14
-
TokraFan #14 Mi a rákért nem lehet listaszerűen felsorolni azt a nyomorult 10 filmet? -
Axlkenobi #13 Aki csak 1-est meg 10-est tud adni, annak csak gratulálni tudok.
De annak is, aki játssza a rendkívül intellektuális kultúrsznobot. Aki akar, nyugodtan adhat a Bosszúállóknak is 10 pontot, hadd döntse már el valaki, hogy melyik filmet mennyire szereti, anélkül, hogy minősítené-e érte egy másik ember. Nekem például A Bosszúállók és A Galaxis Őrzői is teljesen jellegtelen, abszolút középszerű se íze-se bűze tucatlátványfilmek, ennek ellenére abszolút semmi bajom azzal, ha valaki 10-est ad rá.
Nálam idén egy 10/10-es film volt, az Interstellar és egy 9/10-es, a Holtodiglan. -
WoodrowWilson #12 De gyűlölöm ezt a hozzáállást. Szerencsére az IMDb stáb sem szereti, ezért az ilyen notórius 1/10 szavazók szavazata kevesebbet ér. -
Banderas1990 #11 Nekem kifejezetten tetszett a Nolan-féle Batman. Egyébként sem vagyok nagy szuperhős rajongó, szóval nálam már csak ennyiből is előnyért vált a "realisztikusabb" ábrázolás mód. Ez egyszerűen egy más megközelítés, egy kis kikacsintás és érdemes így is kezelni. Teljesen eltér a többi Batman feldolgozástól (őszintén szólva 1-2 ilyen filmnél vakartam a fejem néhány helyen, hogy mennyire nem veszi komolyan magát). Természetesen nem mindenkinek tetszik, de ettől még szerintem el lehet ismerni, hogy érdekes elgondolás volt. Ez megmarad a hozzám hasonló embereknek, míg a nagyobb képregényrajongóknak megmarad az összes többi (bár, ahogy emlékszem a Clooney-féle változat náluk is kivágta a biztosítékot).
Ledger alakítása pedig szerintem emlékezetes volt, az általa eljátszott karakter tökéletesen illett a "realisztikusabb" ábrázoláshoz. Ott ébredtem rá igazán, hogy tényleg van tehetsége a színészethez. Kár, hogy többet már nem bizonyíthat.
Ettől függetlenül Jack Nicholson marad nálam is az első számú Joker, részben talán azért, mert őt láttam először abban a szerepben, valamint a beteg vigyora és könnyed, mégis őrült stílusa beleégett az agyamba :)
Utoljára szerkesztette: Banderas1990, 2015.01.14. 19:34:59 -
kalapos01 #10 Kár, hogy ha nem nézed, akkor erről fogalmad sincs.
Tökéletesen érthető a hozzáállás, hogy nem nézed, de általánosítani nem lehet, annyiféle film kap díjat. Jó eséllyel olyanok is, amiket istenítenél. Sőt, szerintem bőven akad "díjazott" film a kedvenceid között is. Ez a hozzáállás azoké, akik félnek a csalódástól, inkább nem néznek meg sok vackot, hogy rátaláljanak isten filmekre. Vannak a kevésbé kockázatkerülők, akik minden mások által dicsért filmet megnéznek és nem félnek a csalódástól, hiszen a jutalom a pár gyöngyszem, amit találnak. -
#9 végre egy ember, aki kb hasonló véleményen van :D (amúgy nekem még az inception is tetszett), de amit a Batmannel művelt... Most mindenki essen hanyatt Heath Ledger csámcsogós ("realisztikus") Jokerétől... Hát bocsánat, de mi a fenének kell egy denevérruhába bújt képregényhősnek realisztikusnak lennie (holott, szerintem amúgy se lett az, de mind1), nekem Joker az olyan, mint az animációs mesében (Mark Hamil utánozhatatlan röhögésével) és az eredeti Batman sorozat Jack Nicholsonos jokerével...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De ez az interstellar... az első 1 órában nem történik semmi, csak szenvedés. Elméletileg a jövőben játszódik, akkor mi a fene az az 1960-70-es (vagy hányas) robot, szerintem az már akkor is kicsit... érdekes volt (a TARS), habár a közepére már "menő" (inkább nevetséges), de még mindig ő viszi a hátán a filmet. És akkor eltelik nem is tudom 80 év, és az új szuper repülőgép úgy van megépítve, hogy TARS-nak pont van egy kialakított helye :D
A főszereplő fia amúgy... minek van a filmben? semmi köze a storyhoz, az apát rohadtul nem érdekli, hogy a fiával mi van a film végén (mondjuk idősebb volt a csajnál, biztos tudta, hogy meghalt, de amúgy is), a film szempontjából semmi értelme nem volt, hogy ott volt. Mint a főszereplőnek a Kapcsolat című filmben :D és még sorolhatnánk... -
#8 Az IS szerintem is botrányosan szar volt, a hype miatt meg főleg. Összevissza ment a vetítés meg a duma, hogy milyen reális meg valóságon alapuló, közben akkora állatságok voltak benne, hogy az fájt. A bátyus sci-fi rajongó, de még szeritne is botrányosan szar volt. 5-en néztük meg és mindenki inkább azt mondta, hogy "ez meg mi a tököm volt". Nálam meg Nolan inkább hátrány, mint előny, A Prestige-en kívül egyik filmje sem tetszett... -
tamolnar #7 Nagyon kemény ember vagy akkor. -
#6 A galaxis őrzőit és az X-Ment láttam a többi nem érdekel. Általában amik valami nagyobb díjat kapnak azok hulladékok (nekem) -
#5 szerintem a szuperhősös filmek a maguk nemében jók. ez olyan, hogy aki szereti szereti, aki nem az nem. Engem szórakoztatnak. 10-et ugyan nem adnék rájuk, de az az igazság, hogy nehéz eldönteni, egy jó drámában a Remény rabjai 10! egy jó akciófilmben a Terminátor 2 10! Alien 1,2, ezek mind nagyszerű filmek, csak eltérő kategóriájúak.
a Grand Budapest Hotel nagyon jó film, kicsit nehézkesen indul be, de mi, barátnőmmel nagyon jól szórakoztunk rajta (amúgy semmi köze nincs Budapesthez, vagy éppen Magyarországhoz). Az interstellárról én esküszöm, hogy majdnem kijöttem, csak az IMAX tömeg, meg a pénz amit rászántam fogott vissza. Ez a vidéki suttyó ripacs Matthew McConaughey (akit állítólag kicsit normálisabbá tesz a magyar szinkron) a 30 perces drámák, és az a rengeteg nevetséges logikai bukfenc... áhh, nah mind1. Ez is egy Christopher Nolan miatt túlhájpolt film volt.
Guardians of the Galaxy az úgy... elmegy, szórakoztató, de elég közepes. Kb 6-7-t adnék rá. A többit annyira nem láttam -
#4 remélem a tanáraid osztották ezt a szemléletet osztályozáskor annó... -
Ender Wiggin #3 miért lenne az "fake", ha valaki 10-et ad arra, ami tetszik? én is csak 10-et vagy 1 adok. csak jó film van, meg rossz. -
#2 Kettőt. Egyik sem való a TOP250-be. A közelébe sem...
(Insterstellar, Guardians of the Galaxy) -
gombabácsi #1 bele szoktam olvasgatni az imdb kommentekbe, sokan panaszkodnak hogy fake szavazatokkal van teli szerintük. szerintem is :)
persze nem mintha nem hinném el hogy az emberek 10 pontokat szórnak bosszúállókra meg a többi kultúrszennyre :)