8
  • zola2000
    #8
    Szerintem simán elmenne sokáig egy okosóra is, ha nem pakolnának rá teljes OSt, és olyan cput, amin akár playstation játékok is futnak ( https://www.youtube.com/watch?v=bd-qAxiYb7s oké hogy valaki a telefonját használja erre, de hogy a karóráját... )

    Hanem valami alap rendszer elég lenne rájuk, mint régen a javas telefonok tudjon annyit és kész, elmenne hónapokig is.
  • kvp
    #7
    "én olyan órának örülnék ami hagyományos digitális, de jó lenne ha annyira részletesen lehetne állítani benne a riasztást mint egy andoidos programban, szóval hogy akár rendkívül sok riasztást beállítani, és minden egyes riasztás nagyon sok féle szempont szerint, például hogy mennyi ideig csipogjon stb., meg például egy nagyon egyszerű jegyzet lehetőség jelszavaknak ilyesminek, gyakorlatilag csak néhány apróság kellene"

    Ez gyakrolatilag ket evtizeddel ezelott mar tudta egy sima casio ora. Meg telefonkonyv es hataridonaplo is volt benne. Meg tobbfele riasztas, stopper, jegyzettomb es meg az idot is mutatta. Jellemzoen 1 ev/gombelem fogyasztas mellett.

    Szerintem okosorak eseten ket iranyt lenne erdemes kovetni. Az egyik a 'buta' okosora, ami a telefon radios kijelzoje, annak csak annyit kell tudnia, hogy kommunikalja a bemeneti adatokat/meresi eredmenyeket es megjeleniti a kepet amit kap. Az okos okosorakat pedig erdemes lenne olyanra csinalni, hogy nemcsak nem kell hozzajuk telefon, de egyenesen kepesek lennenek kivaltani egy atlagos telefon osszes funkciojat. (akar azon az aron is, hogy kulso kijelzot vezerelnek radios kapcsolaton vagy nagy meretuek) Ez az elozo eset megforditasa es a meretlimitek miatt sokkal nehezebben megoldhato. De az, hogy a meglevo felig okos, felig buta konstrukciokat probaljak tuningolni, amig elmennek a mai apro aksikkal, az egy nem tul celravezeto strategia.
  • barret
    #6
    A határ a csillagos ég,ettől még messze vannak :)
    Majd ha elmegy legalább 1 hetet,akkor lesz elfogadható
    az üzemidő! Ennél kisebb üzemidő felejtős...
  • Jakuza1
    #5
    Maszatolas. Egy ido utan mar nem lehet csokkenteni az energiafelvetel minimalizalasat. Sot mar most is a hatarokon mozognak.
  • Banderas1990
    #4
    Egyetértek veled, sajnos az alacsony üzemidő az egyik legnagyobb problémája jelenleg az okosóráknak, melyet újfajta akkumlátor használatával lehetne a "legkönnyebben" javítani.

    De hiába a rengeteg belefektetett munka és a részeredmények, mindeddig nem történt jelentős áttörés ezen a területen. Így a kutatók jó okkal próbálják meg másképp visszafogni az eszközök fogyasztását.
  • BCs design
    #3
    én olyan órának örülnék ami hagyományos digitális, de jó lenne ha annyira részletesen lehetne állítani benne a riasztást mint egy andoidos programban, szóval hogy akár rendkívül sok riasztást beállítani, és minden egyes riasztás nagyon sok féle szempont szerint, például hogy mennyi ideig csipogjon stb., meg például egy nagyon egyszerű jegyzet lehetőség jelszavaknak ilyesminek, gyakorlatilag csak néhány apróság kellene, az okos órával az a baj hogy túl nagy, 10 év helyett pár naponta tölteni kell stb., ha lenne valami nagyobb tudású hagyományos digitális óra, akkor tényleg nem lenne szinte semmi piaca az okosóráknak
  • M2 #2
    Ezt úgy érted, hogy akkor holnaptól minden kutató dobjon el minden fejlesztést és álljon át aksira? Mert minden más felesleges "másodlagos maszatolás"?
  • Jakuza1
    #1
    Jo lenne ha inkabb az akkumlatorokkal foglalkoznanak, mert az a legmarginalisabb szempont, az energiatakarekos funkciok, csak masodlagos maszatolasok, foleg az olyan technologiaknal, ahol orajeleket, frekvenciakat csokkentek vagy egyeb trukkoket vetnek be sporolas celjabol. Az eltarolt energiamennyiseg elobbrevalo.