2149
nv
  • Borg
    A flickerelő felületek csak a vékony ojjektumoknál vannak, mint a kötelek. Le van írva.
    Amelyet a TAA ugyan jobban tud, de az se tökéletesen. Sőt vannak helyek, ahol a TAA-nál jobb képet ad a DLSS.
    Utoljára szerkesztette: Borg, 2018.12.19. 09:00:54
  • Maala
    Jah, biztos "minimálisan rosszabb képminőségként" fogod megélni a játék közben flickerelő vékony felületeket... És biztos érdekelni is fog a 25%-os gyorsulás, miközben villódzik a képernyőd.
  • Borg
    Ja, nyilván az a bizonyos tesztkép, ami a hibát hivatott kiemelten bemutatni. De a minimálisan, bizonyos körülmények között rosszabb képért az átlagosan 25% gyorsulás TAA-hoz képset nem kicsi. Sőt, kurva sok. De szokás szerint Abunak ezt nem sikerült megfogalmaznia, míg mindenki másnak igen.
  • grebber
    Pont a techpowerp tesztje alapján írtam ezt. Ott a csuszkás képekbe lehet zoomolni is...nézd meg a dlss-t hányadék. Olyan szinten elmos hogy az már fáj.
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2018.12.19. 08:38:21
  • Borg
    Ha a prohardver cikke alapján olvasod, igen.

Ha mindenki másét, akkor nem.
  • grebber
    NVIDIA DLSS Test in Final Fantasy XV

Megjöttek az első független összehasonlítások a DLSS-ről

Ezért kár volt külön egységet rátenni a kártyára...
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2018.12.18. 22:36:16
  • broman191
    Majd a 350-es mennyivel jobb lesz...
  • grebber
    LOL miközben vártam emberi ára legyen az mx150-es gépeknek jön az új GeForce MX250 sose lesz laptopom
  • broman191
    Gigabyte releases blower style GeForce RTX 2080 Ti TURBO - A mókuskerék visszatér! =)
  • broman191
    Biztosan csak shortolnak a fiúk, nincs itt semmi látnivaló...
  • Carmang
    Én vásárlói szempontból közelítettem meg a dolgot :)
  • sertrex
    Ja, szinte még örülnek is neki. Osztalék osztásnál kisebb borítékban is elfér az összeg, amit kapnak.
  • Carmang
    Nagy ügy... egy egyszerű guglizással megnéztem az árfolyam alakulását 5 évre visszamenőleg, és még mindig dúrván jól állnak. 2016-ban kezdett enyhén emelkedni, kb 30$-ról felment kb 100$-ra. Aztán 2017-óta emelkedett frankón, most pedig elkezdett esni, de még így is 104$. És mondom, a bányászláz előtt évekig 30 körül volt.
  • sertrex
    Mélyrepülésben az Nvidia részvényárfolyama – a SoftBank éppen kihátrálni készül?
  • broman191
    Tessék, de inkább a 2080/Ti van kitalálva igazán 4K képesre... :)
  • __Jacek__
    Ultran kevés a 1080-an bármit csinálsz, kicsit lejebb veszed HIGH-ra mondjuk teljesen jó lesz.
  • mgm480
    Sziasztok srácok.
    A segítségeteket szeretném kérni. Nemrégiben vásároltam egy qledes 4k-s tv-t amit boldogan kötöttem rá a PC-re :D.
    Azt tapasztaltam hogy a rog strix 1080gtx kicsit kevés a 4K Ultra beállításokra. Full HD-ban nem volt panasz semmire. jól össze lett válogatva minden része a gépnek, de az utóbbi napokban egyre jobban motoszkál a fejemben az hogy keressek egy részletes leírást hogyan is tudom addig húzni a karit amíg a ventik bírják hűteni. A GPU Tweak II-ben amit tudtam azt talán elértem, de én tudom hogy van még kraft ebben a kártyában. max terhelés alatt sem megy feljebb 66 foknál.
    Nem tudnátok segíteni nekem egy kis útmutatóval?
  • Tuvok #1370
    Köszi a válaszokat, a hűtést megoldom, vannak itthon ventijeim, meg pár ezresért ebay-en van hozzá való is. Amíg az megjön, összekókányoltam neki egyet.
    Tesztelgetem a kártyát, max 78 fokig ment fel terhelés alatt, illetve tegnap külső szabályozható tápról lepróbáltam és 6V körüli fesztől már felpörg9tt a rossz venti is, addig csak rángatózik, szóval elképzelhető, hogy eddig mivel csak közepesen terheltem, a csapágy vagy tengely hibája miatt szorul és nem volt elég neki a nyitófeszültség. Valamelyik nap adok neki intenzívebb terhelést, hátha akkor már elindul.
    Az egyedüli aggodalmam, hogy az előző gazdájánál vajon mennyit ment így félhűtéssel, és összeszedett-e valami maradandó károsodást
  • broman191
    Ha van rá gari, akkor bármiféle otthon szétszedős sztorival el fog veszi, mert a kis fehér gari matrica sérülni fog. Ha a gari téma nem fontos, akkor érdemes lehet filléres, venti alkatrésznek még megfelelő hasonlóan hibás hűtőre vadászni itthon, esetleg külföldről rendelni új ventiket ahogyan Jacek is ajánlotta.

Még egy verzió esetleg átmeneti megoldásnak: hogyha van otthon 92mm-es házventi /pl. Arctic F9 vagy hasonló/, akkor felgumizod a hibás helyére /ha felülről lehetséges, akkor eltávolítod a gyárit előtte/ és fixálod kb. 800-1000 RPM-re, akár szoftveresen, akár 5/7 voltos csatival. A meglévő VGA ventit pedig MSI Afterburnerből fixálod szintén annyira. Jellemzően gyárilag sem pörögnének jobban, halk is lesz és megsülni sem fog a kari.

Ha marad az egyetlen ventis felállás, a relatív zajosságon túli probléma talán az lehet, ha pont a borda alatt lévő VRM feletti venti döglött meg...jó esetben még a terhelés alatti üzemi 100℃ alatt fog maradni ebben a formában is, de az élettartama szempontjából nem biztos hogy előnyös lesz a cooler hiánya.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.12.08. 14:39:11
  • __Jacek__
    Passz,de pl loginál amikor nekem kellett alkatrész ingyen küldtek,extrem eset de próbálkozni lehet.
    De ha megnézed a venti id-ét alintuti van ingyen megjön :)
    De pontos tipust nem írtál,plusz a venti ID-re alapból lehet még keresni mertszámtalan tipusban lehet.

Itt turkálj:)
    Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2018.12.08. 10:58:03
  • Tuvok #1367
    Van az MSI-nek magyarországi szervíze ?
  • __Jacek__
    Rendelj rá egy ventit, vagy megprobálhatod az MSI supportot vagy Aliexpressz :) pár ezer forint lehet..
  • Tuvok #1365
    100k körül spóroltam, pont egy hete pénteken rendeltem Németo.-ból, és 100%-os pénzvisszatérítési gari van ha úgy döntök visszaküldöm. :]
  • bajgunar
    Tudom OFF. De b*sszus. Ebay-ről rendelni ilyen karit? Se teszt, se próba, még csak megfogni se tudtad...
    Mennyit is spóroltál? Jah, azt most elköltöd ventire. Vettél volna egyet ph-ról. Még csak várni sem kellett volna heteket, míg meghozzák.
    Próbálj szerezni rá egy ventit azt cserélni. Nemtom mennyire lesz baja, mennyire nyúzod. Ha egészséges lenne 2 ventivel, nem tettek volna rá 3-at...
  • Tuvok #1363
    Üdv, érdekelne a tapasztalatotok abban a kérdésben, hogy hűtés részleges hiánya (2-ből csak egy venti működik) okozhat-et esetleg maradandó sérülést kártyánál anélkül, hogy amúgy megölné ?

A háttér sztori:
    Vettem egy MSI 1080-at, most először használtat Ebayről. A kártya látszólag tökéletes, minden apró-csepről alkatrészt megkaptam hozzá, se kosz, se egy karcolás, gyakorlatilag gyári állapotú. Viszont ahogy tesztelgettem rájöttem, hogy az egyik ventillátor nem indul el még terhelve sem, amikor szükség lenne már rá. A GPU 70-75 fok körül mozgott, a jó venti forgott 2000-et, a másik viszont csak próbált elindulni, a feszültség rángatta, de nem pörgött fel. Ráadásul a jó venti teljesen stabil és fix, míg a rosszat 3-4 mm-t lehet mozgatni a tengelyén. Szóval gatya.

Namost, igazából az első opció az lehetne, hogy visszaküldöm az eladónak (elvből ezt tenném), de egyszerűbb megoldás lenne, hogy veszek egy csere ventit pár ezresért és rárakom mintha mi sem történt volna.
    Viszont itt merül fel a kérdés, hogy megéri-e egyáltalán vesződni vele ? A kártya amúgy nagyon szépen teljesít, lényegesen jobb mint a mostani 970-em (ahogy lennie kell), tehát elképzelhető, hogy amúgy semmi baja a ventin kívül, de mi van ha mégis ? Itt volt a hosszú nyár, ki tudja mióta ment egy ventillátorral....szenvedhetett-e bármi belső sérülést szerintetek ? Külsőre gyári állapotban van.
    Mit tennétek ?
  • broman191
    Abban az árkülönbségben már inkább játszik szerepet a márkaérték és ritkaság, az ár-teljesítmény viszony halványabb pont... :)
  • mulli1986
    Na igen, de pld ezek 220-240 között mocorognak, míg sima windforce 180eért megy. Ha annyira nincs nagy különbség köztük, akkor nem hiszem, hogy megéri a 40-60e forint különbséget, vagy?
  • szabii98
    Eközben a másik fronton 250 dolláros 2070 verőről cikkeznek. Mondjuk az is igaz, hogy azok csak leakek, de 400 dolláros áron is jobb lenne, mint egy 1070.
  • grebber
    Jönnek a GDDR5Xes 1070ek
  • broman191
    NVIDIA PhysX Engine Now is Open-Source - Érdekes döntés hosszú évek után, haladhatnának mással is a nyílt forrás felé... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2018.12.03. 16:41:19
  • broman191
    Legalább 2 venti + 3 év gari legyen és nagy gond nem lehet...az említett MSI Gaming és ASUS ROG STRIX esetében ez adott. :)
  • mulli1986
    Köszi a választ. Jól kitekerted, de ha sikerült megértenem, akkor se az nem nagyon számít, hogy kicsivel nagyobb az órajel, se az, hogy 1 vagy két ventilátor van rajta, mert így is úgy is elmegy és nem lesz melegedési gond, se élettartam csökkenés?
  • broman191
    Jól kifakult a doboz a téli napfényben...
  • Carmang
    Miért van a kezében egy cipősdoboz?
    :D
  • scomcomputers
    Nekem már egy hete ilyen van a gépbe...lecseréltem az elavult 2080Ti-t,mert gyenge vót...
  • Borg
    Na milye van
  • broman191
    Gyári kiadásként érdemben tuningolt kari alig van, a legtöbb a gyári TDP kereten belül vagy legfeljebb pár százalékkal fentebb marad, így megfelelő hűtés mellett élettartamban hatalmas eltérés nem indokolt. A tuningot pedig minden karinál behatárolja a TDP és hőmérséklet korlát - zöld kariknál mára különösen - jellemzően az előző hamarabb üt be mint az utóbbi. Kivételt képeznek mondjuk AMD oldalon a PowerColor Red Devil kiadásai, azokból a Vegáknál volt a gyári TDP keret akár kétszeresére húzható példány, jócskán megemelkedett teljesítménnyel, de nyilván egy önmagában 600W körül fogyasztó VGA-nak alap a komoly vízhűtés és atomerőmű táp. Érdekességnek üt, de hosszabb otthoni felhasználás tekintetében nincs benne sok racionalitás még a legtöbb enthusiast user számára sem. Élettartam vonzatában persze az efféle tuning már az a kategória, amelynél jogosan aggódhat az ember, hogy talán a gari időtartamát sem fogja kibírni, mert elfogynak az áramellátást biztosító komponensek, akkor is ha jóval bikábbak a többi gyári kiadásnál, esetleg felválik a GPU a NYÁK-ról és mehet maszek reballra...de ez a világ a gyári kiadásként "OC" modelleket aligha fogja érinteni, 99.9% nem lesz ilyen gondjuk, mivel többnyire csupán a gyári TPD keret környékéig növelt órajeleik vannak, de ha még mondjuk 25%-kal túl is lehet lépni, az sem veszélyes. :)
    Az MSI Gaming kiadásai többnyire a "minek több" kategóriában futnak, de ha 'torka vérzik' tuningra vágyna az elvetemült user, akkor ott vannak a Lightning kiadások, erősebb áramellátási környezettel és hűtéssel...és persze a normál "OC" kariknál magasabb árral. Pénz nem számít hobbiként/hóbortként értelmezhető, random userként ár-teljesítmény vonalon kevésbé.
  • torok6
    Most akciós a RTX 2070+ battlefield 5 https://www.alza.hu/gigabyte-geforce-rtx-2070-windforce-8g-d5481143.htm
  • mulli1986
    BTW már várom a decemberi fizetést a videókártyához. Úgy döntöttem, hogy RTX 2070 lesz a VR-ozáshoz. Nem tudom kinek milyen tapasztalata van a tunningolt kártyákkal. Egyrészt megéri-e ezért többet kifizetni, mert a boost órajel magasabb, másrészt ez mennyit csökkent az élettartamán a kártyának? Egyáltalán csökkent-e? Egy MSI gaminget nézegetek, mert 180-220 körül lehet találni neten, bolttól függően. Még Az ASUS ROG strix ami megtetszet ilyen szempontból. A hűtése szerintem az ASUSnak jobb, de a tesztek alapján a dupla hűtéssel is jobban teljesít az MSI a magasabb órajel miatt. Szívesen meghallgatnék egy pár észrevételt a témával kapcsolatban :)
  • mulli1986
    Azért az vicces, hogy az ottani árak szerint 50e olcsóbb a kártya mint a Hardveraprón vagy 100e mint ha boltba akarnád venni...