4
  • Ragnaar
    #4
    Szerintem a fekete lyuk a középpontja közelében azért fekete, mert nincs semmi ami visszaverhetné vagy kibocsájthatná a fényt, mivel minden anyagszerű és hullámszerű is a középpont közelében (még a fény is) az távozik egy n-edik dimenzióba. Ezt már csak valahogy be kellene bizonyítani.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.01.09. 12:44:41
  • Ragnaar
    #3
    csak 8millio ? most megnyugodtam ha végtelen tömegu lenne akkor lenne baj. Habár a feny igy is eleg ugyetlen, hogy nem tud kitörni a feketelyukbol 0 tomeggel, ugy tunik a fenysebesseggel haladas könnyebb mint 0 tomeggel nem foglalkozni a gravitacioval.
  • halgatyó
    #2
    Az az anyag bocsát ki fényt, amely még nincs bent a "lyukban" csak közelít felé.
    A fekete lyuk irányába tartó anyag többsége nem pont centrálisan tart felé (ennek a valószínűsége eléggé kicsi, gondolj két égitestre, amelyek egymás közelébe kerülnek véletlenül). Vagyis a fekete lyuk közlében, igen nagy sebességre gyorsult gázfelhők véletlenszrűen egymásnak ütközve hozzák létre a sugárzást. (esetleg lehet még más mechanizmus is, amit nem ismerünk)
  • MasterMason
    #1
    " a fekete lyukban áramló anyag megfigyelésén alapul, amely a folyamat során rendkívüli mértékben felmelegszik és intenzív fényt bocsát ki."

    Ahhoz képest, hogy a fekete lyukból még a fény sem szabadulhat elég érdekes, hogy ez meg fényt bocsát ki.