5
  • kvp
    #5
    Van, azaz meg app sem kell, csak a varosi vpn-t kell feltorni, utanna mar webes feluleten lehet atallitani barmit. (sokat segit, hogy a megoldast telepito ceg is hozzafer tavolrol a fel vilagon at, tehat kint van a rendszer a neten) Ennel jobb az a megoldas, amikor a mentok/tuzoltok kapnak folyamatos zold utat egy megfelelo jelado segitsegevel. Ilyet hasznalva barki kepes maganal zoldhullamot csinalni. Egyik megoldas sem legalis, de mindketto mukodik.
  • Ender Wiggin #4
    én meg már azt hittem, hogy van olyan app, amivel meghackeli az ember a lámpát, mikor üldözi a zsernyák, mint a Watch Dogsban...:-)
  • AxxE
    #3
    Svájcban több mint 10 éve láttam először a legjobb valóban "okos" megoldást erre.
    Ott a főbb utak lámpai ejjel (nem tudom pontosan mikortól) folyamatosan zöldek, a keresztutcából ha autó közeledik akkor egy szenzor érzékeli, mire 50es tempóval a lámpához ér, az zöldre vált így lassítás nélkül haladhat tovább, kb 10 mp múlva vissza áll pirosra a védett úté meg zöldre. Így gyakorlatilag csak akkor akadályozódik bármelyik autós, ha egyszerre érnek a kereszteződésbe, ami éjszaka elég ritka. Mégis lámpával szabályzott biztonságos a közlekedés, nem pedig sárgán villog. Egyszerű és nagyszerű megoldás. Még okos telefon sem kell hozzá. A világ nagy részén ilyen sincs, pedig rengeteg baleset van éjjel a sárgán villogó lámpák alatt..
  • culas25hc
    #2
    Én valami komolyabb dologra gondoltam. Például okos telefonos alkalmazás kommunikálna a lámpákkal, hogyha az éjszaka közepén egyedül közeledsz egy ki nem kapcsolt lámpa felé, akkor pl változtassa meg a beprogramozott kapcsolást, és tolja ki a zöldet, ameddig átérsz. Nyilván bizonyos határokon belül, hiszen gondolni kell azokra akik nem rendelkeznek ezzel a programmal, viszont 2-3 másodperces csúszásokat kaphatnának az alkalmazást használók.
    Vagy ha túl sokan állnak a pirsonál, akkor a dugó elkerülése végett is megnyújthatja a zöld jelzést. Persze itt is szükséges lenne, hogy minél többen használják, de a pl 10 álló autóból 4-en használják, már lehet következtetni a köztes autókra is...stb... És tényleg néhány másodpercről van csak szó, nem érne hátrány senkit sem, de szerintem nagyon sokszor, sokat jelentene.

    Én így képzelném el néhány év múlva a közlekedési lámpákat. Persze kezdő lépésnek az is jó, ha már a hatóságok könnyebben tudják vezérelni őket.
    Utoljára szerkesztette: culas25hc, 2014.12.23. 11:03:05
  • RAZOR27
    #1
    Olasz Meló? :D