18
  • Fernandooo #18

  • WoodrowWilson
    #17
    Várj, kitalálom. Nem az a film nyert, ami neked tetszett, ezért teljesen egyértelmű, hogy nem a filmekről szól, és ez nem ízlés kérdése, hanem tény.
  • Batistuta07
    #16
    Nekem már az fura hogy az elmúlt évek után még komolyan veszitek az oscar-t. Rég nem a filmekről szól, és ez nem ízlés kérdése hanem tény. A szakma részéről fölösleges is beszélni, mert ahol pl egy avatar-t jelölnek legjobb film kategóriájában , akkor ott szerintem értékét veszti bármilyen vita. El kell fogadni hogy az oscar már rég másról szól mint hogy melyik a legjobb film.Ennyi.
  • Molnibalage
    #15
    Látom nem figyelsz. Nem azt mondtam, hogy nem illett a nyomi esetén. Mitől volt technikailag magasabb színvonalú...? Mitől volt mennyiségileg több...? Szerintem semmivel. Nem az zavar, hogy nem nyert, maga a jelölés hiánya önmagában nevetséges.

    Az meg hogy a film pontszáma mennyi leszarom. 5-6 közötti pontszámú filmek is kaptak fontosabb kategóriában Oscart-t... A CA pontszáma azért ilyen, mert nagyon szór. Akiknek nem jött be, azok nagyon lepontozták. A CA szerintem minden idők egyik legjobb filmje.
  • WoodrowWilson
    #14
    Butthurt fanboy detected.

    Nagyon egyszerű a válasz, a sminkes tagok nem tartották az első három legjobba tartozónak a Felhőatlaszt, és az ő választottjaik közül a szavazók relatív többsége szerint A nyomorultak volt a legjobb. Egyébként amennyire emlékszem az akkor olvasott kritikákra és hallgatott podcastekre, sokan megemlítették, hogy a Felhőatlasz maszkjai összességében valóban kiválóak voltak, azonban néhány esetben csúnyán kilógott a lóláb, pl. az öreg Tom Hanks esetében. A nyomorultak sminkjével nem tudom mi a problémád, számomra abszolút illett egy ilyen stílusú musicalhez.

    Szakmai érveim természetesen nincsenek, hiszen nem vagyok se sminkes, se vágó, és nem is foglalkoztam egyik témával sem semmilyen mértékben. De mivel feltételezem, hogy te sem vagy szakértő, ezért inkább hinnék néhány valóban a szakmákban dolgozó átlagolt véleményének, mint a tiédnek. Majd ha lesz "legjobb katonairepülés-ábrázolás" kategória, akkor lehet, hogy a te véleményed is számítani fog. Ezenkívül továbbra is tartom, hogy még az ilyen szakmaibb kategóriákban sincs objektív igazság, legalább 50%-ban ízlés kérdése.

    Az istenített Felhőatlasz és a lesajnált Argo víziódról meg csak annyit, hogy az IMDb pontszám 7,5 - 7,8, a Metacritic metascore 55-86, a Rotten tomatometer 66%-96%, nézői pontszám 66%-90% az Argo javára. Egyedül a Metacritic nézői pontszámban nyer a Felhőatlasz 8,1 - 7,8-ra.
  • Molnibalage
    #13
    Hát a jelek szerint jobban. Vagy akkor mond már meg, hogy miért kapta a nyomik az oscart...? Meg megnéztem a filmet csak a smik miatt. Kurvára semmi különleges nem volt a filmben. Az Argo vágásában mi volt olyan fanasztikus? A Cloud Atlasban 6 idősíkban zajló eseményeket vágtak egybe. Jól.

    Várnám a szakmai érveket.
  • benőmenő
    #12
    Se Interstellar, se Fury (legalábbis itt, mert legjobb zenére tutira jelölték előbbit).
    A jelöltek közül egyedül a Birdman, amit talán meg fogok nézni. :/
    Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2015.01.17. 10:04:49
  • WoodrowWilson
    #11
    Igen, te biztos jobban értesz hozzá, mint az akadémia vágással és maszkkal foglalkozó vén fasz vagy idióta tagjai, hiszen a jelöléseket a specialisták határozzák meg, a többiek csak a végső szavazásban vehetnek részt.
  • Molnibalage
    #10
    Ez nem ízlés kérdése. A linkelt videóban is benne van. Az Argo vágásában mi a nagy szám...? Ez mezei túszos dráma a film. A Cloud Atlas olyan egyedi, hogy nincs hozzá hasonló és összevágták úgy, hogy folyamatos a film tempója. Nem az zavar, hogy nem győzött, nem is jelölték semmire...

    6 ezer tag nagy része vén fasz vagy idióta...
    Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.16. 23:30:28
  • WoodrowWilson
    #9
    Húha, a közel 6 ezer tagú filmakadémia relatív többségének ízlése nem egyezett a tieddel néhányszor? Igazán meglepő. Talán azért, mert mindenkinek más az ízlése? :O Nekem pl. nagyon tetszett a Szörnyek keringője, emellett nyilván sok olyan filmet jelölnek/díjaznak, ami nem tetszik. A különbség az, hogy nem kezdem el a seggem a földhöz verni, mert valakinek másik film jön be.
  • Molnibalage
    #8
    +1
  • Molnibalage
    #7
    Soha nem votl mérvadó nekem az Oscar. Ott írták le végleg magukat, amikor a legjobb vágás és smink kategóriában még csak nem is jelölték a Cloud Atlast... Itt már sírnom kellett a röhögéstől, hogy mekkora balfaszok ezek...
    Lásd itt.

    A Cloud Atlas önmagában annyira egyedi film, hogy az valami iszonyat, egy nem megvalósítható filmet sikerült megcsinálni. Kurvajól.
    Olyan filmek szoktak Oscart kapni, hogy néha csak nézek. Szörnyek Keringője? Életem egyik legszarabb filmje volt. Szerelmes Shakespeare mikor abban az évben olyan kaliberű alkotások is voltak, mint pl. a Saving Private Ryan...? Megáll az ész, de tényleg...

    Nekem minden évben csak azért esemény, hogy megnézzem, hogy a korrábbi elkúrásokat sikerült -e felülmúlni vagy sem...
    Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2015.01.16. 11:04:58
  • gombabácsi
    #6
    miért nem érdekelnek a drámák?
  • gombabácsi
    #5
    egy kicsit megnyugodtam hogy a csillagok közt nincs itt :D
  • zetortraktor
    #4
    Meg egy Michael Keatont meg Ethan Hawke-ot meg Reese Witherspoont meg Steve Carellt. Röhej. Tavaly meg az a csávó, Mekkanapé nyerte az egészet, aki félmeztelen romantikus filmekben szerepelt.

    Igen, mert nem pofára jelölnek, hanem alakításra. Nem mellesleg Knightley-nak már volt jelölése korábbról.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2015.01.16. 09:01:40
  • Ender Wiggin #3
    "Ahol már egy Keira Knightley-t és Emma Stone-t is jelölni lehet... "

    Az pont ott van, ahol már Anne Hathawayt vagy Jennifer Lawrence-t is lehetett jelölni (sőt, díjazni is). Az oszkár már jó ideje nem a képességek mércéje, nyugi.
  • Zombee
    #2
    Ahol már egy Keira Knightley-t és Emma Stone-t is jelölni lehet...
  • Zombee
    #1
    Ezek a filmek eddig sem érdekeltek, az Oscar jelölés sem változtat ezen, nem ez alapján nézek meg valamit. A legtöbbjük dráma.