28
  • Serutekin
    #28
    Nem kell itt a nagy dráma :D Az okos embereknek leesnek az élet igazságai :)
    1 Nem minden ember egyenlő és nem ér ugyanannyit minden élet.
    2 Közelebb állunk az állatokhoz, mint az sokan hiszik, lényegében az alászaglászós hozzászólás ki is fejti :)
    3 Nincs isten és pokol, sem következő élet.
    Ha van is valami a halál után, biztos hogy azért nem fogsz a menybe jutni, mert 40 évig szépen engedelmes kisfiú kislány voltál és a beledet is kihajtottad :)
    A rosszakat nem büntetik meg a szuperhősök és az isten sem. A domináns-eszesebb az életképesebb, ezért tud átgázolni rajtad.
    4 Mindenki annyit ér amennyije van (tudom fáj de ez van)
    5 Ha nem küzdesz, hogy feljebb juss, akkor ott rohadsz meg a nyomorodba, nem fog senki se létrád adni neked.
    6 Az élet igazságtalan és szopás ez van, (a többségnek) hozzad ki belőle amit lehet.

    stb stb napestig lehetne írni :) Na de most megyek :) Sokat kell még tanulnom és gürcölnöm, hogy én is elkerüljem a droid létet :) fasz se akar majd 70-75 évesen nyugdíjba menni :)
  • Soundmaker
    #27
    Egyetértek azzal amit leírtál, és pontosan ezért aberrált film ez... Pontosan ezért káros.. mert azok a nők akik érzelmileg instabilak valamilyen kapaszkodót várnak ezektől az érzelmi filmektől... Erre kapják ezt.... Mik lehetnek ezek után a konklúzióik?

    a. Minden férfi egy egoista barom állat, aki csak eszköznek tekint majd a szexuális életében
    b. valamilyen oknál fogva vonzónak fogja találni ezt a fajta érzelmi életet, mert kellő izgalom van benne (persze ha tényleg ilyen kapcsolatba kerül akkor át fogja élni a megaláztatást, és nem csak a fizikai de a lelki sérülése is nagyobb lesz)
    Ennek hatására még jobban csalódni fog a férfi társadalomban, és ez még jobban akadályozni fogja a normális kapcsolatok kialakulását.. Ettől szép lassan még lelki betegebb társadalom fog kialakulni, és majd a "mozi drog" fogja kitömni bennünk azokat a lelkünkön esett foltokat és lyukakat, amelyek hiányozni fognak nekünk. (mellesleg ezért néznek a nők érzelmes filmeket, mert érzelmi pótlékot jelent, olyan lelki hiányokra amit mindannyian átélünk, ki ki máshogy dolgozza fel ezt magában)...
  • Soundmaker
    #26
    Imádom amikor valaki úgy mond véleményt másról, hogy fingja sincs az illetőről... :) Mindig megmosolyogtatók azok akik leostobáznak valakit, azért mert nem egyezik a véleményük egy témában. Nos vegyük sorra az ellenpéldáidat..

    A fiatalokat milyen módon vezeti meg egy CGI dömping ? Aki elmúlt már 13 éves fel tudja fogni, hogy a vásznon látott anyag fikció... ez igaz a horrora is, és az egyéb kalandfilmekre valamint a CGI animációs filmekre... Tehát jól szórakozik rajta, esetleg sír vagy fél egy kicsit de kijön a moziból és tudja, hogy fikciót látott, mert frankeinstein nem várja odahaza, Han Solonak sem kell birodalmi csillagrombolókkal viaskodnia a földünk felett.. stb... Azonban egy lélektani dráma (bár nem nevezném annak a szürke 50-et), hat az emberi érzelmekre... A lélektani filmek formálják a lelket, a filmben átélt katartikus élmények hatására... És hogy miért nem fikció lesz belőle mikor kijön az ember a vetítésről? Mert hétköznapi cselekménnyel sokkal könnyebb azonosulni, sokkal mélyebben hat az emberi dráma mint egy lézerágyú elsütésé vagy egy CGI bolygó felrobbantása....

    Vegyük akkor ehhez kapcsolódóan a matematikai okfejtésed... (valszeg valami matek szakos guru lehetsz..) Igen 200 ezren látták a filmet az 5 millió nőből.... egy 200 ezres szociális körön keresztül cirka 1 - másfél esetleg 2 millió nőt ér el majd ez a szenny... Mert aki látta beszámol róla a barátnőjének, az anyjának, a hugának stb... Mindenki beszélni fog róla és ide még nem vettük bele azokat a nőket sem akik majd letorrentezik mert hát ugye 200 ezer néző nem tévedhet alapon.... Mint mondtam ennek a hosszútávú lecsengése lesz az ami káros... Mert igen ez egy aberrációra épülő érzelmi dráma.... ahol úgy nemesítjük a szerelmet hogy egy eltorzult emberi görényt is szeretni kell mert hát ez az igazi szerelem... Ha kimennél az utcára és megkérdeznéd az embereket hogy mi az igazi szerelem kíváncsi lennék hányan tudnák megfogalmazni.... De tapsikoljunk ennek a filmnek éltessük !!! Mekkora művészi teljesítmény egy nő megalázásán keresztül megértetni a szerelem és az emberi párkapcsolatok mélységét!!! Sőt vetítsük le minden iskolában oktató jelleggel.... Gondolom egyetértesz :) Ugyanez a szenny folyik a tévéből is VV és Éjjel nappal Budapest címszavak alatt, és senkinek sem tűnik fel, hogy egy generáció nő fel akiknek az lesz a természetes hogy akkor vagy valaki ha átgázolsz mindenen és mindenkin hogy megnyerj egy hulladék reality-t... Ez az emberiség krémje... aki átver, kijátszik a másik ellen és ezért még a jutalom is az övé.... (Hmm nem ismerős ez a cselekményszál a Szürke 50-ből?)

    A mozis nézőszámos fejtegetést meg hagyjuk már... :) mikor milliárdokat kaszálnak a mozik.... MAximum az lehet az időszakos visszaesés oka, hogy túl nagy lett a szemétdomb amit manapság Hollywood gyárt és csak arra ülnek be az emberek amit érdemesnek tartanak a pénzükre...

    Szóval én a helyedben hagynám az ostobázást, ostobázni azok szoktak akik vagy nem tudnak normálisan levezetni egy gondolatmenetet, vagy egy leírt gondolatmenetet nem tudnak értelmezni... Talán bele kellett volna írnom az írásom végébe hogy : Tisztelet a kivételnek... bár aki értelmes az ezt rögtön levágja... :) Várom a fröcsögő válaszod :)
  • Sir Cryalot
    #25
    ...hát az elég "kemény " személyiségzavar témának hangzik (szó szoros értelmében), ezért nem is általánosítanám hogy:
    "saját magát tárgynak tekinti " ,
    ...
    "oda-vissza indukálódik ez a média hatására,"
    ez is ,pszichotikus.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.02.22. 19:42:35
  • pignoris
    #24
    ...hát igen, ez a hír mindent elmond az elfajzott eltorzult társadalmunkról. Én azért meginterjúvolnék pár szülőt akik/ill akik gyerekei elmentek erre a filmre, hogy hogy viselnék ha a lányuk "ilyen helyzetbe egy Grey kezei közé kerülne". De már a fiataloknak is megérné kicsit belegondolni, hogy a saját gyerekük ügyében ez mennyire lenne vállalható.
    Ilyenkor jut eszembe az egyik ismerősöm akinek hasonló aberrációi és kalandjai vannak és azt mondta ő még sosem volt szerelmes és sosem élvezett el... mi több, saját magát tárgynak tekinti és azt hiszi ez tök normális... azt hiszem ez is sokat elmond a nőkről, illetve a férfiakról hiszen oda-vissza indukálódik ez a média hatására, mint az Éjjel-nappal Pb Valóvilág és a többi szenny... szép lassan visszamegyünk a barlangba és úgy fogunk "párt keresni" hogy alászagolunk egymásnak és hogy ha tetszik akkor mehet a kufirc. (nem mintha ez álltalában már nem így menne más eszközökkel és formában)
    Utoljára szerkesztette: pignoris, 2015.02.22. 17:29:54
  • Serutekin
    #23
    Haj de jó látni hogy mások is átlátják a dolgokat :) Valóban elsődleges a hírnév, pénz és a fizikai jellemzők a többi az lényegtelen :) Persze ez kétoldalú penge, sokszor szívnak is miatta rendesen, lásd azokat a nőket akiket péppé vernek otthon. "vak komondor"
  • Jakuza1
    #22
    "Ez több dolgot is előrevetíthet... A nők ugye érzelmi alapon működő lények, az határozza meg őket, lényegük esszenciája az érzelem... Azon nem csodálkozom, hogy érzelmeken keresztül bármilyen nőt meg lehet fogni"

    Annyira nem igaz ez, van egy erzelmi toltottseguk ez teny. Viszont a filmben pont az ellenkezojet lehet latni.
    Beallitja, hogy mi is kell a nonek. Legyen jokepu,gazdag stb a ferfi. Eleve ez mar egy abberalt allaspont egy noi irotol es koze nincs az erzelmekhez.
    Persze amikor errol van szo, akkor mindig ezzel takaroznak a nok, hogy ezek nekik masodlagos tenyezok.
    Mikozben a tobbseguknek pont az anyagi biztonsag a lenyeg az elsodleges szempont. (ez meg ertheto is lenne a letfentartas osztonos vidselkedesi formajakent) De ok emellett probaljak beallitani szegeny torekenyeknek magukat es a ferfiakat kegyetlen eroszakos allatoknak, mint ahogy ebben a muben is.
    Aztan ezt ki is hasznaljak, amikor valas van, erre blaziroznak az ugyvedek is gyerekek elvetelenel, kozos vagyon felosztasnal stb.
    Ezert kerdezze meg magatol valaki, hogy miert is nem egy valodi romantikus film a sikeres es valodi szerelmes egymashoz kotodo szerelemrol szolva, hanem egy abberalt tortenet, ahol egy nonek a szep es gazdag kell es ahol a ferfi a gonosz letet mutatja be.
    Es hogy hozhat egy ilyen konyv/film olyan sikert a nok koreben, mint ez a kozepszeru foshalmaz
  • sárkánylovag
    #21
    Unalmas a film, én végig se néztem, egy beképzelt jóképű gazdag pasiért van a csaj oda aki leginkább egy roncs, legszivesebben az ember egy bakanccsal fejberúgná annyira irritáló de mivel jóképű és gazdag ami kell ma a nőknek így sóvárog utána, komolyan ez számomra a gusztustalan kategória. Nem értem a film utáni érdeklődést...
    Olyan mint egy nagy költségvetésű valóságsó sok agyatlannal.
  • Sir Cryalot
    #20
    -következő lépésben jöhet a "300 shades" ,
    tuti recept, az agyatlan hülyeség elkendőzése érzelemdúsítással meg az összetáborozós tobzódva habzsolás.

  • SirBubu
    #19
    leszakad a pofám az itteni fórumlakóktól

    kínkeserves, vérverejtékes munkával létrehoznak a film készítői egy csodálatos filmet, mely az emberi érzelmekről szól, a férfi-nő közötti kapcsolatról szól, a romantikáról szól és az erotikáról, címével ellentétben egy darab fődönkívüli kis szürke sincs benne, erre tessék, ti lehordjátok minden szarnak

    hámmilyen emberek vagytok tik??
  • Sir Cryalot
    #18
    -akkor ez is biztos táborozós tobzódós habzsolós film mint a 300 :D
  • zetortraktor
    #17
    A fiatalokat, mert a sekélyes képregényfilmekkel vezetik meg? Tudod, hogy mi a durva, hogy valaki ennyire fájdalmasan ostoba, mint te. És általánosít. Egy olyan film alapján, amit nem is látott. És egy tévedésből képes a társadalomra nézve következtetéseket levonni. És fel sem merül benne, hogy milyen marhaságot ír. (Aberrráció? Tudod, hány sikeres drogos vagy gyilkolós film van?)

    "Számomra az a döbbenet, hogy a női társadalom jókora részét így meg lehet vezetni.."

    JÓKORA? itthon: 5M nő van. a filmet összesen látni fogja moziban: 200, maximum 300 ezer. Ez 10% sincs.

    "A mai társadalom drogja a mozizás..."

    Folyamatosan esnek vissza a mozis nézőszámok, a sok évvel ezelőttinek csak a töredéke mozizik manapság, soha ilyen kevesen nem moziztak évi szinten. A mai társadalom drogja a drog. Vagy a fórumozás. Vagy akármi. De az biztos, hogy nem a (megpróbálom röhögés nélkül leírni) mozi.
    Utoljára szerkesztette: winnie, 2015.02.22. 04:29:41
  • Soundmaker
    #16
    Számomra az a döbbenet, hogy a női társadalom jókora részét így meg lehet vezetni... egy sekélyes könyvből készült érzelmi aberrációt bemutató filmen keresztül. Az is döbbenetes, hogy nők VÉDIK mind a könyvet, mind a filmet... Holott minden normális párkapcsolattal vala is rendelkező felnőtt ember betegséget lát ebben a szennyben... Ez több dolgot is előrevetíthet... A nők ugye érzelmi alapon működő lények, az határozza meg őket, lényegük esszenciája az érzelem... Azon nem csodálkozom, hogy érzelmeken keresztül bármilyen nőt meg lehet fogni, de hogy ezt egy szexuális aberrációra épített sztorin keresztül kell megélni 2015-ben az megrémít... Persze jönnek a takarózások, hogy azért ültünk be megnézni mert kíváncsiak voltunk mennyire hű a filmhez és hasonló kifogások... Na most ha valaki jónak tartja a könyvet azt megértem ha beül.. az ő egyéni - az én szemszögemből nézve eltorzult - lelki világának ez kell ámen... De széles publikum előtt bemutatni egy félremagyarázott sztorit, amit a most érzelmi fejlődési szakaszban lévő generáció is lát.... nos szerintem ez óriási veszélyeket rejt... Hogy miért... mert a mai fiatal társadalom, és a csalódott idősebb korosztály is a mindennapi problémák elől álomvilágokba, álomtörténetekbe menekül... A mai társadalom drogja a mozizás... A felhasznált anyag (filmek) milyenségével a függőségüket irányítják... és ez a fajta drog amit a szürke 50 képvisel nagyon rossz irányba terelik az arra érzékeny közönséget... A kapitalista orientált filmgyárakat pedig az erkölcsi vonzat sosem zavarta, de amíg a vásznon csak elképzelt helyzetek voltak és fikciók azokon az ember hamar túllendült... Ez viszont nagyon is valós emberi helyzetekkel operáló film a végletekig félremagyarázva... Rossz konklúziókkal... amit sajnos a mai társadalom két pofára habzsol mindenféle önkontroll nélkül.... Nos én ezt marha károsnak tartom.... nemcsak a könyvet, hanem a filmet is.. Félő hogy rossz vége lesz ennek... nem most, később...
  • bakkerman
    #15
    nem a filmet itélem el,én meg hozzám hasonlóan nagyon sokan,hanem azt a TÉNYT,hogy erre van igény a tisztelt hölgytársadalomban a 13 évestől a 45 évesig. És ez szomorú. Butul a társadalom,teljesen tudatosan (milyen abszurd ezt leírni...),és nem érdekli. Én is megnéztem általános sulis szarosként az amerikai pitét,de mára kinőttem,de ennek a szánalmasan fos filmnek felnőtt nők éljeneztek,ami botrány.
  • ATi0021
    #14
    Amint berakhatja annak a buta lánynak, Mr Szürke egyből agyonveri. Ez szerintem nem túl romantikus. Sőt borzalmas, hogy egyes nők azt hiszik ez alapján ez a romantika. A normális világban a Szürke börtönbe végezné, a lány meg kórházba vagy temetőbe.
  • cateran
    #13
    Felkaptak a konyvet (hype) reszben, mert Twilight-bol szuletett (pitch black darkness:D) aztan a hypenak, ize sikernek koszonhetoen csinaltak belole filmet amit tovabb hypeoltak...
    Mondjuk sokat elarul a jelenlegi notarsadalomrol, hogy ennyire buknak a dologra...mindegy mekkora tusko a pasi, megalaz, ut-ver, rabszolgava tesz..csak legyen vagyonos es hellyel-kozzel jokepu..a tobbi nem szamit :D
    A konyv(ek) egyszeruen szarok, meg a Twilightot is alulmuljak, de a film egyszeruen minosithetetlen..es sikeres...ezuton gratulalok az emberiseg nostenyeinek...
  • Jakuza1
    #12
    "Ez a film messze van a hulladéktól. Egy gyenge közepes romantikus sztori, sokkal szarabbak is vannak. De persze aláírom, ha valami népszerű, akkor általában divat utálni. "

    Akkor valoszinuleg mindenki tevedett es egy kozepes film, hoz egy rekordot, ami-t mondjuk 5.5-6/10-re lehet ertekelni ?
    Akkor ez nem egy atvereses , ahogy megy rola a hype? Mert hiaba allitod, hogy nem megy, bizony mar hosszu honapok ota toljak a bullshitet rola. Sok kretent, ezekkel a tucadrangu fos filmekkel meglehet vezetni es mivel kell az amerikai tiniknek es a noknek ezek a felfujt filmek, akarom mondani szinte mar sorozatok 5 reszben, hogy minnel tobb penz lehessen lehuzni veluk. Na ez a szanalmas vicc.
  • zetortraktor
    #11
    " megvolt a hájp, beszopták a birkák. next. "

    Azért illene képben lenni. Nem ez a hájp. Volt egy rohadt sikeres könyv és annak az olvasói, meg még néhányan megnézték a filmet. Beszopni a többség nem szopott be semmit, elment a kedvenc könyvének az adaptációját megnézni és be is jött neki a film.

    És vannak azok, akik hulladékozzák itt úgy, hogy nem is látták. Ez a film messze van a hulladéktól. Egy gyenge közepes romantikus sztori, sokkal szarabbak is vannak. De persze aláírom, ha valami népszerű, akkor általában divat utálni.
  • zetortraktor
    #10
    Nem. Egyáltalán nem. Vannak országok, ahol minden idők legjobban kezdő filmje lett, de Amerikában például csak minden idők 49. legjobban kezdő filmje. Oké, nem "csak", de ott közel sem ekkora durranás
  • PeeTeR
    #9
    nem csodalom. de aki ezt olvassa ugy erzi lemaradt valamirol es megnezi.
    okos mediazsi..ag ;p
  • Jakuza1
    #8
    Nem veletlen, hogy ezt irtam az itteni topicjaba.

    "A filmrol , annyit beleneztem a bemutatojaba es koszonom, de nem. Raadasul ha nem is kozvetett velemeny, de mostanaban a hollywoodi "tini" es kozepkorusitott noi ill szerelmes tortenetek tomkelege , akkora egy fos szokott lenni, minden kategoriaban, mint drama,vigjatek, sci-fi stb, hogy koszonom de nem, mert mar tobbet nem akarok hanyni sugarban a sokadrangu,szurke es primitiv megkozelitesu torteneteken, amivel elarasztjak a piacot, raadasul ezer reszre osztva.
    Es itt fellehet sorolni az ilyen szarok tucatjait : Alkonyat sorozat, Ehezok viadala,Az emlekek ore,A beavatott, Az utveszto
    Ezeket a szarokat eroltetik, kozben remenykedem, hogy a kovetkezo 10 evben egy-egy olyan film is megjelenjen legalabb egyszer-egyszer, mint a Remeny Rabjai, Halalsoron, Amadeus (1984) stb
    De nem, csak a trash moviek mindenhol. Azonos vagy szinte hasonlo tortenetekkel es szinte mar-mar azonos kivitelben. "
  • zeli
    #7
    Ez a hulladék speciel szerintem mindenhol ilyen népszerű. :\
  • ostoros
    #6
    A hulladék diadala.
  • Plett
    #5
    Na majd év végén Az ébredő Erő... :)
  • Jakuza1
    #4
    En el se hiszem ezt a hirt.
  • sempronius18
    #3
    Bírom, hogy Magyarországon mindig ilyen kommersz szarok aratnak a pénztáraknál meg a nézettségi versenyben és mégis gúnyolódunk az amerikaiakon, hogy igénytelenek.
  • FoodLFG
    #2
    megvolt a hájp, beszopták a birkák. next.