11
  • Jawarider
    #11
    Gondolom 100e ft lesz rá a termékdíj...
  • Tetsuo
    #10
    Az egyikről lehet célzottan videózni, puskamikrofonozni. ;-)
  • SirBubu
    #9
    na, de most tényleg, mondja már meg nekem valaki, mi a különbség egy drón meg egy rádiótávirányítású röpcsi között, ami 30 éve is elérhető volt?
  • Jeffjohnson
    #8
    Ne adj ötletet nekik.....
  • barret
    #7
    Jönnek a drón elfogó drónok! :D
  • kisfacko
    #6
    Jön a Drónadó™! :D
  • Jeffjohnson
    #5
    Én csak attól félek, hogy ez az egész szabályozás, jó magyar módra megint csak a pénzbeszedésről fog szólni. Pedig számtalan hasznos terület van, ahol fel lehetne használni a drónokat de tartok tőle, hogy tönkreteszik mind a hobbi mind a megélhetés részét és csak a kiváltságosak repülhetnek majd velük. Egyszerűen a kor nem halad a technológiával, képtelenek a begyöpösödött agyú, konzervatív emberek meglátni a jót ebben.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.02.06. 11:31:50
  • TokraFan
    #4
    Az nem vitás, hogy szabályozásra szükség van, ugyanakkor az aggódáshoz megfogalmazott érvek rendkívül gyenge lábakon állnak. Ilyen alapon tiltsák be a mobiltelefont is, hiszen bármilyen kerítésen átemelem és befényképezek vele a kertbe. Megint a sok digitális analfabéta jajong. Normális ember nem figyel meg senkit, akinek meg ez a szakmája, azt nem fogják érdekelni az előírások. Olyan optikát szerel rá amilyet akar és azt figyel meg vele, akit akar. Megjegyzem, az nem gond, hogy az állam megfigyelhet minket ilyenekkel?
  • Tetsuo
    #3
    Azóta probléma ez, amióta Lázár János közelében láttak egy távirányítású helikoptert Budán egy magánterületen. Ennyi.
  • calmar
    #2
    Na, újabb gumicsont, csak hogy legyen mit rágni? Kedves aggódók! Higgyétek el, nem azért vettem egy QADROCOPTERt (!) hogy akár kit is megfigyeljek vele. Láttatok ti már felvételt egyáltalán amit ilyen kis géppel készítettek??? Az enyémen GoPro Hero 3-van, és higgyétek el, már 20 méter magasan nem ismered fel az embert rajta! Szerintem aki ilyennel repked, nem az emberek követése meg megfigyelése lesz a célja, mert akkor olyan közel kéne repülni, hogy azonnal kiszúrja még egy nagyot halló is. Arról nem beszélve, hogy oké hogy a rögzített kameráknál van figyelmeztető tábla, de kérdem én, pl Budapesten hogyan tudnék akár két utcát is közlekedni úgy hogy ne vegyenek fel legalább ötvenszer? Ha ezt én nem szeretném, akkor mindenkit pereljek be? Meg sem tehetném. Nem kéne ezt így túllihegni. Azt aláírom hogy valami vizsga lehetne hozzá, de azért ne pilóta vizsga könyörgöm... Szerintem akinek van ilyenje, és normális, az amúgy is úgy vigyáz rá mint a szemére, mert nem szeretné összetörni. Aki pedig ilyet lát, az ne azonnal azt gondolja hogy őt akarja felvenni...
    Utoljára szerkesztette: calmar, 2015.02.05. 20:03:37
  • DaemoonHunter
    #1
    Nagyon helyes. Kicsit felb*szott múltkor hogy nem egy madár repkedett az ablak előtt, hanem egy kicsit nagyobb, az asszony már attól is idegbajt kap ha a függöny nincs elhúzva miközben csináljuk. Persze csak a tájat térképezte fel valamelyik hülye gyerek...