44
Hand of Fate Akció Kártya Szerepjáték
  • Tinman #44
    Azóta kijött még vagy 10 patch a játékhoz, már SOKKAL inkább egyben van az egész. Még pár hónap és bátran neki lehet állni. Rengeteg balance-ot is végeztek.

    A 2. endgame-je viszont röhejesen könnyű volt, már lepergett a credits pár hete... annyira könnyű volt, hogy csalódásnak éltem meg a 22. fejezetet.
  • Palinko
    #43
    Haha, nem ért annyit az end cutscene hogy befejezzem. Szeretem a kihívást, de néha nem ér annyi időt nekem bizonyos dolog, hogy toljam. Elolvastam a cikket, valahogy nem hozta meg a kedvem a második részhez
  • Tinman #42
    Azon kívül tényleg semmi gond nem volt vele, hogy a vásárlók kevesebb, mint 5%-a tolta végig. Ez elég sokat elárul a végéről.
  • Maala
    #41
    Nem volt semmi gond az első résszel, bár én úgy haladtam vele, hogy mielőtt tovább mentem a következő king\queenhez, mindig unlockoltam minden kártyát. Emiatt a 4(?) boss előtti utolsó "futamban" kicsit frusztráló lett hogy nem mindig találkozok minden kártyával. :-D Aztán azóta meglett eredetiben is steamen, de csak fel van telepitve, nincs kedvem újrajátszani, annak meg nem néztem utáni, hogy a gogos nemeredeti savejeit meg lehet-e etetni vele. :-(
  • Renegade
    #40
    hááát, én nagyon ügyetlen voltam az első részhez, szerintem egy remek játék, csak hát érted, amikor elhasalsz az első résznél, akkor nem erőlteted a többit :)
  • Tinman #39
    Igen... ezt úgy szeretve gyűlölöm :-) Az elsőt azt csak simán szerettem :-)))

    Darkes Dungeont elkezdtem, eléggé bejött, kb. 10 órám lehet benne, de pont akkor mikor beszereztem derült ki, hogy jön egy DLC hozzá... gondoltam bevárom... aztán azóta jött még 1, most már csak úgy akarok nekiesni, ha teljes a játék és minden benne van. Ez ilyen maximalista hülyeségem, kéretik elnézni :-)

    Köszi, ha tetszett picit az iromány.... még csak annyit, hogyha jól értem, akkor te sem toltad végig a HoF 1-et ugye? Most már tényleg szeretnék olyan emberrel találkozni, aki volt annyira őrült mint én. Mondjuk nem csodálom, hogy nem sokan vitték végig... az utolsó pálya elmebetegség volt teljesen. Na most a folytatás brutálisabb ^^
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.11.19. 19:00:59
  • Renegade
    #38
    hehe, akkor veled jól kiszúrt a sors, imádod a rétegjátékokat (mint én), aztán mire behúz hülyét kapsz az RNG-től, lásd Darkest Dungeon :)

    Tényleg abba végül mennyi játékórát raktál bele? én 97-et, de aztán szépen elvéreztem ahogy kell :(

    on: én nagyon nem tudtam kibékülni a HoF 1 harcrendszerével, nagyon béna voltam benne :( amúgy jó cikk
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.11.19. 15:28:15
  • Tinman #37
    Tudom millió éves, hsz, de érdekelne, hogy innen végül ki vitte végig? Én igen.

    A másodikat tolja valaki rajtam kívül? Elég frusztráló, hogy senkivel nem tudok róla dumálni. :-/

    2. részről ezeket gondoltam...
  • Palinko
    #36
    asszem hagyom, ma eljutottam az osztóhoz 110 élettel, nem mondom hogy lehetetlen de eddig a patkányokon túl 1 szer jutottam, az elég nehéz, volt hogy első két hullám nem is vett le életet, vagy max 20 at a patkányok meg eltángálnak állandóan. aztán jönne a 3 pikkelyes azok meg egyébként is a legtankosabbak a főbossok közül, sztem hanyagolom a befejezést

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    főleg mert láttam mi a vége, még egy outro sincs, hogy pl mi leszünk az osztó, egyszerű fekete képernyő... ezért nem éri meg harcolni
  • Maala
    #35
    Ha belegondolsz, akkor tárgyakból pl. csak azokat tudod húzni, amiket beleraksz a pakliba. Namármost, ha te csak a 2 kedvenc fegyveredet, pajzsodat, páncélodat rakod be, akkor tuti nem fogsz gagyi fegyvert húzni. :)
  • Palinko
    #34
    köszi betartom a tanácsot, bár úgy gondoltam az ajánlottak is az optimális stratégiát követik. felszedek minél több lapot akkor, aztán megpróbálok olyan lapokat betenni ami simán átugorható, vagy inkább áldást hoz. bár amilyenek itt a dolgok már sok minden nem választható ha rámegyek a csapdás lapra muszáj csapdázni, nem léphetek le :(
  • Maala
    #33
    Én mindig beraktam a tokenes - még nem unlockolt - lapokat, meg pár kedvenc lapot még mellé (események, tárgyak). Nem nagyon érdemes szerintem az ajánlott paklikkal játszani.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.04.11. 16:11:29
  • Palinko
    #32
    igazából ajánlott paklikkal játszottam. én 2 napra osztottam be a 12 ellent, de itt a 13.-al nem tudok mit csinálni :(
  • Maala
    #31
    Teljesen random a leosztás, csak a paklitól függ, amit beraktál. Pont ezért addiktív, mert ha minden kártyát unlockolni akarsz, márpedig miért ne akarnál, akkor azért nem elég végigrohanni a királyokon. De segít. :)

    Én az utolsó királynál jártam 1 nap játék után, aztán valam imásik játék elvette a figyelmemet, és mivel virágboltiit próbáltam, nem is tervezem egy jobbfajta akcióig beszerezni. Plusz azóta dlc pakli is érkezett.
  • Palinko
    #30
    valakinek sikerült már befejezni a játékot? az első 3 kártya akit le kell győzni, pik pakk, tutorialnak tűnt. második 3 as csoportnál már éreztem, hogy lehetnek itt gondok de még nem haltam meg ott sem. 6-9-ig már igen felkeményedett talán első halál már itt lepett meg, 9-12 annyira nem veszélyesen nehezebb mint a 6-9, de pl az 1. és 6. kártya között nagyobb különbség van sokkal mint a 6. és 12-edik között. viszont ez a 13-as szint már kib*szás de vastagon. rögtön kezdésnél megátkozott, hogy ne gyógyulhassak, gondoltam hogy majdcsak valahol leesik róla, persze nem esett le, olyan bolt ahol eltávolíthatnám nem jött útba, meg ha jött is volna játék elején alig van aranya az embernek. szóval a 3. osztásig el is jutottam de 1 élet és most 4-5 kártyányira vagyok a gyógyulás lehetőségétől.... egyszerűen brutál nehéz, meg a harcok is elég áh...

    figyelheti a játék, ha párszor meghalok a 13-as szinten lehet könnyebb leosztást ad? vagy fogalmam nincs hogy jussak el az osztóig ahol ha jól tudom megint nagyon nagy csata lesz és ott is szenvedni fogok :(
  • Árnyvadász
    #29
    Tegnap bezsákoltam akciósan. Régebben volt szerencsém hozzá és nagyon tetszett, de sok hibája volt még. Ez a mostani jól árusított, gyakorlatilag kész verzió a 2 db DLC-vel együtt szerintem jó vétel volt. A magyar nyelvnek is örültem és a játék is sokkal kiforrottabb és élvezetesebb lett. Igaz nem akarok vele sokat szöszmötölni a célom csak annyi, hogy az összes boss ellenfelet legyőzzem. Meglátásom szerint az meglesz olyan 10-12 óra alatt és ennyi idő elég is lesz, hogy ne unjak bele az önismétlésébe sem. A végtelen módnak értelmét úgysem látom.

    Amik a régebbi verzió óta előrelépések számomra:

    Az osztó karaktere és állandó pofázásai sokat dobnak az amúgy is komor hangulaton. Az új kártyák jól illeszkednek a játékmenetbe és vannak igazi küldetések is, amik többszöri kártyára lépésre nyílnak meg. Rengeteg új lap van. Csiszoltabb, optimalizáltabb a 3D-s terep és a harcok is egészen tűrhetőek. 4 fajba sorolható az ellenség és ezen belül vannak altípusok is. A játék végén a döntéseimnek megfelelően még plusz jutalmakat is kaphatok. Támogatja a 21:9 képarányt és még akár 120 fps képkocka számot is be lehet állítani alapnak. 30-60-90-120 a választható érték. Szimpatikus egy kis indie cucctól.

    A réginek az volt a baja, hogy kevés helyszínen lehetett csatározni. Ingadozó volt a frame rate. Néha teljesen kaotikus volt a harc, túl szűkek voltak a helyek. (Néha itt is előfordul, de talán nem annyira vészes még. 4 boss leölése volt eddig meg, lehet azért csak.) Nem voltak túl választékosak a pakliban lévő kártyák. Emiatt nagyon sokszor ismétlődtek ugyanazok. Elég nehéz volt. Volt amikor 20-30 életerővel mentem be egy nagyobb csatába és hol volt még a boss! Emiatt idő előtt meghaltam és kezdhettem újra a küldetést. Itt meg ahogy jól látom már minden második lépés után 4 életerőpontot gyógyulok. Egyik körben -1 Kaja, másikban + 4 HP, ha jól figyeltem meg.

    De látva és olvasva a korábbi hozzászólásokat, a többieknek is elnyerte a tetszését a végleges változat. :)
  • Maala
    #28
    Elég ráfüggős egy játék. ACG a javából. :D
  • sárkánylovag
    #27
    Megvan Hamukirály... 25 életponton kezdtem neki magam se gondoltam, varázslat segített.
  • Mr_no_NaMe
    #26
    Én úgy szoktam harcolni, hogy a karakteremet is alig látom. Megcsapok valakit, gurulok hármat, a legközelebbit elkábítom a szemközti falhoz (spamelem a jobbklikket) a mögöttem lévőt lecsapom és megint gurulok. Így alig találnak el, de ha tizen vannak, akkor már én se úszom meg sérülés nélkül.

    A kártyák csak lehetőségek, de vannak nagyon pozitív kártyák amiekt ugyan úgy beválogatsz a pakliba mint az ártó kártyákat. Pl egy Sziklaeső az hatalmas szopás, de ha van egy Öreg Temető kártyád az bármikor jól jöhet.
  • sárkánylovag
    #25
    De amit kapsz lapot csak lehetőség, nem rakhatod a hősre.
    Hamukirálynak amikor bejön az a piros képessége irányíthatatlan lesz a karakterem, hiába próbálok kitérni egy másodpercig nem reagál a játék. KB 10 szer megölt már Hamukirály
    Amúgy hanyadik pályán jársz?
  • Mr_no_NaMe
    #24
    Én akár hány játszmát nyomok szinte mindig kapok új zsetonokat, ezáltal új kártyákat is..valamit szerintem elrontasz.
  • sárkánylovag
    #23
    ÚJ CSÚCS 246 PONT
    De mindig úgy felnyomom magam hogy kikaptam hogy nem várom meg a jutalomkártyákat hanem kilépek :P
    Szerintem abba fogom én ezt hagyni, nem RPG ez, csak egy hardcore akciójáték amibe kártyák jelzik a termeket.
    Semmit nem tudok a hősömre adni, nem nő az életpontja, nem fejlődik semmilyen képessége.
    Egyáltalán nem fejlődök napok óta semmit. Mazoizmus forever...
  • sárkánylovag
    #22
    De egyáltalán PS4 re ez ki van adja ?
    Vagy a Steam nem mutatja csak a pcs verziókat?
    Azért hangzik ez furán mert ha a cég PC re magyarosítsa akkor ps4 es verzióból miért venné ki a már kész magyarosítást?
  • titani
    #21
    megnéztem : tehát pc-re van magyar felület és felíratozás , de ps4-re nincs.
  • sárkánylovag
    #20
    Lemész elso hozzászolásra ott a steam link
    és megnézed a lap alján a rendszerkovetelményt
    Rendszerkövetelmények Windows/ Mac OS X /SteamOS + Linux
    Ennyi
  • titani
    #19
    üdvözlet
    arról érdeklődnék , hogy a ps4 -re szerezném be a játékot , van e magyar nyelven is ps4hez vagy csak pcn van magyar feíratozás?
  • Mr_no_NaMe
    #18
    Van egy kártya a Hős Maradváynai. Majd megszerzed
  • sárkánylovag
    #17
    Hogy érted hogy eltenni a hős maradványait ? Mit nem vettem észre?
    Eleve a serleg miatt pajzzsal indulunk meg baltával, ti nem ?
  • Mr_no_NaMe
    #16
    Hát én kicsit tovább vittem végtelenben, de ennél feljebb képtelen vagyok jutni. Annyira erős, és olyan mennyiségű szörnyek jönnek, hogy nem bírok velük. Vagy az 1vs10 öl meg (mert lehetetlen úgy megcsinálni, hogy ne találjanak el legalább egyszer), vagy az éhség öl meg, vagy mindkettő. Nem tudom tovább vinni. Persze a zsetonok azért gyűlnek.



    Ennél följebb csak szerencsével jutnék. Amúgy én mindig próbálom eltenni a hős maradványait. A visszaszerzős pajzs nagyon jó, de ha már eleve kevés a max életerőm és még azt is megfelezné..hát :D
  • sárkánylovag
    #15
    Jaj igen elfelejtettem leírni a pontszámot Végtelen módba 214 Pont, összehasonlíthatjuk mintha csatáznánk, nektek mennyi ? :)
  • sárkánylovag
    #14
    Én most a végtelen módot is megnéztem. ott is eljutottam a 4. szintre hát arra jó hogy kaptam pár mágus lapot.
    Kezdek rájönni hogy ez nem úgy fog mködni hogy elzakatolunk a 16. ellenségig, hanem lapgyűjtögetés ezerrel és ha elég jó történés lapot összegyűjtesz akkor esélyed lesz egyel feljebb menni, vagyis inkább gyűjtögetős mint végigjátszós.
    Hát de az is milyen kapsz 3 mágus ellenfelet meg még egy kártyát az ált még 4 harcos.
    Sokszor van hogy már 10 en támadnak rád olyankor már szinte folyamatosan villog a fejem fölött hogy védjek valamit a pajzzsal.
    Ilyenkor szokta berakni következő csatának a főellenséget 10 életponton :) Múltkor a bubi után kaptam a hamukirályt.
    Aki hivatalossal játszik meséljen már miket lehet venni a hivatalos GOG os verzión ?
    Nem e azért annyira nehéz ez mert mikrotranzakciós és ott várnák hogy még vegyél ezt azt ?
    Teljesen megrekedtem az 5 szintem olyan 20 vesztes nekifutásom volt már.
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.02.24. 16:32:15
  • Mr_no_NaMe
    #13
    Két sort teljesítettem a bajnokokból, de az utolsó is csak azért sikerült, mert szerencsém volt. Eszméletlen leosztások vannak már, hihetetlenül cseles az öreg és roppant fortélyos lapkeveréseket alkalmaz. Nagyon oda kell ám figyelni :D
  • sárkánylovag
    #12
    Fogod nagyon szeretni is meg nagyon utálni is :)
    5 szintnyi tapasztalattal mondom hogy nem az a lényeg hogy megöld azt a főszörnyet hanem hogy kiismerd az eseménylapjaidat és amit utálsz rakd ki a pakliból! Mert az eseménylapokat is te pakolod ki be ne feledd mert enélkül idővel sőt szerintünk már talán idő előtt is bekeményedik :)
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.02.23. 21:47:09
  • AntiHero
    #11
    Így van. be is szippantott egyből a játék. :)
  • sárkánylovag
    #10
    Abszolút arra hasonlít amiket Livingstonék írtak

    Van arra egy program is androidon láttam.
    Csak az kockát dobáltat és mesél ez meg lapokkal old meg mindent.
    Örök emlék.
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.02.23. 20:14:42
  • AntiHero
    #9
    Baromi jó játék. Eszembe juttatta a régi Kaland & játék & kockázat könyveket is. :)


    Utoljára szerkesztette: AntiHero, 2015.02.23. 20:02:29
  • sárkánylovag
    #8

    Lionel úr adott 110 aranyat úgyhogy jól bevásároltam a boltba.
    De a húsevő növényt is kivettem, ezt a 4 lapot dobta fel nekem választásnak: Bukás, Bukás, Nagy bukás, Nagy bukás mondom mi van ?:)
    Ebből válassz :)

    Ma találkoztam hamukirállyal .. persze megölt :)
    Ennyire közel még sose voltam hozzá csak négy emberrel jött igaz gyógyítja őket.
  • sárkánylovag
    #7
    Na megint meghaltam :)
    Az olvasztótégely az eddigi legnehezebb lap , 3 menet van egy arénában aminek a vége bubikirály meg 4 patkány ők megöltek.
    A "Helyi lakos" 2 aranyért megmondja hol a hamu király azaz felfed 5 lapot, de nem tudtam mi az az olvasztótégely ezért beleléptem :)
    Életben én nem szoktam káromkodni , soha de ez kihozza belőlem :)
    Arra rájöttem és ez fontos hogy a legfelső lapot meg lehet jegyezni mert látod melyiket teszi legfelülre, egy lapot fixen tudsz ha nem kétszer kever. Ja az a jégkard az nagyon jó mert felgyorsít igaz csak 25 öt üt de jelentősen belassul tőle mindenki.
    Gondolkoztam rajta hogy mi van ha csak egy fegyvert teszek bele , de van amikor ellopnak az embertől ezt azt még azt a csukjás gnómot se értem mit kér tőlem mert mindig elvesz valamit.
    Tiszta olyan az egész mintha mesterlövészkedni sakkozni meg boxolni kellene egymásután felváltva. Felszökik az adrenalinom a csatába utána meg full nyugalom kellene a lapfigyeléshez...Ááá :) Na majd holnap egy biztos érzelmeket vált ki a game. Mikor ilyet mikor olyat.
  • Mr_no_NaMe
    #6
    Nagyon nehéz játék. Régóta nem kerülgetett az idegösszeroppanás, de ez kihozta belőlem! Tényleg érdekesen működik, mert ha bolt van akkor arany nincs, ha arany van, akkor bolt nincs, ha pedig kéne akkor meg kaja nincs. Nagyon nagy szerepet játszik benne a szerencse, szerintem. A hamukirálynál a fele eseményt kihagytam, mert nem tudtam volna megcsinálni. Amúgy szereztem valamilyik körben egy fagyos kardot amit mindig beválogatok a pakliba. Ha az első leosztásnál hozzájutok, akkor egyszerű dolgom van.
  • sárkánylovag
    #5
    Jaja 4 meg volt akkor az 5. a hamukirály
    hát az egyik előző főellenség már csak egy lap ! Nem mintha előző szint nem lett volna nehéz a sok szerencsétlenségért.
    Az a baj ha van pénzem nem jön bolt ha nincs tuti jön csak minek, a kaja meg durván fogy a sok éhes nép miatt.
    Az is baj :) hogy szinte semmit nem ér hogy 4. eljutottam a hamukirály 3. szintjére mert újra elejéről kell teljesen kezdeni, igaz már ad egy kis pajzsot meg bárdot de életerő semmit nem változik, nem lehet lootolni, vagy feltápolni a karaktert.
    Kivettem már a csapda lapot is mert igaz rengeteg aranyat adott de azok a forgó csapdák néha megölnek.
    Az az érdekes a játékban hogy többféle ember tipust követel. A csapdákban a precizitás a fontos , a nagy harcokban nagyon komoly akciójátékost követel. Miközben a lapokat ha tudod követni az erősen megnöveli a szerencsédet az viszont eszméletlen koncentrálást igényel. Nagyon ritka szerintem az olyan játékos aki nagy stratéga nagy szerepjátékos és mellette precíz és koncentráció bajnok, mert ezek eléggé ellentétes ember típusok.
    Most visszamentem az első szintre hogy ott ismerjek meg több még ismeretlen lapot, a lány meg a gnóm a csukja alatt a legjobb lap eddig csak rosszból az a baj sokkal több van :)))
    De az az érdekes hogy szintenként nő a kártyák száma, de ha visszamész 1. es szintre akkor is marad a 22 jelenlegi lap.
    Egyelőre nem tudom mitévő legyek 5 pálya 3. szintjén az előző fögonosz +4-6 embere mindig kinyír.
    Eredetivel játszol ? Kiváncsi vagyok a Steam-en van e valami előny ha többször végigjátszol egy pályát.
    Nehéz kombókat kialakítani úgy ha véletlenszerűen jön minden...
    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.02.22. 20:50:30