9
  • god25
    #9
    Én pont ilyen kritikára voltam kíváncsi. Szerintem az első rész egész jó volt. A második rész katasztrófa és így tuti, h nem nézem meg a 3-at sem.
  • NEXUS6
    #8
    Volt az a Párizsból szeretettel vagy mi volt a címe, az Elrabolva után, amit csináltak. Na ott Travoltával köré is egy tök zéró filmet kanyarítottak, pedig Travolta aktuális stílusa még első blikkre izgalmas is lett volna.

    Az agyonajnározott Luc Besson egy hihetetlen kliséhalmaz, ami azonban néha jól sül el, pl Leon, máskor a mócsingokat, unalmas részeket lenyelve elmegy (5. emelet), aztán csinálják az ilyen sefülesefarka baromságokat is, amelyek látványosan drágák meg rohangálnak benne, van benne autós, motorcsónakos, repülős üldözés, van 1-2 beszólás is, amelyek sajna soha nem válnak szállóigévé, de a film nem áll össze megy a sűlyesztőbe. És mind ez valójában nem is gond, mert valahogy behozza a költségeket.
    A gond viszont az inkább, hogy láthatólag Besson nem tudja, hogy mitől is működik az egyik általa rendezet, producerkedett mozi és a másik mitől nem!?
  • Axlkenobi
    #7
    Komolyan értetlenül állok az Elrabolva-trilógia sikere előtt.

    Liam Neeson elképesztően karizmatikus.
    Maggie Grace és Famke Janssen gyönyörűek.

    Ennyi pozitívumot lehet elmondani erről a három filmről. A történeteik rém sablonosak és egysíkúak. Az akciókban nincs semmi pláne, még az agyonsztárolt első rész esetében sem. Ott még van némi feszültség, hogy a főhős a lányáért kell, hogy versenyt fusson az idővel, de a folytatásokból már ez is hiányzik.

    De, hogy konkrétan a harmadik részről essen szó: Az alapsztori tényleg tisztára olyan, mint A Szökevény. Most Neeson játssza Fordot, Whitaker meg Jonest, csak az egész sokkal bénábban van megírva és rosszabbul megrendezve. Apropó rendezés... Kapkodó, széteső, stílustalan. A vágás és az operatőri munka borzalmas, így az akció is totálisan gáz. A dialógusokat meg inkább hagyjuk. Ennyi bénán megírt szöveget régen hallhatott már a nagyérdemű. Neesont és Grace-t leszámítva a színészi játék is olyan, mintha nem is lenne. Van egy Famke Janssened meg egy Forest Whitakered és nem tudsz velük mit kezdeni. Na, ez már valahol művészet. Ebben az egészben pedig az a legtragikusabb, hogy Liam Neeson még így 62 évesen is abszolút hihető akcióhős szerepben. Gond nélkül elhiszed, hogy szétüt, szétrúg, szétlő bárkit és képtelenek egy ilyen karizmával bíró sztár köré épkézláb filmet összerakni Bessonék.
  • Alexease
    #6
    En egyszeruen szoktam kritizalni/velemenyezni a filmeket: ha nem tetszett vagy csak egyszernezheto, akkor torlom, ha jo volt es megerdemli, akkor archivalom:D
  • Major
    #5
    Szekeres Winnie Miklós már a nevét se vállalja :) Ha nem értesz egyet az írásaival, akkor ezt tedd szóvá a Sorozatjunkie nevű oldalán.
  • Cat #4
    "ez nem kritika, hanem magánvélemény tömkelege"
    Mutass egy olyan kritikát ami nem vélemény :)
  • AZUL
    #3
    ki írta ezt a cikket? elkellene törni az ujjait... aki meg hagyja hoyg ilyeneket cikkezzen, annak meg a nyakát... ez nem kritika, hanem magánvélemény tömkelege...
  • Major
    #2
    Mindenek ellenére itthon a Hobbit 3 után a legjobban nyitó mozi volt, ráadásul én amikor néztem szinte telt házas volt a terem. Én a Sírok között után néztem meg, és ahhoz képest mérföldekkel jobb film.
  • zorrobomber
    #1
    Harrison Ford? Tommy Lee Jones? Oké, közben leesett... :)