Névváltoztatásra kér a Bethesda egy Fallout-játék készítőit
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A WinCommander fájlkezelő a Microsoft pere miatt váltott Total Commander névre.
Végül is a Bethesda megmentette a világot, hiszen amikor Putyin meg Obama kilövik egymásra az atomot, a bombáknak sem lesz joga kihullást csinálni, így csak közvetlenül a robbanások helyén marad vissza sugárzás. 😊
Ha jól emlékszem, akkor a Candy Crush Saga fejlesztői maga a Saga szót akarták levédetni, ami ugyanolyan nevetséges. Perre is akartak menni a Saga nevű játék fejlesztőivel, de végül nem lett belőle semmi.
régen volt egy per az ms ellen mert a windows szót le akarta védeni mint a termék név. A bíróság nem engedélyezte, mert indoklása szerint, létező szót nem lehet levédeni. Ezért lett a levédett név Microsoft Windows (tm) és nem csak Windows(tm).
Szóval lehet innen védekezve, megoldhatól lenne, hogy a játék levédett neve Xreal Fortress Fallout(tm)
és ebben az esetben (hivatkozva az MS elvesztett perére) a Bethesda nem sokat tehet.
Szóval lehet innen védekezve, megoldhatól lenne, hogy a játék levédett neve Xreal Fortress Fallout(tm)
és ebben az esetben (hivatkozva az MS elvesztett perére) a Bethesda nem sokat tehet.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Hát a nagy kiadók valahogy így szeretnék, lásd pl. a "Scrolls" per (Elder scrolls), vagy hogy a "Candy" szót le akarták védetni.
Ez egy vicc, hogy a Fallout szót nem lehet használni.
Akkor ha én csinálok egy almaszedős játékot, és levédem az "Alma" szót, akkor mostantól azt nem lehet használni?
Akkor ha én csinálok egy almaszedős játékot, és levédem az "Alma" szót, akkor mostantól azt nem lehet használni?
Azért ebben az esetben a leállítás elég nehéz lett volna, mivel a játéknak az égvilágon semmi köze a Fallout szériához, a cikk címében is félrevezető a Fallout játék, mivel ez nem egy Fallout játék, hanem egy játék, aminek a címében szerepel ez a szó.
Szerintem ezzel nincs probléma. A gond azzal van amikor ugyanez a kiadó leállítja a játékfejlesztését, mondvacsinált indokokkal. A névhasználat más. Még ha pénzt se kap belőle, azért azt védeni kell, hogy mi jöhet ki ezzel a névvel.
Egy pillanatra azt hittem, már megint a "fogyasztók összekeverhetik a miénkkel" meséről van szó...