7
  • TomecK
    #7
    "Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a The Telegraph brit napilapnak azt nyilatkozta, hogy az Apple Watch helyettesítheti az emberek slusszkulcsait. Azért, hogy ez megvalósítható legyen, az okosórát olyan akkumulátorral látják el, amelyet gyorsabban fel lehet majd tölteni, mint az iPhone-t és amelynek az üzemideje egy nap lesz."

    1 nap WTF?! Vagy csak én értem félre ? Hatalmas teljesítmény.
  • Tetsuo
    #6
    A Toyota nemrég jelentette be, hogy nem adja oda magát az Apple, Android rendszereknek.
    Szóval a Lexus slusszkulcsa megmenekült. ;-)
  • Sir Cryalot
    #5
    "(...) Jön a szép új 1984-es világrend."

    -nem újkeletű dolgok:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ubiquitous_computing
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.03.03. 20:57:13
  • Sir Cryalot
    #4
    "Különösen igaz ez az Apple-re, akik kb. elsőként adták ki a felhasználóik adatát az NSA-nek, és társaiknak. "

    "for the record" volt egy lista amin ponthogy utolsók voltak ezzel apple-ék ha jól emlékszem 2008-as dátummal :)

    honi viszonylatban meg a bme-n meg elsők voltak a kinectológiával :)

  • CairoJack
    #3
    Amikor egy amerikai cég (a Patriot Act-el megtámogatva) a privát szféra védelméről (LOL) kezd beszélni, az kb. annyira hiteles, mint ha a hátsó felem kezdene áriázni az operában.
    Különösen igaz ez az Apple-re, akik kb. elsőként adták ki a felhasználóik adatát az NSA-nek, és társaiknak.
    Hiába hangsúlyozzák, hogy "őket nem érdekli" az "adatokat nem adják ki", "senki nem fér hozzá", meg "titkosítás" bődületes kamu az egész.
    Ki az a hülye, aki még bedől ezeknek a lőzungoknak?? Tudomásul kéne már venni, hogy aki bármi olyan dolgot használ, ami az internetre van kötve, az meg van figyelve, le van hallgatva, ki van elemezve, le van profilozva. Az interneten nincs olyan, hogy magánélet, és hamarosan már sehol nem lesz (jönnek az okosautók, okosházak orwell-i kamerákkal, kinect, kamerás TV-k, távolról aktiválható okostelefonok, folyamatosan gyűjtött biometrikus adatok, stb. Jön a szép új 1984-es világrend. (Hogy 3 klasszikust mixeljek).
    Persze amíg ezzel a tudással nem élnek vissza nincsen baj. Gyakorlatilag persze nehéz nem visszaélni a világtörténelem legnagyobb hatalmával, azaz, hogy a megfelelő szervek mindenkiről mindent tudnak. Még pár év, és azt is, hogy hogyan aludtál, vagy akár, hogy mit álmodtál (viselhető elektronika, pulzusmérők, vérkép-elemzők, galvanikus szenzorok, stb.).
    Ilyen szintű megfigyelési államot még soha senkinek nem sikerült kiépíteni, még a legkeményebb diktatúrákban sem. Mostanáig.
    Az igazi baj az, hogy ezekhez az adatokhoz előbb-utóbb nem csak a hatóságok férnek majd hozzá, főleg, ha a cégek úgy állnak a biztonsághoz, mint az Apple, hogy az évek óta számukra már jelzett hibákat is tosznak kijavítani. Aztán majd jönnek sorra a fapening botrányhoz hasonló ráfázások, de amikor xy kibermaffia lenyúlja minden pénzed, akkor már késő lesz sírni. Hehe.

    Amúgy erről az autó távirányítós cikkről az jutott eszembe, hogy a Kéjjel-nappal (Knight and Day) című film, ahol Tom Cruse úgy lopott kocsit, hogy az iPhone-jával végigment a parkolóban, és egy gombnyomással kinyitotta egy S Merci ajtaját. Na úgy látszik ez 5 éve még vicc volt, 5 év múlva meg a hétköznapi realitás lesz.
  • Ender Wiggin #2
    slusszkulcs, persze. az autók 99%-t nem indítja távirányító. az ajtónyitás meg akkor még mindig a saját slusszkulcsról megy... de a tolvajok majd fognak örülni, ha ez elterjed a sznobok között.
  • hunbalee
    #1
    HTC okoskarperece kilóra megvett. Na még az a piac is fejlödik 2-3 évet és végre lehet értelmes valamire való okoskarkötőket venni VÉGRE! 2017-ben vissza is nézek erre a piacra!