nem is nott fole. Csak egy negyedeves marketing kampanyfogas, mert ugye az Aplle az elozo negyedevben adta ki a Iphone 6-t, ami megnpveli ezen idoszakban a vasarlas mennyiseget, mig a Samsung csak ebben az elso negyedevben adja ki az uj premium termeket. Ebbol lehet is kovetkeztetni arra, hogy a 2015/Q1rol a masik oldalnak siman lehet irni egy cikket arrol, hogy a Samsung mar az Apple elott jar megint.
    Ezert feleslegesek ezek a hirertek nelkuli marketing hirek, de hat megszoktuk ezt mar minden media feluleten, hogy hatha lehet etetni az elfogult rajongokat, mint Papichulo.
  • sgamez
    #8
    Sztem az éves statisztika pontosabb képet mutat a helyzetről, mivel aki iphone-t vesz az az utolsó negyedévben veszi mivel akkor jelenik meg az új modell...
  • bakkerman
    #7
    +1
  • seepheeerd
    #6
    Leszarom a statisztikát. Samu 6 lesz és kész :)
  • zola2000
    #5
    szerintem nem az apple nőtt a samsung fölé, hanem a huawei, xiaomi, lenovo vette el a vásárlókat a samsungtól.
  • Papichulo
    #4
    Annyira jol megy a Samsungnak, hogy tavaly adta el a teljes katonai es vedelmi uzletagat (Samsung Techwin, Samsung General Chemicals, Samsung Total, Samsung Thales)...

    A masik rossz hir, hogy az AAPL a vilag legertekesebb tozsdei vallalata... akar hiszed, akar nem. Peldaul ezert:


    Ezek az apple cikkek mind "fizetett hirdetesek" amikbol kb semmi sem igaz.

    Amikor meg az Android hatalmas market share-rol beszelnek, azt meg a Google fizeti? Vagy azok a hirek mind igazak? Csak az Apple hirek nem?
    Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.03.05. 21:14:48
  • ugh
    #3
    Ez mind csodalatos csak a samsung meg emellet eladot kb 2 tankert x ezer fold munkagepet, x millio tv-t, ugyanannyi porszivot, hutot, mikrosutot, ssd-t, vinyot, procit, memoriat anyamkinjat. Meg legyartott ezekhez ajfonyakhoz egy csomo cuccott. Es elszallasolt tobb ezer embert a szallodaiban.
    Ezek az apple cikkek mind "fizetett hirdetesek" amikbol kb semmi sem igaz.
    Igazi amcsi hazugsaggyar.
    Aki ezeket elhiszi jobb ha visszamaszik egy fara...
  • Jakuza1
    #2
    Lenyegtelen az ilyen osszehasonlitas, mert nem egyszerre dobjak piacra a termekeiket.Igy teljesen elteroek lehetnek a negyedeves de akar feleves ciklosban is az eladasuk. Sokkal jobban mutat egy trendet egy nagyobb volumenu idointervallum, mint peldaul egy ev.
  • EnxTheOne
    #1
    Nincs apple cuccom, de samsungbol viszont van több is szóval nem vagyok apple fanboy.

    Azért az szép eredmény hogy apple többet adott el úgy hogy ö csak a felső kategóriában van jelen, míg a samsung az összesben (csúcskategóriától a pár ezres butafonig)

    Ez olyan mintha a veyron több autot adna el mint a suzuki :D:D