6
 • kékherceg
  #6
  Ami az illeti, én gondolkodtam rajta, sőt sokan mások is, van aki meg csak lehúz másokat. A kutatásokat nem az államnak kell végeznie, hanem olyan cégeknek, akik rendelkeznek ehhez tőkével, pont az a lényeg, hogy az államnak kisebb legyen a szerepe. Egyébként az oktatás fizetős, így nem csak kiadást, hanem bevételt is jelent. És ez nem olyan nagy tétel, ahogy a honvédelem sem. Kisebb állam kell, ez a jövő.
 • ostoros
  #5
  Oktatás? Alapkutatások finanszírozása? Hadsereg? Nem gondoltad te ezt át.
  Ami pedig azt illeti, hogy a cégek nyereség fejében végzik el ezeket a feladatokat, semmivel nem lenne olcsóbb, mint ha az állam végzi. Ami pedig a versenyt illeti, a cégek csinálnak egy kartellt, és máris vége a versenynek.
 • kékherceg
  #4
  Dehogynem. Egyrészt az állami feladatok nagy részére semmi szükség, csak puszta papírtologatás. A többi részt a cégek el tudnák végezni (szemétszállítás, közlekedés, egészségügy, stb.), sőt versenyben lennének egymással, hogy ők végezhessék el az államnak, mivel nyereségük lenne rajta. A szociális kiadásokat nyereség nélkül nyilván egy cég sem vállalja (terhességi pótlék, stb.), de a 3%-os adóból azt simán lehet fedezni, mert nem ez a nagy tétel.
 • ostoros
  #3
  Butaságot beszélsz, kék herceg. Az állam feladatokat egyetlen magáncég sem fogja elvégezni.
 • kékherceg
  #2
  Itt lenne az ideje eldönteni, hogy meddig kell még olyan szervezeteket óriási pénzekkel, elhalmozni, amik rohadtul veszteségesek, mert irányíthatatlanok, korruptak és bürökraták. Ezek az államok. Nem az a baj, hogy Luxemburgban ilyen alacsony az adó, hanem, hogy máshol nem.
 • gombabácsi
  #1
  és a kis cégek egészséges kapitalista versenyben vesznek részt a becsületes, tisztességes, adót rendesen befizető gigacégekkel
  muhahaha