12
  • rajdi
    #12
    Bevált módszeren ne változtass! Kifutja magát és vége lesz. Lehet hogy pont a változtatással lőnének öngólt. Nekem pont az nem jön be amikor egy helyben topognak és nézik hogy nő a fű. Az hogy egy zombis környezetben játszódik a szappan opera, nem pedig egy szigeten, börtönben vagy a század elejei Londonban csak egy kis plusz. Az meg hogy nem csak a zombikat hanem egymást is irtják, akár a jó a jót, teljesen normális emberéknél. Ajánlom Az út c. filmet, ott igazán átjön a világvége feeling...
  • kalapos01
    #11
    "az sem unalmas már, hogy csak Rick csapatában vannak jó, morálisan elfogadható emberek, míg minden más túlélő szörnyeteg?"

    Ez eléggé fogalmatlan megállapítás, mert pont az ellenkezője igaz. Egy csomó morálisan elfogadható emberrel találkoznak, az 5. évad is nagyjából erről szólt - és olykor belefutnak pár állatba.
  • kalapos01
    #10
    Ezt hogy érted? Épp ez az, hogy a végtelenségig el lehet húzni, mint a legtöbb sorozatot. És nem csak azért, mert a képregény már 13 éve megy és még sehol nincs a vége. Ráadásul épp a legutóbbi számaiban volt a legjobb.

    Ha van egy csomó szereplőd, akkor a végtelenségig lehet mesélni a történetüket, az életüket.
  • Ender Wiggin #9
    persze, a túlélők közöttidráma... az sem unalmas már, hogy csak Rick csapatában vannak jó, morálisan elfogadható emberek, míg minden más túlélő szörnyeteg? és végsősoron a nyavajgások közötti űrt a gyilkolás tölti ki (és még csak nem is a zombiké). ami valahol a nézőkről is ítéletet mond.
    annyi fájdalmasan szar dramaturgia fordulatot, amit ebbe a sorozatba belesúvasztottak, nem nagyon látni más műsorban.
  • culas25hc
    #8
    Sajnos a sztori adja azt, hogy nem lehet a végtelenségig elhúzni, ahogy sok más sorozatot sem. De még jó pár év benne van.

    Én azt várom, mikor változtatnak valamit a zombikon. Persze, tudom hogy nem a zombikon van a lényeg, de azért nem baj ha néha velük is kezdenek valamit. Például valami mutáció gyorsabbá tehetné őket. De a környező világ is változhatna lassan, amortizálódhatnának a lakóházak, néha az az érzésem, Amerikában végtelen mennyiségű konzerv van felhalmozva a háztartásokban :D:D

    Kerettörténete egyébként már csak azért sem lesz, mert akkor belátható időn belülre kerülne a sztori vége. Egy sorozatnál pedig dinamikusan kell követni a cselekménnyel a nézettséget, nem lehet sem túl hosszúra, sem túl rövid távra tervezni.

  • kalapos01
    #7
    Két lehetőség van. Vagy mennek, vagy egy helyben vannak. Ha esetleg elérnek Alexandriába, akkor lehet, hogy évekig ott lesznek. És ki tudja, akkor lehet, hogy lesz a baj.
  • lac coo
    #6
    Hat, a zombivilag, mar csak ilyen, menni,menni,menni...:-)
  • Gladiator
    #5
    Ertem en, de akkor is kellene valami keretsztori, ami elore viszi a sorozatot. Mert ha marad a nezettseg, akkor meg a 10. evadban is egyik helyrol a masikra fognak maszkalni? Egyelore minden evad arrol szol, hogy talalnak egy helyet, jol belakjak, majd az evad vegen valami miatt el kell hagyniuk es akkor jon a kovetkezo evad, megint bekoltoznek valahova, evad vegere megint elmennek onnan, stb stb. Most mar valahol telepedjenek le legalabb, kezdjek el ujraepiteni a vilagot, meg hasonlok.
  • Narxis
    #4
    Ez a sorozat az emberek, túlélők közti drámáról szól.
  • RAZOR27
    #3
    "de a teljes lakosság tekintetében is csak olyan tömegsorozatok előzik meg, mint az NCIS, a The Big Bang Theory és az újonc NCIS: New Orleans"

    mert ebből nem lett tömegsorozat...
  • zetortraktor
    #2
    Az 5. évados részek több, mint felében nem öltek annyi zombit. És éppen ez a lényeg, remekül rátapintottál: nem halad előre.

    Egyrészt minek haladjon, ha így is rá tudnak venni arra, hogy nézd? Másrészt hova kellene, hogy haladnia? Aki ott él abban a világban, azt nem érdeklik az okok, hogy van-e megoldás, ez sosem fog kiderülni. Őket a saját életük érdekli, meg a társaik, az, hogy tudjanak élni. Ennyi. Nem kell tartania sehova a sztorinak, a cél a puszta túlélés. És az, hogy emberek tudjanak maradni ilyen körülmények között.

    Ha unalmasnak tartod, tényleg felesleges nézned, nem lesz másmilyen, a személyes drámák lesznek mindig is a középpontban. Ráadásul hatványozottan igaz, hogy felesleges, mert ott a képregény, több, mint tíz éve jelenik meg, el tudod olvasni, hogy még mi minden történhet velük. Például azt is, hogy melyik városba fognak nemsokára megérkezni és, hogy milyen új karaktereket fognak megismerni.
  • Gladiator
    #1
    Jo ez a sorozat, de mar kezd unalmas lenni ez a zombi gyilkolaszas. Az oke, hogy mindig vannak kisebb szalak, de annyira erezheto mar, hogy csak azert rabolnak el valakit, hogy utana 5 reszen keresztul az o kiszabaditasarol legyen szo. Maga a fo szal az elso evad vege ota nem halad elore. Semmit nem tudunk meg arrol, hogy mi okozta a virust, van-e ra megoldas, stb. Csak elnek bele a vilagba es reszenkent lemeszarolnak 50 zombit.