2
  • end3
    #2
    Először a jogi és társadalmi kontroll feltételeinek megteremtése, utána jöhet az adatokkal a "fejünk felett" történő "üzletelés". Kétoldalú szerződések kérdése, mit engedélyezek felhasználásra a tőlem gyűjthetőkből és mit nem.

    Mélyen elítélendő a gazdasági erőfölénnyel, azaz monopol helyzetből adódó visszaéléssel gyűjtött adatok felhasználása. Ha nekem, mint átlagpolgárnak minden egyes internetes tartalom megtekintésekor vagy felhasználásakor tekintettel kell lennem a szerzői jogokra, akkor elvárható hogy, az adathalász multi is "fizessen" a begyűjtött és felhasznált adatokért.

    (Akár nemzeti-társadalmi szintű megegyezésekre is gondolok. A megkötött szerződések tartalma nyilvánosan elérhető legyen. És igen..., amennyiben valaki nem kívánja "kutatási célokra" felajánlani a "fejét", úgy legyen valós lehetősége az átlagpolgárnak is az adatgyűjtésből való teljes, vagy belátása szerinti részleges kimaradásra.)

    Az egyén szabadsága, jogai a legfejlettebb technológia használata mellett is érték kell, hogy legyen. Sok vér folyt az emberiség törtémelme során emiatt.
    Utoljára szerkesztette: end3, 2014.12.19. 17:33:09
  • CairoJack
    #1
    "Az adatok nemcsak kockázatokat rejtenek, hanem lehetőségeket is" - Igen. Az egyes egyéneknek kockázat, a pénzrabló cégeknek, és a megfigyelési államnak lehetőség.
    Látom a globális pénzlobbi, és az "új világrend" hívei már kezdik a riogatást, hogy vége lesz a világnak, ha nem lesz lehetőségük minden egyes emberről a világon mindent megtudni 24/365-ben.
    Isten hozott mindenkit 1984-ben.