20
  • M2 #20
    Én is szeretek vezetni, nem is járok máshogy, csak autóval vagy gyalog (esetleg nyáron kerékpár).

    De tudom, hogy onnan kezdve, hogy állandóan nálam a gps-es, wifis mobil, interneten megosztom a véleményemet (...stb.), már csak a szándékon múlik, hogy mennyire tud bármelyik állami szerv megfigyelni. A közösségi autózás ezen már nem oszt, nem szoroz.

    Abban meg nem hiszek, hogy feltétlenül törvénybe kell ütközni, hogy az ember élete ne legyen "unalmas" - szerintem ha ezt gondolod, akkor vagy hollywoodi filmeken szocializálódott gyerek vagy, vagy cigány.
  • M2 #19
    Nem kötelező, mégis használod. Ahogy a mobilodat is. Önként hajtod a fejed az igába, de rikácsolsz a jövő miatt. Erre mondom én, hogy jó nagy baromság.

    Lobbizok??? Te tudod az mit jelent?
  • NEXUS6
    #18
    Figyuszka, itt pont a rongyos életedről van szó. Mert mi is az?
    Én pl szeretek vezetni, azt amit ez jelent, te meg szeretsz a tömegközis birkavagonokban utazgatni. De nem azért írom, mert elítéllek, csak mert kinek a Papné, kinek a kiskeze a paplan alatt ugye? ;)
    Téged is megfigyelnek, engem is. Téged könnyebb mert mész a barikkal, engem meg nehezebb, mert megyek a magam feje után. Namost ez gond, nem az hogy megyek a magam feje után, hanem hogy ez kiszámíthatatlan, a kontroll túl sok erőforrást igényel. Megoldás: vagy több erőforrás a kontrollra, vagy betiltunk minden olyat, amit túl sokba kerül kontrollálni. Ha a gyerök a továbbra is folytatja, akkor legalább lehet tudni, hogy tilosban jár és megvan a csibész, ha abba hagyja és megy a barik közé, akkor meg úgy is jó.

    Szal had kérdezzem meg általánosan, neked nincs semmi kis stiklit, amit jelenleg még nem "szabályoznak", de fájna ha fel kéne adnod? Vagy tényleg egy zéró izgalmassággal rendelkező termék prototípusa vagy, akiből még ma ugyan kevés van, ezért unikumnak hiszi magát, de 20 éven belül mindenki ilyen lesz?
  • CairoJack
    #17
    Az internetet használni nem kötelező. Az én döntésem. Közlekedni, lakásban lakni, az már más kérdés. Amúgy feltűnt, hogy a totális megfigyelési államért lobbizol éppen?

    Szerk: egyébként már most is ez van javarészt, de az elkövetkező 10-20 év arról fog szólni, hogy ezt a "javarészt" számot felnyomják 99,99%-ra.
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.02.21. 00:24:35
  • MerlinW
    #16
    Sony az okosszemüvege után nem csodálom, hogy inkább autókra vált:D
  • M2 #15
    "Az összes autó egy guruló "kémgép" lesz"

    Mindig röhögök, amikor valami idióta erről regél az interneten. Az INTERNETEN B+!
    Ha valaha meg akarják a rongyos kis életed figyelni, akkor azt az igényt már ki is szolgáltad! Gratulálok! :-)
  • M2 #14
    Ha vezetési élményt akarsz, akkor szépen elmész majd oda, ahol azt keresni kell: a zárt pályára.
    Ha meg rosszban sántikálsz, akkor mész gyalog vagy biciklivel lopni.
  • M2 #13
    Minek kellene nekem kocsi? Ha megyek valahova, rendelek egyet a közösből és pár perc alatt ott van a kapuban.
  • Papichulo
    #12
    Miert viselne ezt barki is non-stop? Ez csak az elalvasban segit :)
  • CairoJack
    #11
    Pedig úgy hiszem 24/7-ben viseled. :(
    És rajtad kívül még túl sokan.
  • Papichulo
    #10
    Repulogepen szoktak ilyesmit osztogatni... de nem all rajtam jol :)
  • CairoJack
    #9
    Én is ajánlanék neked valamit!

  • Papichulo
    #8
    El ne felejtsd holnap is feltenni az alufolia-sisakodat! :)

  • CairoJack
    #7
    Én már most látom, hogy nekem sem fog. A vezetési élmény 100%-ban ki fog halni hála a sok fedélzeti elektronikának. Sőt talán idővel az ember által vezethető autót is betiltják, ami nyilván jótékony hatással lesz a balesetek számára, nem úgy a "vezetési élmény"-re). Minden létező funkciót át fognak venni a számítógépek. Az összes autó egy guruló "kémgép" lesz, ami folyamatosan mindent dokumentál, ami látóterében van, és/vagy egyéb szenzoraival érzékel.
    Balesetet csak az fog szenvedni, akit valamelyik titkosszolgálat távirányítással nekiküld 200-al egy betonfalnak. Az összes autó össze lesz kapcsolva mindennel és mindenkivel, a sofőrnek semmi kontrollja nem lesz, a hatósági szervek ugyanakkor 20000 kilométerről is teljes kontrollal bírnak majd a jármű felett.

    Szerk: az Orwell TV-k után jönnek az Orwell autók. Meg az inteligens (Orwell) lakások. A sok birka meg örül neki, és bólogat. Észere sem veszik, hogy hülyére lettek véve. :(
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.02.20. 15:32:14
  • NEXUS6
    #6
    Amikor a netröl irányítva kínai hekkerek elviszik a kocsidat, annélkül, hogy bárki a közelében lenne, akkor majd neked se! ;)
  • M2 #5
    Neked nagyon nem fog tetszeni, ami majd az autóiparban fog töténni. :-)
  • NEXUS6
    #4
    Múltkor valami tyutyubos hipszter g.ci, aki amúgy max telókat, meg telókra készült appokat szokott a videóiban testelni, és mellesleg kocsija sincs, megkapott a Teslatól egy S modellt kipróbálásra. A köv fontos észrevételei voltak:
    tök klafa a kocsi, mert iszonyú jó hangrendszere van, meg a kulcstartó is nagyon baró, mert olyan mint egy teslaS mecsbox!!!! Meg ilyenek.

    Szal most tényleg, ez lesz a jövő, hogy az autóipar ilyen baromságokról fog szólni?
    Merakkor jövő hétvégére tüntetést szervezetk hogy nem hogy a zinformariskát, de a villanyt is tilcsák ki az autókból, vazze!
  • Papichulo
    #3
    Ezek az egyszeriben felbukkant öpöl koncepció(tlan) képek elég legatyásodott hatást árasztanak.

    Ezeknek a kepeknek semmi kozuk sincs az Apple-hez ;)
  • Sir Cryalot
    #2
    Az előbb olvastam hogy mr. Jony Ive külön kiemelte mennyire tetszik neki az újféle Bentley-k pufók(?) designja, -csak hogy legyen sejtés mire lehet(ne) számítani tőlük ...

    Ezek az egyszeriben felbukkant öpöl koncepció(tlan) képek elég legatyásodott hatást árasztanak.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.02.20. 11:13:42
  • CairoJack
    #1
    Vicces gondolat ez a Sony-tól, aki egyre több és több piacról szorul ki a szerencsétlenebbnél szerencsétlenebb döntései miatt.
    Nem tudom, mit szívnak ott a vezetők, de hogy az összeset ki kéne rúgni, az teljesen biztos.
    Az elmúlt években teljesen lerombolták a cég hírnevét a vacakabbnál vacakabb termékeikkel, így már akkor sem tudnak sikeresek lenni, ha kiadnak valami tényleg jót.
    Semmi más nem kéne a Sony-nak, csak pár vezető, aki képes józanul gondolkodni, és ésszerű döntéseket hozni.
    :(