47
  • elektor
    #47
    Nem olvastam sehol hogy a pszichológusok miként vélekednek a filmről de nekem az a véleményem hogy hiányt pótol. Annak idején így volt a Csillagok háborújával is mert olyan ösztönöket (aktivált) ébresztett fel a nézőkben amelyek benne voltak de csak a hiányát érezte. Jelen esetben a Szürke... a férfinézőben és a hölgynézőkben is felveti azt a kérdést hogy a domináns szerepet élnék e meg vagy az alárendeltét. Ne feledjük hogy ma is szuper intelligens pénzes emberek dominákat keresnek fel és jól megfizetik hogy egy ideig kiszolgáltatottak legyenek. Ez fordított esetben is megtörténik mikor a hölgyek keresnek ilyen játékra domináns urakat. Azt hiszem a nagyon mélyen lefojtott ösztönöket célozta meg a könyv írónője és láthatóan bejött.
  • Jakuza1
    #46
    Ez jo!!! Rohogtem is egy jo nagyot. Mar ezert megerte elolvasni. A filmrol , annyit beleneztem a bemutatojaba es koszonom, de nem. Raadasul ha nem is kozvetett velemeny, de mostanaban a hollywoodi "tini" es kozepkorusitott noi ill szerelmes tortenetek tomkelege , akkora egy fos szokott lenni, minden kategoriaban, mint drama,vigjatek, sci-fi stb, hogy koszonom de nem, mert mar tobbet nem akarok hanyni sugarban a sokadrangu,szurke es primitiv megkozelitesu torteneteken, amivel elarasztjak a piacot, raadasul ezer reszre osztva.
    Es itt fellehet sorolni az ilyen szarok tucatjait : Alkonyat sorozat, Ehezok viadala,Az emlekek ore,A beavatott, Az utveszto
    Ezeket a szarokat eroltetik, kozben remenykedem, hogy a kovetkezo 10 evben egy-egy olyan film is megjelenjen legalabb egyszer-egyszer, mint a Remeny Rabjai, Halalsoron, Amadeus (1984) stb
    De nem, csak a trash moviek mindenhol. Azonos vagy szinte hasonlo tortenetekkel es szinte mar-mar azonos kivitelben.
  • asgh
    #45
    Gabriel Garcia Marquez mondta, hogy a szex semmilyen formája sem elítélhető, ha az két ember közös akaratából történik és az egymás iránti szeretetükből ered.
    A probléma ezzel a sztorival az, hogy itt a szex alapja nem a szeretet, hanem csak egy beteg férfi kiéli a hajlamait egy tapasztalatlan lányon. A lány része a játékban nem az élvezet, hanem csak szimpla áldozat: bevállalja a szenvedést a kapcsolat érdekében.
    Methodixnak tehát abban mindenképpen igaza van, hogy a film üzenete káros: azt üzeni a szexualitásukkal még csak most ismerkedő fiataloknak, hogy teljesen rendben van, ha az egyik fél eltűri a fájdalmat és a megaláztatást, ha a másiknak ez okoz örömet.
    Azzal tehát egyetértek, hogy a fiataloknak nincs szükségük erkölcsi cenzúrára, de ez a sztori nettó hazugság, abból pedig kapnak éppen eleget, nem kell még a szexualitásukban is félrevezetni őket.
  • Zombee
    #44
    Ez az állatvilágban is így van, onnan hoztuk.
  • Zombee
    #43
    Ez így túlzás, hogy a kötözős szex általában súlyos testi sértéssel vagy halállal végződne. Nem tartom normálisnak, de annyira nem is veszélyes szerintem, és a tinik nem fognak tömegesen rászokni.
  • fonak
    #42
    Nem láttam, nem olvastam de a könyv és a hatalmas hájp szerintem rámutat pár dologra. Pl. hogy milyen pasira vágynak a nők :) Gazdag, jóképű, domináns.
    Ez persze eléggé eltér attól, amit a feminizmus próbál elhitetni, mármint hogy a nők egyenlő társat akarnak, aki nem dönt helyettük stb.
    A valóság az, hogy a nők ösztönösen mindig az alfahímhez fognak vonzódni, aki pénzzel/hírnévvel/hatalommal rendelkezik. Nem a velük egyenlő férfi párhoz.
  • gothmog
    #41
    "és talán megértesz valamit abból, hogy én milyen vagyok"
    Igen. Sikerült megértetned, hogy egy túlhájpolt ámde elterjedt vélemény szerint gyenge közepes filmre (-meg az alapjául szolgáló hatásvadász túlírt ponyvára) hivatkozva képes vagy itt meghatározni a nagy bölcs filozófiát arról, hogy a világ milyen gonosz, te meg mennyire jó vagy.
    Annyira a hatásod alá kerültél hogy még verset is idézel, baz+...

    Ja, azt elfelejtettem közölni, a fenti könyv/film nem érdekel, valószínűleg sohasem lesz annyi felesleges szabadidőm, hogy erre pazaroljam. Egyedül az általad előadott nagyhalál miatt írtam ide.
    (38)
  • dyra
    #40
    Szerintem hagyd meg a fiataloknak az életüket, te pedig a sajátoddal foglalkozz. Próbálgassák a szárnyaikat akár a sex terén is. Az élet a tapasztalásokról szól a könyvek és olvasmányok nem rosszak. De az életet meg kell "ízlelni". Olvasmányos ismeretekből nem fogsz megismerni semmit. Semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy egy egészséges lelkületű ember megnézzen vagy elolvasson egy ilyen könyvet. Bízd rá mit vesz ki belőle. Ahhoz nekünk egyébként amúgy sincsen semmi közünk. 36 éves vagyok.
  • Methodix81
    #39
    Erotikus tartalom, 18 év felett vetítik a mozikban.
    Önmagában furcsának tartom, hogy a pszichológusok által is rendkívül káros filmet egyedül én tartom károsnak itt.
    Egy ilyen bántalmazásra, megalázásra, dominanciára épülő kapcsolat általában súlyos testi sértéssel, vagy halállal végződik. És szinte mindig lelki törés következik be.
    Amit a filmben és a könyvben közvetítenek felénk, az hazugság. A valóságban nem lesz romantikus happy end.
    Az egész csak arra van, hogy a fiatalok még tovább menjenek az erkölcsi és lelki önmegsemmisülés felé.

    Amúgy meg :), rám még nem mondták, hogy prűd vagyok, pedig próbáltam már pár dolgot. :) Viszont azt sem, hogy egy kegyetlen, lélektelen, rosszindulatú, gonosz, szadista állat, mint aki ebben a filmben a csávó. Ha ezt nem érted, akkor gondolkodj el, lehet, hogy nem velem van a gond.

    Az indexről pedig annyit, hogy próbáld meg NEM olvasni 1 évig. Aztán ha visszatérsz, ordítva fogsz menekülni, annyira látni fogod, hogy mennyire életellenes, cinikus, rosszindulatú, és demoralizáló minden amit ott írnak. Eszméletlenül messze áll minden valójában értékes és fontos dologtól, sőt, ezeket általában viccesem, fiataloknak menő módon, burkoltan, de nagyon is alattomosan lejáratja, szidja.

  • Methodix81
    #38
    33 éves vagyok, és valószínűleg többet éltem meg mint itt sokan.
    Nagyon is tudom, hogy miről beszélek. A többit pedig lásd a mai 9:25-ös kommentemben.
  • Methodix81
    #37
    2 éve nem olvasok indexet és semmi hasonlót.
  • Methodix81
    #36
    Sajnos nem tanultál médiaszakot, és valószínűleg közgázt sem.
    Első féléves tananyag:
    1:A MÉDIA URALJA A KOR EMBERÉNEK TELJES GONDOLKODÁSÁT, LELKISÉGÉT ÉS IGÉNYEIT.
    2: A KERESLETET NEM KÖVETJÜK, HANEM KIALAKÍTJUK.

    Ennyi. Ha nem értenéd, akkor elmagyarázom: a médián keresztül mi mondjuk meg, hogy mit fogsz szeretni, és milyenné válsz. Ezt 1 éves korodban kezdjük. A Te úgymond "SAJÁT" igényeid NEM a TE igényeid, ugyanis már gyerekkorodban megmutattuk az utat, amin jársz.
    Tisztelet a kivételnek, aki ValóVilág és index.hu szenny helyett elkezd gondolkodni.
    És igen, 30 évvel idősebb vagyok Nálad, ahogy Te is írtad. Azaz ennyivel vagyok tapasztaltabb, és ennyivel járok előrébb. De majd Te is rájössz, ezek szerint 60 évesen, hogy vannak a világban értékesebb dolgok, mint az, hogy az ember a média mocskával szennyezze a lelkét és a tudatát.
    Az pedig, hogy minden korosztály elsiratja az utána következőt:
    Ez a MAI világban tényleg IGAZ. Ugyanis korábban a szülők és az iskola nevelte legfőképp a gyerekeket. Soha a történelemben nem volt még internet ugyanis. Most már van, ennyi. És a net nevel. A net pedig egy gyermek fejlődésére nézve kimutathatatlanul káros.
    Sok szeretettel küldöm Neked ezt a verset, nekem ez az egyik kedvenc, és talán megértesz valamit abból, hogy én milyen vagyok, vagy legalábbis milyenné próbálok válni.
    "
    Lehet-e jónak lenni egy rossz világban,
    sétálni télen kigombolt kabátban,
    szalonnát szúrni fagyos ágra,
    nem vadászni nyúlra fácánra,
    koldus kezébe kenyeret nyomni,
    csábítók között hűnek maradni,
    házad kapuját kitárni,
    hadd jöjjön hozzád akárki,
    kisgyerek könnyét letörölni,
    senkivel soha nem pörölni,
    dermedt verébért hajolni porka hóba,
    más baját sosem hozni szóba,
    békét, nyugalmat, szépséget akarni,
    adni, adni, mindig csak adni,
    tökéletesre lelni egy madár dalában…
    Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?
    "
  • Lack
    #35
    Azért az látszik, hogy nem tipikusan a kedves sg-s kommentelők a film célközönsége. :)
    Utoljára szerkesztette: Lack, 2015.02.18. 08:30:24
  • Angelus1991ster
    #34
    Nem ismerem a könyvet és a filmet részletesen. De az elhangzott információk alapján, olyan mintha a City Interactive betört volna filmpiacra:D

    Egyébként a csajé miért néz úgy mint aki dugni akar? és miért végeztek rajta lobotómiát.
    Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.02.17. 22:31:08
  • Zero001
    #33
    Statisztika > "szerinted"
  • Zero001
    #32
    Viszont fordítva ülsz a lovon.
    1. Nem a könyv meg a média rontja el a világot, az csak megtalálja a közönségét.
    2. A legelső írásos emlékeink közt is van karót nyelt nyárspolgári szörnyűlködés, hogy "ezekamaifiatalok". Ez a gondolat, hogy "jaj, mi lesz így a világgal" objektíve faszság.

    Ha a 81 a születési évszámod, akkor pont ugyanannyi idősek vagyunk, de te vagy harminc évvel öregebb vagy nálam.
  • Zero001
    #31
    De rohadtul irigyellek, hogy van annyi szabadidőd, hogy a világ legalja szemetét olvasd... :P
  • sirpalee
    #30
    A kritikusok szinte kivétel nélkül lehúzták. Férfiak és nők is. Amiket leírtam, azok nemtől függetlenek. :P
  • Ender Wiggin #29
    @sirpalee: Ez most egy női vélemény volt? :-D Ha igen, akkor köszi!

    @zombee: a mamipornó egy szerencsétlen magyarítás. az angolban a "mommy" anyukát jelenti, a magyarban a mami meg inkább a nagymamát. így aztán anyukapornó lenne a helyesebb, de már elterjed, késő a részletekre adni. Mintha Tótisz fordította volna ezt is. Isten nyugosztalja.
  • gothmog
    #28
    LINK!
  • sirpalee
    #27
    Minden tekintetben borzasztó a könyv.

    Irodalmilag is, ez nem köthető nemhez. BDSM szemszögéből is, mert ami a könyvben van az nem az. Szimpla erőszak. Megfelelő fórumokon lehet róla olvasni, hogy mit szúrt el az írónő, és azonnal kiderül, hogy nemcsak a karaktere van egy 12 éves kislány szintjén szexuálisan, hanem ő maga is.

    Amelyik nőnek tetszik a könyv, bele tudja élni magát a regénybe, az egy igénytelen, fantáziátlan, kliséimádó nő. Ugyanez igaz a férfiakra is. Pont.
  • gothmog
    #26
    Szerintem meg simán csak megvénültél és megkeseredtél, és eljutottál oda, ahol a nagymamád tartott, amikor ugyanezt a szöveget előadta. Csak ő akkor még a The Beatlesre meg a Rolling Stonesra gondolt közben.
  • Zombee
    #25
    Amúgy a csaj vajon egy gyári munkásnak is hagyta volna, hogy megláncolja? :)
  • Zombee
    #24
    Egyébként mi ez a mamipornó? Fiatalokról szól az egész, feltételezem, rengeteg fiatal olvashatta a könyvet is.
  • Zombee
    #23
    Mily fantasztikus dolog, hogy az Alkonyat egyes részei talán a közepes szintet is megütik? Ezért nézze végig az ember őket?

    Párommal elmentem a moziba erre a vacakra, kár volt. Pontosan azt kaptam, amire számítottam, mivel előző este már láttam az első értékeléseket, röhögtem is, hogy nesze neked hype, az imdb-n 3.4-en állt épp, a rottentomatoes-on meg 36%-on. Nagy rakás hulladék volt. Úgy kísértem páromat, hogy kb. semmit sem tudtam a sztoriról, így tőle tudom, hogy pár dolog, amit én a filmből hiányoltam, a könyvben benne van. Olyan dolgokra gondolok, amik magyaráznak filmbéli történéseket. Már ha történésnek lehet nevezni azt a vergődést, amikor egy friss diplomás szűzlány meg egy ficsúr kb. a 3. rövid találkozás már azon szenvednek, hogy a faszi el akarja engedni, mert nem ő való a lánynak, mindezt összesen 10-20 perc beszélgetés után. Mennyire életszerű, hogy egy szűz csaj élete első kapcsolata pont egy szadomazo lesz? Amit a fazon elég röhejesen, hiteltelenül tálal. Az alakítások vetekedtek egy sztoris pornóéval, akár csak a párbeszédek, ennél még a villanyszerelős sztorik is jobbak. Komolyan, ilyet benyögni, hogy "Én nem sosem szeretkezem, én baszok. Durván." Romantika nincs is a filmben. A prűdséget kár belekeverni, a filmben nem történik semmi, 1-1 mellbimbó és hímsegg villan csak, nem erre van a film kihegyezve.

    Én szégyellem magam, hogy hozzájárultam minden idők legjobb magyarországi nyitóhétvégéjéhez. Leszarom a divatot, a regény sem érdekel, kb. semmit sem tudtam az egészről a létezésen kívül, de ez moziszerető emberként az utcáról beesve egy szar film.
  • arty
    #22
    tehát ezt a könyvet csak 20 év felett szabad elolvasni?

    nem lehet, hogy picit prűdnek tetszik lenni? :)

    (vannak ilyenek, nincs ezzel gond, csak amikor a prűdek megpróbálják a világra erőszakolni a látásmódjukat, nos... fáj, pláne h sokszor sima álszentség csupán. pl nem tetszik az index? csinálj jobbat... )
  • Methodix81
    #21
    Férfi létemre olvastam. Szerintem általános iskolás szinten van megírva, megfogalmazva. Nagyon pongyola stílusú, rendkívül hatásvadász, egyszerű eszközökkel operáló kis ponyvaregény.
    A téma maga szerintem kifejezetten káros a mai fiatalságra nézve. Nem vagyunk elég zülöttek, erkölcstelenek, minden normális értéket gyűlölők, megvetők? Nem vagyunk elég cinikusak, pornófüggők, csak a pénzt istenítők? Miért kell a fiatalságot még inkább extremizálni, szélsőségek felé terelni? Nem vagyunk még eléggé életellenesek?
    Szerintem a mai 20 év alattiaknak game over. Köszönjük meg az internetnek (index és társai), a pornónak, a Való Világ féle műsoroknak...és úgy általában a világ médiájának.

    Szerintem lassan eljut ez az egész világ egy olyan szintre, hogy Sodoma és Gomora már semmi ehhez képest.
  • Szemez Getek
    #20
    Ez nem értékelés! Ha pénzért csináltad: megbocsátom. De tele helyesírási hibával? Iby tanár úr ilyenekért, osztályt ismételtetett anno.
  • SecuRicsi
    #19
    Azért azt állítani, hogy az első Alkonyat szar, a többi meg jobb, olyan mértékű hozzáértést sugall, hogy annyit fogok adni a véleményedre, mint eddig. Semennyit.
  • Pluskast
    #18
    Szar volt unalmas volt és nem szólt gyakorlatilag semmiről.
  • KGyula1101
    #17
    Nem kritizálok, egyszerűen csak jelzem: nem olvastam a könyvet, nem láttam a filmet, és nem áll szándékomban elolvasni, illetve megnézni. Miért? Mert szimplán "csak" nem érdekel.

    Egyetértek azokkal a hozzászólókkal, akik szerint, nem kell mindent kipróbálni ahhoz, hogy nagyjából tudjuk a végeredményt (vagy a hatást). Hová jutna a világ (enélkül is, nézzük meg hová jutott), ha mindet meg kéne tapasztalni a döntéseink előtt.

    Olvastuk a könyv fülszövegét, a kritikahegyeket, ugyanezt a filmről is elmondhatjuk, sőt, többen talán a film előzetesét is látták. Azt gondolom, ez bőven elég ahhoz, hogy kitaláljuk, tetszene- vagy sem.
  • Amiga
    #16
    Ő pofán öntené magát, hogy személyes véleményt alakíthasson ki. Még öblögetne is vele. Ki tudja, talán már ki is próbálta.
  • skinnyman
    #15
    Szerintem ez olyan dolog, hogy azert vannak dolgok, amikrol tudod hogy rosszak, anelkul is, hogy kiprobalnad oket. Peldaul nem ontened magad pofan egy vodor hig fossal, mert azert van valami elkepzelesed rola, hogy az valoszinuleg az nem olyan jo. Ez a film/konyv is kb ilyen.
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.02.17. 11:29:36
  • bracsek #14
    "Hiába szörnyülködnek sokan a mamipornón, pontosan tudjuk, hogy rengeteg mégis elolvasták, illetve meg fogják nézni." what?
    Utoljára szerkesztette: bracsek, 2015.02.17. 11:29:05
  • Zero001
    #13
    1. Tudod, nem kell ahhoz szart enni, hogy tudd, hogy kibaszott gusztustalan, szar az íze és még beteg is lehetsz tőle.
    Ha te mégis beleharapsz a kitolt kolbászba, az a te bajod, de ha ezek után még te akarsz hülyének nézni valakit, az kurvára nehezen fog menni.

    2. Ha neked nem is megy ez, de vagyunk azért páran a világon, akik közvetett információkból is egészen jó képet tudunk alkotni a dolgokról. Ha a tudománynak 300 éve megfelel az, hogy ne ragaszkodjon a személyes megtapasztaláshoz, és technikai civilizáció épült ebből a hozzáállásból, akkor asszem nekem is megfelel a közvetett információ egy huszadrangú szarfos szórakoztatóipari melléktermék megismeréséhez. A személyes tapasztalat nem változtatna a véleményemen, csak pontosítaná, amire pont kurvára semmi szükség.

    3. Neked van személyes tapasztalatod, és azt mondod, hogy szar. Ezek után magyarázod, hogy de nézzük meg személyesen. Ez a fentiek figyelembe vételével nettó rosszindulat, más cél nincs, csak hogy nekünk is szar legyen. Úgyhogy még be is kaphatod. :P
  • Andrevv
    #12
    Nem, olvastam, nem láttam. Egyszerűen már az alapötlet sem érdekel. De hallottam ezt azt róla, sok nőnek bejön. Véleményem szerint a nők is megérdemelnek egy kis pornót. Felőlem fantáziálhatnak dúsgazdag, jóképű, szexmániás pasikról, még ha kissé szadista is.
    De ne halljak egy rossz szót sem azért, ha én a nagymellű, vékony, szőke bombázókat szeretem nézni vagy fantáziálni róla :)
  • Narxis
    #11
    :D
  • culas25hc
    #10
    Ja bocsi, kritikát írtál, nem véleményt. Női kritika tényleg kevés van, pedig engem is érdekelne. Más filmeknél is
  • culas25hc
    #9
    Szerimtem ezt az oldalt nagyrészt férfiak látogatjàk, női vèlemények tömegét ne itt keresd. Mellesleg én megvettem a könyvet a barátnőmnek (ő kérte) de végül a felénél abbahagyta. Nem a tőrténett miatt, szerinte szimplán irodalmilag gyenge és unalmas olvasmány
  • tomboy013
    #8
    Azt nem értem, hogy aki nem látta a filmet és nem is olvsta a könyvet mi alapján ítélkezik? Jah ez csak a szokásos intelligens gondolkodásmód. "Há Józsi haverom asszonta szar akkor biztos az is".... gyökerek :D
    Nem védem se a filmet se a könyvet mert a filmet láttam és szerintem baromi unalmas volt, de én legalább az alapján itélkezem amit tapasztaltam.
    Mondjuk nem lepődök meg ezen a stíluson, hogy más véleménye alapján élik a legtöbben az életüket és formálnak véleményt. Ti vagytok a megkeseredett átlagemberek akik nem értik miért szar az életük(vagy miért lesz az). Megsúgom: Azért mert nincs saját véleményetek és saját döntéseitek. Természetesen tisztelet a kivételnek.
    U.I.: Akinek a lelkébe taposok ezzel nem muszáj reagálni úgysem jövök már vissza elolvasni. De legalább tudjátok az idegesség miatt, hogy rátok ez jellemző :D