24
  • Cyberdog
    #24
    A Paul az óriási egy film. Simon Pegg filmjeit amúgy is bírom. Sok ázsiai filmet szeretek. Sok kedvenc színész van onnan, de nagyon jó brazil filmek is vannak (most itt semmi szappanoperázást nem kérek), De nekem az Iron Sky is tetszett amit sokan leszóltak. Igazán jó és ötletes paródiaféleség.
  • Venator
    #23
    Valójában egyetértünk csak te finomabban fogalmaztál. Paul 2 bezzeg nincs...
  • ostoros
    #22
    Azért mondtam, hogy legalább, mert hát vannak olyan polgártársaink, akik a kakilós, testnedves poénokra izgulnak...
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2015.02.04. 19:59:12
  • Venator
    #21
    A Paul nem "legalább olyan" vicces, hanem fényévekkel jobb!!! Sírva röhögős, legalábbis angolul biztos. A szinkronost nem ismerem.
  • ostoros
    #20
    Hát igen, én sem csak az átlagos dolgokat szeretem, de sok jó filmről még csak nem is hall az ember... Mert nem reklámozzák.
    Ott van a TED amit hű, de szeretnek, de egy Paul, ami legalább olyan vicces, és szól is valamiről, szinte ismeretlen...
    Szóval, ja már én is perverz vagyok, meglehet... )))
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2015.02.03. 22:53:52
  • Narxis
    #19
    és ki nem szarja le?
  • Cyberdog
    #18
    :))) Még ezzel sem vádoltak meg.
  • Venator
    #17
    És akkor most pókembernek öltözött dinoszauruszok fognak focizni a filmben? Mivan?
  • sárkánylovag
    #16
    Jó hogy így elbeszélgettetek a Jurassic Parkról :)
    Egy átlagos magyar oviban farsangkor a fiúk 99% a pókembernek öltözik a lányok meg barbi hercegnőnek , nincs egy vuk se :)
    De az hazugság hogy azért nincsenek jó magyar filmek mert kevés a pénz...
    Nézd meg bármelyik sorozatot, 100szor jobb szinészi teljesítmények vannak.
    Egyszerűen nálunk erőltetik egy a geges vicceskedést , vannak thriller horror vagy túlélős kategóriában olyan filmek amiknek van 4 szereplője meg a természet és üt mint atom mert a benne szereplő szinészek HITELES ek. A walking dead ot meg a trónok harcát se azért nézik annyian mert látványos csaták vannak benne hanem olyan szikrázó alakítások vannak benne mint magyar filmben soha.
    Bele kell férni a kultúrában a Jurassik parknak is, nem ettől nincs magyar filmkultúra...

    Utoljára szerkesztette: sárkánylovag, 2015.02.03. 09:26:24
  • Wittgen
    #15
    Egyik legjobb magyar sorozat a Tűzvonalban.
  • ostoros
    #14
    Igen, csak ha már 100 millióba kerül egy magyar film, egyből megy a hörgés, miközben fél millió dollár sincs. Amiből lássuk be, ennyit lehet csinálni.
  • hypno
    #13
    Lehet, hogy Fehérlőfiát senki nem ismeri, de VUk-ot annál többen. Mert nagy dolog az alkotói fantázia, meg stílus, de a két animáció között ég és föld a különbség az utóbbi javára. És az még egy gyereknek is számít.

    Mint ahogyan ha Bruce Willis zúzza szét a budapesti utcákat a "Csernobilban drága az élet"-ben, az valahogy teljesen másként néz ki, mint amikor mondjuk Stohl Buci és népizenekara vitézkedik a Tűzvonalban. És nem csak azért, mert az egyik mozifilm, a másik meg sorozat.
  • ostoros
    #12
    Igen, csakhogy te ezzel perverznek számítasz. Ezt a mainstream média soha nem fogja propagálni. Sőt, ellene dolgozik minden egyes ponton ahol csak lehetséges.
  • Cyberdog
    #11
    Éppen ez a szép a kulturális szabadságban. Megválaszthatod, hogy mit nézel meg. Nem kötelező amerikai filmeket nézned.
    Én például japán, koreai, thaiföldi filmeket szoktam nézni, illetve oroszt (vannak olyan jók mint az amerikai filmek látványban, történetben) Ha elnézed azt a tényt, hogy itt a főszereplőt nem Bruce Willis-nek hívják, hanem Vasiliy Stepanov-nak, és nem azt mondják, hogy I love You! Hanem, hogy Ja ljublju Tebja, akkor egy igazán élvezetes akció, katasztrófa, sci-fi, vagy romantikus filmet láthatsz.

    De mondhatom azt is, hogy Lee Jong-suk (koreai).

  • Cyberdog
    #10
    SirBubu! Amerikai futball (azaz football), futball (soccer) rugby (azaz rugby football), geal football, australian football.

    Elárulok neked egy titkot. Ez mind futball. Mindegyik ugyanazon sportból fejlődött ki.

    Lehet szidni az amerikai futballt, de sportszerűbb sokszor mint az európai testvére (ami meg a szurkolókat illeti pláne elmondható ez).

    Ugyanez a rugby. Azt kevesen tudják, hogy mi is eredetileg rugby nemzet voltunk és vagyunk is a mai napig (Azt hiszem, bár ebbe nem vagyok biztos, de a Nemzetközi Rugby szervezet alapítói közt is ott vagyunk (IRB) ) . 45 után burzsuj sportnak kiáltotta ki az akkori vezetés, ezért évtizedekig félhivatalosan játszhatták csak ezt a sportot nálunk.

    Fogadd el azt a tényt, hogy ez is futball, meg az is futball. S, hogy miért soccerezik az európai futballt? Már miért ne? Ők is megkülönböztetik a futball fajtákat.

    De ha nem tetszik, hogy soccerezik az európai futballt, akkor hívhatod a hivatalos nevén is: association football. Nem kell túl nagy feneket keríteni neki, ez csak a futball fajtákat hivatott megkülönböztetni (a soccer-t az USA-ban és Kanadában használják).

    Az ausztrál futball jelzőt is mi használjuk. Mármint a világ többi része Ausztrálián és Új-Zélandon kívül. Ott az ausztrál futball egyszerűen csak futball (football). Remélem tudtam segíteni.
  • ostoros
    #9
    Ez pontosan így van.
  • kiralysanyi
    #8
    Pedig kulturális hidegháború zajlik, méghozzá igen sikeresen. Ma egy átlag 12 éves magyar gyerek tökéletesen tisztában van vele, hogy ki Batman, Pókember, Vasember, Amerika kapitány, stb, és nagy valószínűséggel fingja sincs arról, hogy pl. ki Háry jános, Fehérlófia, vagy épp Táltos Jankó.
  • SirBubu
    #7
    természetesen valóban nem ismerem a "soccer" mint európai foci szó eredetét, mindazonáltal ha véletlen valóban az általam vázolt módon jött volna létre, azt nyilván sehol le nem írnák, még ott sem, ahol te "megtudtad" az eredetét
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2015.02.02. 19:30:41
  • ostoros
    #6
    Engem nem zavar. De ne akarják terjeszteni. Nincs szükség rá, hogy az európaiak amerikaiakká váljanak. Sem egységes kultúrára. Ha már úgyis olyan toleránsak vagyunk, akkor ne akarjunk más kultúrákat eltüntetni, beolvasztani.
  • wednes
    #5
    Emlékszem erre a mondatra az első részből. :)

    De szerintem ez pont nem állja meg a helyét. Minden állat szereti, ha etetik, mert sokkal egyszerűbb az élet. Az állatkertben lévők sem éhség sztrájkolnak. De ha egy vadon élő oroszlánfalkának mindig kiterítenének 1-2 bivalyt, nem vetnék meg és a vadászatot is hanyagolnák. Sokkal jobb teli hassal szundítani az árnyékban, mint kergetőzni.
  • zetortraktor
    #4
    Azt hiszem, hogy nem vagy tisztában a soccer szó etimológiájával, mert akkor nem írnál hülyeséget.

    Egyébként meg elég érzelemszegény lehet az életed, ha olyasmi miatt utálkozol, ami nem is érdekel. Kit érdekel, hogy mi a neve? Téged sem ütött senki lovaggá, és az sem biztos, hogy azért vagy SirBubu, mert szőrös vagy.

    Nem mellesleg van ausztrál futball is.
  • SirBubu
    #3
    fujj de utálom az amerikai "football"-t

    mitől láblabda?? szinte lábbal hozzá se érhetnek

    az amerikaiak nagyfokú arroganciáját meg külön kiemeli, hogy az európai (meg az egész világra kiterjedő) valódi "foot" ballt képesek voltak "soccer"-nek elnevezni

    ejtsük csak ki ezt a szót, hogy "soccer" angolosan: nagyjábó "szákkör" lesz a végeredmény, ami nincs túl messzire a "sucker" szótól
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2015.02.02. 14:53:07
  • professional
    #2
    Még jó hogy “A trex nem szereti ha etetik, vadászni akar….Nem lehet….65 millió év vadászösztönt csak úgy kiírtani.”...ez ugyanúgy a Raptorokra is igaz...
  • Renegade
    #1
    ajaj, háziállat raptorok :(