28
  • Jakuza1
    #28
    felebredtel a szedalas utan ? vigyazz meg a bogyokat is be kell venned, tehat ne felejts el szolni az apoloidnak
  • Vol Jin
    #27
    Ha nem hazudsz, akkor azóta átestél egy lobotómián, és már csak árnyéka vagy egykori önmagadnak.
  • Jakuza1
    #26
    Gondolom ez te voltal. Sose voltam meg 3as sem kemiabol. De pssszt.
  • Vol Jin
    #25
    félévkor egyes, év végén kegyelemkettes?
  • Jakuza1
    #24
    TE meg tedd fel a kerdest magadnak, hogy te honnan tudod mindezeket rolam. :)
    Ja nem tudom, biztos azert voltak kulon labor oraim, hogy semmit ne tudjak a kemiarol, sot olyannzira nem voltak hogy a napi oran kivul, volt egy heten teljes oktatasi nap a laborban. De te mar tudod, hogy en mit nem tudok.
    Szal ne nevettesd ki magad makikam. Ja es rolad nem kell feltenni a kerdest, hogy pocs vagy e, mert az nem lehet kerdes. :)
  • Vol Jin
    #23
    Te tényleg ilyen pöcs vagy?
    Tedd már fel magadnak a kérdést, hogy mit tudsz az atommagot alkotó részecskékről, azok építőelemeiről, az erős és gyenge kölcsönhatásról, a különböző elektronpályákról, ebből kifolyólag a kémiai kötések típusairól, és az ebből következő anyagtulajdonságokról, és úgy nagyjából ezek összefüggéseiről. Majd ezután beszéljünk az ezekben részt nem vevő részecskékről, hogy azok milyen csoportokat alkotnak, mik a tulajdonságaik.

    Mik a kvarkok, ezek közül melyek egymás "testvérei", miben térnek el egymástól, milyen kombinációban alkotnak hadronokat, barionokat, a leptonok miben térnek el tőlük, azok hogyan csoportosíthatók, és melyik játszik közülük szerepet a kémiában, melyik termelődik a napban, mit jelent a kölcsönhatás részecske, és ezek közül melyeket ismered.

    Ha nagyjából fogalmad sincs miről írtam most, akkor miről is beszélsz?

    Mellesleg pszichológiai szempontból mi a véleményed a reakcióidról? Alacsony tudás mellett magasra pozícionált önértékelési szint, amit kényszeresen védelmezel egy-egy kitörésben?
  • Jakuza1
    #22
    Marmint kiesett a kezedbol a kuka a hajnali szemeteskorutad utan es maris azt hiszed a bab is hus ? :)
    Ertheto a frusztraltsagod, ha ravilagitottak a begyoposodott ill. dogmatikus szemleleted utan az elmaradottsagodra. Azert lett zavaro a zabszem ugye bubus ?
  • Vol Jin
    #21
    Te úgy nagyjából mennyire vagy képben kémiából, atomfizikából, kvantumfizikából? Mondjuk annyira, mint én az érsebészettel? Ha ezen túllépünk, akkor lehet arról beszélgetni, hogy mennyire vagyok dogmatikus, csak szerintem nincs értelme.

    Utána már fel is tehetjük a kérdést, hogy egy másik topikból áthozott sértettséged miért vált ki belőled kényszert, hogy harmadik személyeknek írva beszólogass másoknak valamiféle párbajsegédeknek invitálva a harmadik személyeket.
  • Jakuza1
    #20
    Marmint ezt sajat magadra ertetted? Ertheto a primitiv dogmatikus nezeted utan.
  • Vol Jin
    #19
    Te most sértettségből trollkodsz mást belevonva egy korábbi vitádba párbajsegédként?
  • Vol Jin
    #18
    A mag nem termodinamikailag hűl ki, hanem a benne bomló radioaktív elemek energiája fűti. De egyébként jogosak az okfejtéseid, csak tévesek. De a gondolatmenet jó, mert egy törpecsillagnál az életre alkalmas bolygópálya ellentmondhat a rendszer keletkezésének. Egy vörös törpére volt egy új tanulmány, hogy ahol a vörös törpe korszakban megfelelő az életre a bolygópálya, az a csillag korábbi életciklusában kizárt bolygópálya.
  • MuchACHO79
    #17
    Valamikor réges-régen egy messzi-messzi galaxisban...
  • Jakuza1
    #16
    Hagyd majd irasidus megmondja, mert o ennek a temanak a zsenije, es mindenki hulye csak o nem. Pedig de.. :)
  • Irasidus
    #15
    Ez nem publikáció, hanem bulvárcikk. A cikk írója sem ennek a szakértője, így lehet olyan észrevétel tenni amit Ő, finoman szólva rosszul fogalmazott meg. Egyébként meg lehetnek itt szakértők is, mert vannak kutatók akiknek az ismeretterjesztés a hobbija... ;)
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.02.01. 12:35:57
  • Derek Morba
    #14
    Imádom, hogy ilyen jellegű témáknál, mindig tömegével lehet látni a sok okos hozzászólást, akik okosabbak mint azok a tudósok, akik pár diplomával a zsebükben ezzel foglalkoznak az egész életükben :)
    Csak tudnám miért tart itt akkor Magyarország, ha ennyi a sok okos itt XD
    Utoljára szerkesztette: Derek Morba, 2015.02.01. 11:44:51
  • Amergin
    #13
    Ha az említett nap körül egy Földdel megegyező bolygó alakult volna ki a jelenlegi hőmérsékletünknek megfelelő távolságra attól a naptól, akkor mára már akkor is halott bolygó lenne.
    Egyrészt olyan időtartam alatt már kihülhet a föld mélyén lévő mag és a bolygó elveszítheti a légkörét, mert megszűnik a mágnesesség.
    Továbbá, ha elég közel van a napjához, akkor ennyi idő alatt az árapályerők kötött forgásúvá is tehetik a bolygót, aminek szintén az a vége, hogy leáll a "dinamó" és ebben az esetben is elvész a bolygó mágneses védelme és a légkör elszökik az űrbe, ami nem kedvez az életnek.
  • sárkánylovag
    #12
    Így már értem, köszönöm.
  • Vol Jin
    #11
    Mert a mi napunk nagyobb, mint az a csillag. És mivel nagyobb, nehezebb és ezért nagyob a nyomás a belsejében, és mivel nagyobb a nyomás a belsejében, erősebb benne a nukleáris fúzió, és ezért hamarabb elégeti az üzemanyagát. Na ezért lesz a mi csillagunk rövid élettartamú. Az igazán nagy, óriási csillagok még a tizmillió éves kort sem képesek megélni. Nagyon nagyok, nagyon fényesek, és gyorsan megdöglődnek.
  • gforce9
    #10
    Sokfajta csillag létezik. Általánosságban elmondható, hogy minél kisebb egy csillag annál hosszabb életű, mert minél kisebb annál lassabban "égeti" el az üzemanyagát. Kisebb csillag esetében viszont a "lakható" zóna nyilván nem ott van mint a mi napunk esetében, hanem közelebb. Másrészt nem minden csillag fejezi be az életét robbanással. A mi napunk sem. A vörös óriás fázis után össze fog húzódni és úgy éli tovább az életét. A hőmérsékleteket, amiket írtál azt meg egyáltalán nem értem. Nem tudom hogy jön ide -200 fok. Senki nem beszélt olyasmiről hogy -200 fokon élet alakul ki.
  • torreadorz
    #9
    Vannak rá módszerek, de azért ezekre a saccolt időkre ne vegyél mérget :)

    Hasonlatos a naprendszer határához ami évről évre tolódik kifelé ahogy a szonda küldi vissza az adatokat és hát mégsem ott van a határ ahol az elméletek alapján gondolták.
    Csak ide mondjuk elég soká fogunk még szondát küldeni, addig meg marad az édes tudatlanság :)
  • sárkánylovag
    #8
    Oké értem a bolygó ... de nekem ebben egy nem stimmel , 5 miliárd éve van a mi napunknak is hátra ha ott van egy csillag sokkal sokkal régebbi és még nem robbant fel akkor miért nem? ha meg már igen akkor nagyon hideg lehet ott ezt miért nem kalkulálták bele? Képzeld el hány fok lenne mondjuk a holdon ha túlélné a naprendszer a nap fehér törpévé válását. -160 ? -220 ? Ilyen körülmények között egy pillanatig sem gondolnék élet kialakulására.
  • Molnibalage
    #7
    Úgy érzem, hogy szövegértelmezési problémáid vannak...
  • Lapajka
    #6
    Egy lépéssel megint közelebb vagyunk az ETI kutatásban... és ez jó.... lassan de biztosan megértjük a világot.. kérdés hogy megérjük-e...
  • sárkánylovag
    #5
    Na de most azt ne mondjátok már hogy valaki egy csillagon képzeli el az élet kialakulását.
    Ott olyan szélsőséges körülmények vannak , hő sugárzás és még ki tudja mi hogy se élet se víz elképzelhetetlen még akkor se ha 10 miliárd éve stabil és lenne ideje kialakulni.
  • Vol Jin
    #4
    Részben leírták a cikkben.
  • franko2
    #3
    Tudja valaki hogy ilyen irdatlan nagy távolságban lévő csillagokról, bolygókról hogyan lehet megállapitani a korát, távolságát, mert elnem tudom képzelni.
  • Pares
    #2
    Az nem annyira újdonság, hogy léteznek ilyen ősi bolygók, találtak már öregebbet is, bár igaz, hogy ezek valószínűleg kőzetbolygók, nem Jupiter-szerű gázóriások. A Földi élet kialakulásával kapcsolatban annyi biztos, hogy a földkéreg megkeményedése után már jelen volt az élet a Földön. Szóval hacsak az élet kialakulása nem valami elképesztően "ritka" esemény, amire a Földön a bolygó kialakulása után elég volt 1 milliárd év, akkor szerintem elég nagy az esély arra, hogy nem vagyunk egyedül.
  • kissssss
    #1
    biztos ott bujkálnak valahol az árny hajók és a vorlon hadihajók is...... szerintem itt az ideje hívni badass sheridan kapitányt.