26
-
MasterMason #26 Kicsit többet kéne mutatni a "másik világból". Tehát oké, hogy voltak elődeink akik elmentek oda biológia fegyvert fejleszteni és ugye egyezik a dns-ünk is, de lehetne azzal is kellene kezdeni valamit, hogy nem haltak ki mind és vagy hagytak maguk után bolygó amely magára maradt a világban elszabadult lény miatt. Tehát szépen elvihetnék a fonalat abba az irányba, hogy egyrészt mi történt anno és mi történhet "még" most. -
#25 Azert az AvP mar eroteljes maszatolas volt a Prometeus, meg szvsz egy bullshit. Foleg azert is, hogy manapsag mar minden meg van a szinte tokeletes kepi vilag felepitesehez, tehat technikailag minden adott. A tortenet eredete is. Teljes spectrumu vilag allt a rendezo es a forgatokonyvirok reszere, ennek ellenere egy teljesen buta,kiegyensulyozattlan es szurke tortenetet kerekitettek az egeszbol. Igaz a 4. resz gyenge szinvonalaval feltudta venni a versenyt, de annal tobbet nem sikerult hozni. A vege meg egyenesen szanalmas volt, ahogy csak a buta latvanyra mentek ra az urhajos jelenettel. -
Ragnaar #24 Hát azért az Alien storyban van elég plothole ami simán megérhet néhány teljesebb kifejtést esetleg egész filmeket is. Pl. Az Aliensben ugye a tojás megtalálásától a kolónián történt események Newt sztorija is lehetne egy film témája bőven. Mondjuk a Space jockey story vonalát a Prometheussal már ellőték ( Shaw ugye egy android fejjel megy egy jóval fejlettebb elvileg ellenséges(verekedős) civilizáció bolygójára és vezeti 1.70 magassággal az elvileg 4m-es lényekre tervezett űrhajót probléma nélkül. Azt megnézném ahogy bemászik a vezetőülésbe és nem lát ki a szkafanderbő... ) Az Alien univerzumban egyébként szerintem Alien=Aliens=Alien3 és Alien4=AlienvsPredator=Prometheus. A forgatókönyvön múlik ebben az esetben is főként a film, a rendezőnek jól megy a scifi környezetben játszódó filmek megvalósítása eddigi munkái alapján legalábbis. Remélhetőleg nem spórolják majd ki a horrort a filmből a korhatár miatt. A szereplők "kiöregedése" is felvet néhány kérdést, hogy új szálat indítani vagy egy leágazásból az idősebb szereplőkkel folytatni a storyt. Én minden esetre bízom benne, hogy méltó folytatást kap a széria.
-
Sir Cryalot #23 Látványfilmbe a Szigörni helyett lehetne mondjuk természetes göndör hajú nő is, mondjuk talján? ÉS akkor nem az akkori trendeknek megfelelően(?) lett volna Ripley is az- most meg nem az (?). -
#22 Nem értem minek kell előrángatni állandóan az eredeti szereplőket, pláne Ripleyt. Weaver mehet kőkeményen plasztikáztatni, meg mindenki aki az előző részekben benne volt, vagy legfeljebb megcsinálják CGI-ből, végül is tart már itt a tudomány. :)
Olyan mint az SW: ott is van 3 csilliárd ember a messzimesszi galaxisban, de nem, az egész sztori állandóan a Zanakin gyerekről szól, aki egy szőke kékszemű kissrácból lett 2 m magas néger állat.
Amúgy a 3. rész jó volt, de az újravágott változatot kell nézni! Szorri, hogy elmaradt belőle 1-2 kötelező elem, pl a végén a zatomrobbanás, de helyette volt valami kis mondanivaló, pl hogy bármilyen elcseszett az életed, akkor is összeszedheted magad annyira, hogy legalább emelt fővel halj meg, ami amúgy valójában semmit nem számít, vagy valami ilyesmi. Kár hogy úgy tűnik sokan inkább mégis a zatomra szavaznak.
Fincher mondjuk azóta sem vállal közösséget ezzel a filmjével, mert ő megpróbálta a maxigázt kihozni, csak sajnos túl sokan pofáztak bele. Ahhoz képest szerintem meg még mindig nem rossz, pláne a zéró minőségű 4. részhez képest.
Szal el a kezekkel Finchertől! -
Methodix81 #21 Nekem bejön az Alien Isolation is, de az egyszerűen már uncsi, hogy mindig 5-10 emberke bezárva valahol, távol mindentől harcol a dögökkel. Ezt valahogy grandiózusabbá kéne tenni. De csak mert már volt ilyen 4, és ez így már sztem uncsi.
Arról nem is beszélve, hogy az Alien és az Aliens volt csak alapfilm, a 3. és 4. rész önmagában szart sem érne, ha nem lenne a 2 nagy előd. Olyat meg még egyszer nem lehet gyártani, Ellen Ripley épp 65 éves, már kicsit öreg amazonnak. Sigourney Weaver nélkül meg az egész olyan, mint Schwarzenegger nélkül a Terminátor.
Viszont ha elkezdenének egy új külön szálat, ami szintén trilógia, és a 3. rész azzal végződne, hogy mégiscsak lepottyan egy idegen a Földön, az megalapozna egy teljesen újfajta Alien filmet, ami már simán játszódhatna a Földön, és az idegenek és az ember háborújáról szólna. -
#20 Nem, pont az nyult vissza az elso resz stilusahoz. Semmi baj nem volt vele, mint a masodik reszevel sem. Ellenben a 4. na az mar tenyleg nagyon harmatgyengere sikerult. -
#19 De hát én már ITT vagyok! A 69. rész! -
Zenszkij #18 Én meg agyfaxt kapnék. Földön Alien elvenné a varázsát az egésznek, hagyjuk már a Földet. Aki játszott az Alien Isolationnel az érzi mi lenne jó folytatás! Amúgy az Alien 3 remek volt, nyomasztó és egyben zseniális. A 4. rész se volt rossz Ron Perlman kifejezetten badass. -
Methodix81 #17 Gondolom azt a szálat viszik tovább, hogy egy Alien-t csak lejuttattak a Földre, amit az a példány szépen ki is irtott, nyilván miután elszaporodott.
És az Alien-ek által lakott Földön fog játszódni. Nekem bejönne. -
Garga Pitic #16 Remélem, nem onnan akar valami folytatást leágaztatni. -
tomboy013 #15 Ott a 4. rész is abban többen is túlélték. -
Garga Pitic #14 Az első három rész szereplői közül Jones macska és Morse fegyenc maradtak életben, meg talán Bishop.
Asszem Blomkamp kénytelen lesz új történetszálat alkotni, mert ez így nem ígér túl sokat :))) -
tamolnar #13 Attól, hogy más az ízlésed, még lehetsz beteg. Például szerinted Fincher nem csinált jó filmet 1992 óta, ez egyértelmű mentális betegségre utal, főleg, hogy ez volt az első rendezése. -
tomboy013 #12 Pont írni akartam, hogy örülnék ha a 3. részt kicsit feltúrbóznák és újra kiadnák mert ami ott nem tetszett az a ritka gagyi CGI volt. Szerintem volt egy nyomasztó hangulata a filmnek, nekem legalábbis bejött és inkább a 4. részt tüntetném el történetileg. -
mauser81 #11 A hármas tényleg vacak, de Fincher-nek azért voltak után jó filmjei: Se7en, Fight Club és szerintem a The Game is jó. Az már más kérdés, hogy itt mindhárom esetben volt egy bombaerős forgatókönyv. A három esetében, meg ahogy írod, egy össze-vissza toldozott fércmű volt. Amit ott Fincher elcseszett, az az hogy bevallottan lövése sem volt a speciális effektekhez és hát közröhej volt, hogy a harmadik rész hozta egy asylum szintjét ilyen szempontból. Ha már csak ezt javították volna, talán a rosszból, előlépne nézhetővé a film. -
#10 A köv. rész tartalmábó:
"Az Alienek köztünk él(n)ek!"
vége...d -
Ender Wiggin #9 a legjobb a harmadikat elfelejteni (ha Hicks él - a fenti képen Michael Biehn van az 100% -, akkor biztos az lesz, hála a teremtőnek). a harmadik forgatókönyve egy rakás gőzölgő fos. vagy hat író próbálta összefércelgetni, nem is sülhetet ki belőle semmi jó. eleve kudarc, mikor az eredeti tervben szereplő színész kiválása miatt kell átírogatni. és lehet, hogy a negyedik film inkább paródia, de legalább volt stílusa. a hármasról ugyanez nem mondható el. fincher kb azóta nem is csinált normális filmet.
@zombee: nem vagyok beteg, csak más az ízlésünk. -
#8 a negyedik rész is jó, és az a "szerencse" hogy az a távoli jövőben játszódik, csak hát mi lesz Ripleyvel a harmadik rész után, az a jó kérdés. mert szerintem a 3. rész is jó, csak félek hogy ezt a második rész után akarják véghez vinni, azt elfelejtve, mármint a harmadikat, az meg nem lenne jó. -
Yagami #7 Jó hogy az, csak sokan nem értik. Nekem az egyik kedvencem a trilógiából. Szerintem inkább a negyedik részt nem érdemes említeni, ha már élien. Ebből pedig még valami jó is kisülhet Bloomkamp irányításával.
Bájdövéj Ra1N: még szép, hogy nem fogja hozni az eredeti "hangulatát" mivel akkor újdonság volt és szétfostad magad rajta, ma már meg semmi nem hat meg senkit, nem hogy egy "horror"film...csak legyen épkézláb, esetleg elgondolkodtató története és én már megyek is a moziba. -
#6 Te beteg vagy, az zseniális film. -
Ender Wiggin #5 az eredeti trilógia, mínusz a kuvvaszar harmadik rész...:-) -
Ra1n #4 A rendezőt elnézve semmit.
Sosem lesz már az Alien filmekből az az igazi sci-fi horror amilyen az eredeti trilógia volt...
-
coolbboy83 #3 Az ott Hicks :-) -
#2 Olvass utána az Alien Colonial Marines játék sztorijának, és megtudod :D -
tomboy013 #1 Ripley mellett eléggé úgy fest az az alak mint Hudson. Csak nem túlélte az LV-421-et?
Az elbaltázott 4. rész után kíváncsian várom mit hoznak ki ebből.