9
 • kvp
  #9
  Eloszor is nem egy varost epitettek, hanem egy meglevo varosban egy lakoparkot. Masreszt minden haz szigetuzemben mukodik, de halozatban, azaz ki tudjak segiteni egymast. Aksik helyett pedig uzemanyagcellakkal tarolnak. A megfigyelorendszer meg azert kell, mert gated community, tehat zart lakopark, viszont kapuk es szogesdrot helyett nyomkovetot hasznalak a lakokon es a vendegeken. Akin nincs az behatolo. Igy a gyerekek sem tudnak elmaszkalni, mert a nyomjelzo mindenhol mukodik.

  Szoval ceges lakopark minden kiserleti technologiaval aztan majd 2018-ig kidobjak ani nem valik be.
 • lamer the true
  #8
  Ez egy tanulmány, hogy elemezzék ennek a típusú városnak a lakóit. Ha mondjuk te rendelsz tőlük egy ilyen várost a céges dolgozóidnak, akkor már tudni fogják mi a legoptimálisabb egy ilyen városnak.
 • TokraFan
  #7
  Ja, meg arról is mikor kefélsz, mikor és mennyit dohányzol, mennyit ülsz TV előtt, mennyit kertészkedsz, kik a haverjaid, hányszor iszod le magad, hány nővel csalod a feleségedet, hányszor túrod az orrodat stb. Nem tudhatod, mikor lehet bármelyiket felhasználni ellened.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2014.12.10. 17:55:08
 • RAZOR27
  #6
  "A házak, illetve a szenzorok lehetővé teszik a lakók életének folyamatos megfigyelését és a mozgási profiljaik elkészítését"

  Tennék rá magasról :D Remélem legalább a hekkereknek hasznára lehet az infó arról mennyit ülök a vécén :D hamár másnak nem.
 • TokraFan
  #5
  Ha elektromos rendszerre tudnak visszatáplálni, akkor rá vannak kötve a hálózati energiarendszerre, ergo nem egyértelmű, hogy minden esetben saját erőből fog működni a város. Másrészt, a napenergia legnagyobb kihívása ma is az energi a tárolása. Hiába tárolnak akkukban, mert hamar avulnak, folyamatosan romlik a hatásfokuk, míg végül pár éven belül cserére is szorulnak. Egy ekkora város esetén a csere költségeibe bele sem merek gondolni.
  Aztán ott a privacy probléma is. De ami talán a leginkább látszik, az a teljes kiszolgáltatottság. A lakó szinte semmit nem szabályoz, mindent egy központi számítógépes rendszer és a rajta futó szoftver dönt el. Nos, én ebbe így be nem költöznék semmi pénzért. A jövő sokkal inkább a sziget rendszerű önellátás, mely egyes házakra korlátozódik. Ezeket a technológiákat kellene fejleszteni és az árakat csökkenteni. A függés a multiktól már így is nagyobb, mint valaha.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2014.12.10. 17:42:35
 • NullZ3r0
  #4
  Igen, rosszul. Energiáról volt szó.
 • barret
  #3
  A hosszú távú cél az, hogy a város 100 éven át önellátó legyen.
  Hmmm nem esett szó arról például,hogy állítják elő a táplálékot!
  És még lehetne sorolni... Vagy rosszul értelmezem az "önellátó" szót?
 • Omega
  #2
  A "projekt" szót sokan használják egy nagyobb építkezés szinonimájaként, nyilván az angolból vették át. A szövegből neked is lejöhetett volna. Ha nem vagy elég okos, ne okoskodjál okoska.
 • hungi
  #1
  "A hosszú távú cél az, hogy a város 100 éven át önellátó legyen. "
  "A projekt várhatóan 2018-ban fejeződik be."

  Tetszik érteni?