7
-
TomecK #7 Remélem végeztél el BME-s szakot és nem csak úgy az éterbe böfögsz valamit. A tanultak kb. 30% kuka és használhatatlan, és ez nem is jó így én sem mondom, hogy tökéletes a mai felsőoktatás mert úgy szar ahogy van, de azért ez elég erős kijelentés volt tőled, csak nem kibuktál esetleg ?
A tudás pedig tudás, nem értékesebb a normál iskolapadban megszerzett és az online tudás sem. Az egyetem látásmódot próbál adni, és segítséget azoknak akik nem tudják merre keresgéljenek egy adott témában. Valamint egy elég jó szűrő is, hogy ne engedjünk atomreaktor közelébe vérpistikéket, érted ugye ?
Utoljára szerkesztette: TomecK, 2015.01.17. 17:29:46 -
Ferrer #6 Nem attól lesz egy bizonyos tudás magasabb színvonalú vagy értékesebb, hogy 80%-ban felesleges szemét. Lásd BME. -
#5 Én is jártam pár ilyen kurzust, pont ettől az emberkétől is, aki a képen van, nekem ellenkező a véleményem. Szerintem van olyan szintű vagy magasabb, mint a hagyományos egyetemek előadás órái, vannak gyakorlati feladatok is. Persze nem összehasonlítható a labor gyakorlattal. Az egyetemek előadásai szerintem már rég elavultak, nem praktikusak. Néhány kifejezetten árt inkább, nincs megfelelő minőségkontroll. Nem tudom, minek tartanak még, tiszta időpocsékolás. Ilyen online formában, vagy valamilyen interaktív tananyag keretében sokkal hatékonyabb és kényelmesebb az egész. Könyv, e-book? Ennél már azért lehet jobban is csinálni. Üdv a 21.-edik században. -
TomecK #4 Én is láttam már pár ilyen online kurzust, sőt anno BME keretein belül akartunk is tartani mi is. Lényeg, hogy ezek nagy óvódás szinten vannak. Valójában az egyetemeken elhangzik az első 3-4 előadáson az amit ezek az online kurzusok tartalmaznak. Csakhogy az egyetemen utána jön a durva része, amit online nem is nagyon lehet megoldani, meg leadni.
(Van 1-2 kivétel is mint pl. matek vagy pár elméleti fizika vagy 1-2 egyszerűbb elméleti tantárgy. De ezek megtanulhatóak könyvből is mondjuk e-book formában vagy ingyenes jegyzetekből) -
Sequoyah #3 Szo szerint ugyanezt mondtam, hogy "ugy erzem":) Ha vizsgan nem is tudom, hogy atmennek-e, a munkamban mar mindenkepp hasznositottam ezt a tudast, szoval valamennyire biztosan okosabb lettem. -
#2 Vagy csak úgy érzed, hogy okosabb lettél aztán beküldenénk egy vizsgára és kettőt se tudnál makogni a témában. -
Sequoyah #1 Manapsag nagysagrendekkel egyszerubb tudast szerezni, mint akar csak 10 eve. Koszonhetoen pl az emlitett Udacitynek, vagy a szemelyes kedvencemnek a Courseranak, jatszi konnyedseggel sajatithatunk el uj tudast szinte barmilyen szakiranyban (IT, gazdasag, filozofia, matematika, fizika stb...).
Bolond aki ezt nem hasznalja ki, hisz ezek kozol sok ad piackepes uj tudast amivel jo munkat kapni, sok ad olyan hasznos tudast ami a mindennapi eletben alkalmazhato, es sok ami hozzasegit a vilag jobb megertesehez. Es sok kurzus van ami izgalmas es erdekes, nem pedig unalmas mint a kozepiskolai irodalomora egy rossz tanarral.
Az elmult ev tobb mint feleben napi tobb orat szantam ilyen kurzusokra, es egy percet sem bantam meg. Olyan erzes, mintha megegy egyetemet elvegeztem volna, es sokkal okosabbnak erzem magam. Valamint hihetetlen jo mondja a tomegkozlekedessel elszalasztott ido hatekony kihasznalasara.