19
Sim City Buildit
  • said06
    #19
    Hali! Nem tudjátok hogy tudnék váltani másik házra mikor kijelöl egyet átalakításra? Nem a kinézetére gondolok hanem házváltásra.
  • Árnyvadász
    #18
    Tegnap értem el a 34. szintet. Megjelenés óta játszom vele. Hétköznaponként este, hétvégén napi két alkalommal. Jelenleg 263 ezer a lakosságom, ezzel napi szinten majdnem 15 ezer a bevételem csak adókból. Ha eladok árukat vagy építkezem, akkor ez felugrik napi 20 ezer körülire. Ma este fogom megépíteni a repteret. Ehhez 260 ezres lakosság kellett és utána 120 ezerbe fog kerülni a megépítése, de most van 102 ezrem és estére ezt már ki tudom pótolni. Nekem is bejött a játék.

    Nagyjából a beépíthető terület 60% már betelt. A raktár kapacitásom jelenleg 150 férőhelyes, azt hiszem ezt nem is fogom már tovább növelni. Jelenleg az építési területet kell bővítenem, mert a meglévők tele vannak. Gyűjtöm és vásárlom a szükséges alapanyagokat és hétvégére már úgy vélem lesz belőle valami. Az épületeim 90%-ban felhőkarcolókból állnak a maradék folyamatosan fejlődik.

    Rengeteg parkot tettem le, építettem focipályát, iskolákat, szórakozóhelyet és buszgarázsokat is. Kulcsokat alapvetően a hajózásból szerzem, de Dr. Vu által idézett katasztrófákból többet lehet megszerezni.

    Építkezésnél csak arra kell figyelni, hogy a rendőrség-tűzoltóság-egészségügy hármas lefedje a telkekre épülő házak területét és ha ezek fejlődnek, akkor az utat is fejleszteni kell idővel. Illetve legyen helye a parkoknak és egyéb általában kulcsokért megvehető, populációt emelő épületeknek. A gyárakat és egyéb létfontosságú épületeket, mint áramtermelés, szemétégető, szennyvízfeldolgozó, idővel érdemes olyanra cserélni, ami egyáltalán nem okoz szennyeződést. Persze ehhez pénz kell, de ahogy nő a lakosok száma, a napi adókból ez megoldható lesz.

    Még nem fizettem benne semmiért és nem is tervezem. Minden kivárható szerencsére, csak türelmesnek kell lenni. Ha a repterem megépül, elkezdem a japán negyed felépítését.
  • Stacki
    #17
    Sziasztok!
    December 24. este óta tolom a játékot tableten. Imádom a játékot, nagyon kikapcsol. Pár ötlet, tanács, amit kitapasztaltam.
    25. szinten vagyok, kb 140 000 lakossal. Láttam többen írták, hogy rossz a morál. Nekem mostanában sztenderden 100. :)

    Tényleg nem szabad ész nélkül fejleszteni építeni. Először persze nincs mindenre pénz, el kell indulni. Utána fedjétek le kötelezően a lakóterületet rendőrséggel és tűzoltósággal. Enélkül sírnak. A klinika már luxus sokáig, azért csak néha szólnak.
    A közlekedés és az oktatás abszolút bónusz!

    Amivel még sokat lehet keresni: ha már van mondjuk 10 fullos épület, és a felépítésük óta már léptetek mondjuk 10 szintet, akkor bontsátok le, és építsetek újra a helyére. Ezzel sok pénzt lehet keresni, és sok xp-t. Ami még lényeges, nézzétek azt is,h ogy az adott területnek milyen értéke van, mennyire sötétkék, illetve milyen épület fog rajta épülni. Ha szépet akartok, menjetek a luxusra :D

    Nekem így több 10 000 pénzem jött össze, amiből építettem egy új központot, ahol eleve raktam közepes rendőrséget, klinikát, tűzoltóságot, és utána körbeépítettem luxuslakással.
    Jó játékot!
  • akyyy
    #16
    hát mostanába legyártom azokat amiknek a gyártási ideje a leghoszabb, illetve "megtermelem".
    aztán vagy eladom a piacon, vagy megvárom míg a gép felajánla hogy megveszi jó áron, de ez jó tanács hogy akkor érdemes ha keveset kér.
    meló előtt meg lefekvés előtt elkezdem a gyártást, és x óra alatt készis minden igaz, nagyon lelasslt igí a fejlesztés előről kezdeni nem akarom már.
  • raga
    #15
    Nem szabad a házakkal előre rohanni, csak ha mar megvan a megfelelő környezet, mert több lakos lesz a kevesebb házba akkor jobban adóznak, és ha sok az elégedetlen lakókkal teli ház, akkor ráadásul túl gyorsan lépsz szintet is ami újabb kiszolgáló epuletek követelésével jár , tehát meg elégedetlenebbek lesznek és meg kevesebb adó lesz.
    Utoljára szerkesztette: raga, 2015.01.07. 23:02:50
  • raga
    #14
    Annyit vettem észre ha több van egy tàrgyból akkor is hajlandó jó áron megvenni a gép, csak ritkábban jön a jó ajánlat , mert ki kell várni , hogy csak 1 vagy 2 darabot vegyen belőle , mert akkor ad érte jó arat, pl 1000 felett vesz olyat ami a piacon 600 körül beszerezhető. Ez persze igaz a legyártott termékekre is, minél kevesebbet akar venni annál jobb a darabár.
  • akyyy
    #13
    nekem 50 és 60 % között mozog az elégedettség :DDD
    panaszkodnak mindig mindenre, kórház, rendőrség, szennyviz. pedig már mindegyikből van egy kicsi meg egy közepes méretű. már lako épületeket nem is építek pedig lehetne, csak félek hogy mgé több kell nekik. 72ezrem meg nincs rá.
    lehet újra kéne terveznem az egész épület elhelyezkedéseket, és megszünnének ezek az igények, mivel ha jól csinálom lefedne mindent az épületeim. csak hát akkor meg oda a simcity fiiling. én szeretem ha ugy néz ki a város ahogy én akarom tervezem.:)
    lehet fel kéne tenni a gépre valamelyik régebbi játékot és azzal játszani
  • raga
    #12
    Nekem 92000-es lakosság 99%os elégedettséggel (fontos a 90% feletti, mert különben kevesebbet adóznak) napi több mint 11000 et adózik. A simek üzeneteit érdemes mindig elolvasni, mert esnek tárgyak belőlük, ami a piacon 600-800 között mennek, de ha raktáradban nincs sok belőle csak max 2db akkor a gép előbb-utóbb megveszi 900körül, a piacon meg 600 körül lehet venni. Ha sok van a raktárba ugyanabból akkor a gép kevesebbet ad érte. :( :).


    Utoljára szerkesztette: raga, 2015.01.06. 23:39:39
  • raga
    #11
    Ha bepakolod a cuccot a hajóba, akkor azonnal indíthatod, és 6 óra múlva jön újra.
    Utoljára szerkesztette: raga, 2015.01.06. 23:31:10
  • fook
    #10
    Kulcsot ad , azokból tudsz majd a későbbiekben venni extra épületeket ( oktatás , szórakozás , transport stb)
  • akyyy
    #9
    Ez a kikötő mire jó? megépítettem kb 10.000-rt, de csak 20 óránként jön, és akkor fel lehet rá tenni 3 féle anyagot kb. 800 értékben. Igy mi értelme? :S
  • GregSB
    #8
    Gondolom ez azért van, mert mint minden freemium játék ez is arra megy, hogy ha fizetsz akkor jobban / gyorsabban tudsz fejlődni :(
  • akyyy
    #7
    fgyeld mindig, hogy mik kellenek az épületek fejlesztéséhez.
    a raktáradat bővivts fel minnél jobban. nekem most 80 anyag fér el benne.
    van ugye a piac, ahol lehet venni hozzá ilyen kamerát, lakatot meg radiátort. Elvileg hibának mondható hogy ha rámegyunk egyre és mire megvennénk, már nem elérhető. De nem szabad el feledni hogy ezek a reklámozott cuccok. ilyenkor érdemes nem csak arra menni ami nekunk kell hanem bármelyik anyagra, és a depójába szétnézni mert lehet el akar az illető adni olyan dolgot is ami nekünk kell, csak épp nem hirdeti.

    amugy meg én hiába probálok 2 napja eladni , senki se veszi meg a cuccaimat. pedig nem is aranyáron ahom hanem olcsón (nem is a pénz miatt, hanem a hel miat :D már 80-al már elég jól el lehet lenni.

    amugy tényleg kurva nehéz pénzt szerezni benne :( hiába adóz a jónép, az kb semmi, egy ezres naponta? WTF????
  • fook
    #6
    +fav. Nagyon jó kis játék , én pár napja kezdtem csak. LVL12 és 46213-as népesség. Sajnos mindig pénzhiányban vagyok , van esetleg valakinek valami jó tippje ?
  • Plata
    #5
    Főleg Pc játékok,a mobiloknak van külön fórum,vagy konzol?
    Bár ránézésre valami mobilosnak nézem.Engem nem zavar hogy itt nyitottad,csak gondoltam szólok.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2014.12.27. 21:03:23
  • Ronar
    #4
    Ez a játékosok fóruma.Gondoltam jó lesz itt.
  • Plata
    #3
    Szerintem a konzolosok fórumban vagy a mobil fórumba kellett volna ezt a témát nyitni.Mert kinézetre ez valami mobilos verzió.
  • Ronar
    #2
    Egy kép a városomról.
    Előtérben az Empire State Building

    Utoljára szerkesztette: Ronar, 2014.12.27. 20:44:36
  • Ronar
    #1
    Azért nyitottam ezt a fórumot, hogy a Sim City Buildittal kapcsolatos tippeket, tanácsokat, meg tudjuk osztani.
    Én már kb 2 hónapja játszom vele és most vagyok 20-as szinten a lakosságom 154000.
    Utoljára szerkesztette: Ronar, 2014.12.27. 20:43:24