2149
nv
  • grebber
    Januárban érkezhet a GeForce GTX 960-as VGA
  • grebber
    Az ASUS új GeForce GTX 750-ese biztos nem fog zajongani
  • broman191
    Lehet, csak minek, mivel egy passzív megoldás általában érezhetően drágább, többek között a szükségszerűen felhasznált anyagtöbblet miatt, mint egy aktív hűtésű társa...mivel meglehetősen rétegigény, így jelentősen kevesebb is fogy belőlük (így regeteg bolt inkább nem is foglalkozik vele) mint a normál kivitelekből, ez szintén nem hat kedvezően az árukra. Amíg olcsóbban kapható akármilyen aktív hűtésű GTX 750 Ti, addig semmi értelme passzívra gyúrni...főleg ha az egész hardverpark eleve nem passzív irányzatot képvisel (és miért is lenne úgy...), ahogy lentebb kifejtettem. :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.12.05. 17:17:26
  • smog15
    Passzív hűtőset nem találtam, főleg nem OC-sat az mind 2 ventilátoros :D De különösebben nem izgat a hang.
  • grebber
    Ha 750ti vs hang akkor passzivban is lehet lazán goldolkozni van teszt is simán jó alig melegebb mint ventivel.
  • Jim Morrison
    én se gondoltam rá, de "így jött ki".
  • smog15
    Jaja szerintem nem éri meg ár/érték arányban az Asus és az MSI-re is 3 év gari van azt mondják, hogy nagyon halk a hűtése is :)
  • broman191
    A videokari ventik lekapcsolása a zajszint szempontjából max akkor ér valamit, hogyha eleve nem pörög más venti a gépben, szűk kerestmetszet alapon...szóval jóféle fanless tápod van, gigantikus passzív CPU hűtőd és melletük ventimentes a ház. Ha valami az utóbbiakból másképp van, akkor rögtön fel sem tűnik, hogyha idle terhelésnél 1100-1200 RPM fordulatszámon aktívan kavar a videokari ventije...mivel minden más is. Fogyasztás szempontjából pedig nem egy érezhető 'rezsicsökkentés' a nem forgó venti... :)
  • smog15
    Annyi a különbség a két kártya között, hogy az Asus kb 20 Mhz-el erősebb ami semmi... meg hogy ha nem hajtod akkor lekapcsolja a ventilátorokat na most szerintem ez nem ér meg 4 ezeret :D Szóval akkor marad az MSI. Tudom, hogy keveset fogyaszt pont azért kell mert nem igényel plusz tápcsatit és azért elég jó teljesítménye van, amíg ki nem jön a 960 meg nem lesz másik tápom addig jó lesz ez szerintem :)
    Utoljára szerkesztette: smog15, 2014.12.04. 17:18:46
  • broman191
    A lehető legolcsóbbat, 2 GB GDDR5-tel és 3 év garival...alig fogyaszt valamit a 750 Ti GPU, így akármilyen hűtéssel megvehető, nem lesz hangos, sem forró...a dupla pörgős hűtés már-már overkill rá, annyira feleslegesen alacsony hőmérékleteken tudja tartani a GPU-t. Tuningban a legtöbb verzió hasonlóan teljesít a GPU órajelét tekintve (bőven többet bír stabilan mindegyik, mint amit gyárilag bevállalnak, így felejtős a gyári órajel szerinti választás), a memó tuningjánál szokás szerint a VRAM chipek gyártója szerint lehet szórás... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2014.12.04. 17:11:05
  • scomcomputers
    Hasonlítsd össze, mi a különbség a két vga között...órajel,hűtés,stb,stb......
  • smog15
    Sziasztok!

Szerintetek MSI 750Ti OC vagy 4000 forinttal drágábban Asus Strix 750Ti?
  • MerlinW
    Passz és passz:) Shadowplay-t nem használom (Mirllis Action-t szeretem), 2 VGA-t meg sosem jutott eszembe berakni a gépbe, így SLI témában hót kuka vagyok:) De valaki más biztos tud válaszolni.
  • Jim Morrison
    bejön a shadowplay ablak, viszont valamit rosszul csinálhattam a teszt alatt, mert nem vett fel semmit :( majd hétvégén próbálkozom vele...
    Olyan lehetőség van, hogy windowson belül az energiasémához igazítva be vagy ép ki legyen kapcsolva az SLI? sajnos nem találtam erre való topikot :(
  • j0nNyKa
    eloszor es utoljara figyelmeztetlek, hogy ezt itt most abbahagyod.
    vagy hozzaszolsz konstruktivan, vagy nem fogsz hozzaszolni semmihez.
  • Zsoltee_a_bator
    Sokkal jobb /egyertelmubb, hogy a tobbi kukazva lett.
  • RYO21
    Engem nem zavar, örülök, hogy végre van egy nv-s topik is.
  • grebber
    Már van nyitottak régen ,keresd meg!

Amúgy meg nem értem minek neki új topi 2xxx komment van már a Fermisbe ami eddig is mindenféle geforce ról szólt már aki odajött a kérdésével bajával.
    Minek a nulláról egy új.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2014.11.25. 23:12:10
  • PeeTeR
  • jetblack
    Olyan vagy mint tirexi komolyan lassan neked is inditanak egy kulon topicot.
  • grebber
    Ez nem kötekedés ezek tények.Akinek volt Geforce gondja megtalálták azt a topikot igaz kevesen voltak mert az nvidia az nem ati :D
  • MerlinW
    Basszus, hogy neked nincs jobb dolgod mint kötekedni...
  • grebber
    Volt már csak át kellett volna nevezni...
  • Jim Morrison
    hm köszi, ezt majd mindenképp kipróbálom!
  • MerlinW
    Nem tuti info, de olyasmit olvastam, hogy nincs benne h.264 chip, ami kell a SP-nek. Viszont elvileg meg tudod hekkelni:
    "...\GFExperience.exe" -shadowplay

Aztán hogy milyen teljesítménye lesz az kiderül. Meg van -gamestream kapcsoló is.
  • Jim Morrison
    Nekem egy bajom van. Shadowplay elérhető GTX 660M-től felfele, de a GT 750M SLI bezzeg nem támogatott... nincs valami infó valahol, hogy mikre tervezik még kidobni a shadowplay támogatást? Mert ahogy elnéztem a 750M SLI mégiscsak erősebb, nem tudom mi akadálya, hogy ezt is támogassa.
  • MerlinW
    Legyen egy általános NV topik, hogy ne mindig más topikot offoljon össze mindenki.