9
  • zola2000
    #9
    Az ingerszegény környezet meg annak az eredménye, hogy a szülők is ezt csinálják. Vagy az idősebb korosztály a tvt bámulja, egyre megy.

    Nem igaz hogyha valaki függő az enélkül is függő lenne, jönnek a virtuális sisakok (pl google cardboard) még az is függő lesz, aki eddig kibírta hogy nem vált azzá szerintem sajnos egyre ügyesebbek az embereket függővé tevő cégek.
  • Kryon
    #8
    Szerintem is a betartatáson bukik az egész. Aki nem nyilvános helyen kockul, azt nem tudják ellenőrizni megfigyelés nélkül.
    Amúgy se oldana meg semmit. A függő az függő marad, ha elvágják egyik függőségétől, keres másikat. Annyit érnének el vele, hogy kevesebb játékfüggőért cserébe mondjuk több alkoholista lenne.

    A gyerek pedig azzal foglalkozik amit érdekesnek talál. Ha ingerszegény környezetben él, akkor annak ez az eredménye.
  • halaszlo
    #7
    Egy törvény akkor ér valamit, ha be is tudják tartatni. És a probléma ott van, hogy ezt csak úgy tudod felügyelni, ha vagy vannak olyanok, akik beköpik a törvény ellen szegülőket (szomszéd, családtag, rosszakaró, stb), vagy kamerával megfigyeled. Az első visszaélésre ad lehetőséget (kommunizmusban ez előfordul), a második pedig személyiségi jogot sért.
    Szóval ezért problémás ez...
  • Lapajka
    #6
    Egyetértek. Korlátozni kell. Napi 4 óránál többet ne kockuljanak a gyerekek. A képen mindenki MMO-zik... őrület...
  • Fernandooo #5
    Tegnap reggel láttam két csitrit a villamoson. Füles egyik fele az egyiknek, másik a másiknak bedugva a fülébe. "Zenét" hallgatnak... És egymás mellett ülve mindkettő nyomogatta a saját telefonját ezerrel. Egy szó nem hangzott el köztük. És ez terjed, mint a kolera. Tele vannak az utcák és a BKV járművek telefont nyomkorászó balfaszokkal. Nem túlzok, naponta százszámra látni ilyen nyomikat. Siralmas...
    Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.01.28. 23:31:59
  • DaemoonHunter
    #4
    Erről nem tudtam.
    De ha megnézzük öregedő ország vagyunk, és az etnikumokat is tekintve(putrikon első dísz a tányér a tetőre) azért nem gondolom, hogy ez bármennyire is reprezentatív lenne. Itt a környéken inkább a telefonját bámulja mindenki, bár az se jobb sokkal...
    Utoljára szerkesztette: DaemoonHunter, 2015.01.28. 22:33:42
  • Narxis
    #3
    Jah, mi a legtöbbet tévéző országok között vagyunk, EU-s felmérésben.
  • DaemoonHunter
    #2
    +1
    Sajnos a virtuális valóságnak megvan az a csapdája, hogy ott könnyebben megy minden.
    Annak örülök, hogy a magyaroknál ez nem fog megtörténni, ahhoz túl makacs nép vagyunk(sajnos nem az adóról beszéltem).
  • CairoJack
    #1
    Ez a törvény eső után köpönyeg. Odakint kb. a 2. generáció nő fel ilyen környezetben. És persze, hogy aki ebben nőtt fel, még kevésbé figyel erre oda, mint kéne.
    Amúgy amilyennek a világsajtó lefesti az ottani helyzetet, ez nem büntetés, hanem új "népadó" lesz, amit előbb utóbb mindenki ki fog pengetni. Nem tudom eldönteni, hogy szomorú vagy vicces, bár ha onnan közelítem meg, hogy az emberi faj mennyire 20 év alatt mennyire elszokott a természetes életkörülményeitől, akkor inkább szomorú.