12
  • Party Hard
    #12
    Üdv. Most kezdtem a játékot és lenne pár hülye kérdésem. A mage csak stafot tud használni?
  • e98ff
    #11
    Az originsben kb nem is volt fizika, mihez kellett a cpu? Még egy nyamvadt ugrás funkció sem volt benne.
    Az egész dragon age sorozatr egy hatalmas nagy zsákutca a szememben. A baldurs gate-tel dobálóztak a fejlesztők ,de ez max annyiban hasonlított a BG-hez, hogy itt is voltak kardok/páncélok, és interakció az npc-k között. A melléklküldetések kb abból álltak (a játék közepéig, mert akkorra lett elegem), hogy menj el egy területre és tisztítsd meg a szörnyektől. Hol van ez a BG1/BG2 kifinomult mellékküldetéseihez?

    A fejlődés a BG-ben sokkal "egyszerűbbnek" hatott, de mégis kasztonként tök más volt. A mágus tanulhatott új varázslatokat, a papnak bővült az arzenálja, szintlépéssel a varázslatok ereje is fejlődött. A tolvaj növelhette a tolvajos skilljeit, ami csak neki volt (tudom, a ranger is tudott lopakodni páncél nélkül), a harcosokkal pedig lehetett tápolni a hp/erő párost.
    És a dragon age? A tolvajjal is szembemész a szörnyekkel, és csapod őket. Néha nyomkodhatsz cooldownos skilleket, amik fele arról szól, hogy ugyanúgy ütsz, csak nagyobbat.
    Taktika? Inkább vicc. A BG-ben a varázslatok fele arra ment rá, hogy taktikázhass. (grease spell: a területen elcsúsznak az ott tartózkodók, ha nem sikerül a mentődobás). Ebben mi volt? Volt skill 1, ami sebez 10-et, skill 2, ami 11-et, de lassabban töltődik újra.
    Kicsit hosszúra sikerült az összehasonlításom, és a felét sem soroltam fel annak, ami böki ilyenkor a csőröm. Bocs, ha TL:DR voltam :)
  • Evoluti0N
    #10
    Több, mint 8 éve léteznek piaci forgalmazásban négymagos procik. Ennyi idő alatt jutottunk el oda, hogy jelenjenek meg olyan játékok, amik igénylik a 4 magot minimális gépigénynél is. Meddig kéne még húzni? A fejlődés nem állhat meg.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2015.01.13. 11:31:47
  • saxus
    #9
    Magam részéről annak örülök, hogy VÉGRE eljutottak oda a tisztelt fejlesztők, hogy észre vegyék, hogy ha van négy mag, akkor talán nem egy single thread játékot kellene írni, hanem jó lenne, ha képes lenne skálázódni is több magra. Szóval igen, sok CPU-t igényel, de végre értelmesen oldották meg a feladatot.

    Hozzáteszem, a Dragon Age: Origins is eléggé CPU igényes volt.

    (Jó példa erre a Kerbal Space Program, ahol az összes fizika egy szálon fut, 2000 part esetén lehet akármennyi magod, akkor is kb. egyet fog kihasználni érdemben és lesz 1-2 FPS. Vagy akár a Starcraft II, ugyanolyan single thread fos, mint minden más.)
    Utoljára szerkesztette: saxus, 2015.01.13. 10:41:49
  • Fbn Lx
    #8
    azért túlzás azt kijelenteni, hogy nem elvárható
    pontosan a nagy, erőforrásokkal rendelkező fejlesztőktől lenne elvárható, hogy ne ilyen slendrián iparos konzolportot készítsenek, hogy a játék mindenképp minimum 4 mag között szórja szét a processzeket, amikor gyakorlatilag nettó processzorteljesítményben egyáltalán nem igényelne sokat. a shadow of mordor és a legtöbb mai játék egy medium/high beállításon tökéletesen fut nálam 2 magon, és nem én vagyok az egyetlen, aki kétmagossal játszana a DA3-mal, elég népes azért a tábor a tapasztalataim alapján (rengetegen jelzik különböző fórumokon a problémát). Szerintem ez bizonyos szinten a rajongók cserbenhagyása is.
  • Evoluti0N
    #7
    Mit patchelnek fel? Hogy menjen 2 magos procin? Azt kétlem. Szerintem 2014/15-ben nem igazán lehet elvárni egy AAA játéktól, hogy fusson 2 magon.
  • Molnibalage
    #6
    Én ezért várok inkább minden AAA kategóriás játékkal 6-12 hónapot, mert úgyis olyan állapotban adnak mi mindent, hogy arra szavak nincsenek. Mivel én nem játszottam egyik előddel sem, mire ez sorra kerül, talán felpatchelik...
  • Fbn Lx
    #5
    dühítő, hogy csesztek optimalizálni két magra a játékot, és ezért nem tudok vele játszani, pedig egyáltalán nem akkora technológiai csoda
  • WoodrowWilson
    #4
    Én meg az Inquisitionben is csak azt használtam.
  • Evoluti0N
    #3
    Nagyon korrekt kritika.
  • paby88
    #2
    hát én a dragon age 1-ben se használtam a taktikai nézetet...
  • bazsidiver
    #1
    Nekem a dragon age origins sokkal jobban tetszett mint bármelyik neverwinter nights, de egyébként korrekt kritika.