2149
nv
  • MarkBlade
    Jól mondja MerlinW 20as szériáról váltani 30 ra főleg úgy hogy minden ok szerintem teljesen felesleges. Max ha sok pénzed van és minden generáció váltást követsz.. de akkor gondolom nem kérdeznéd :)
  • lwb
    3090:

Control, 4K (nem 8K ... 4K) Ultra, RT on, DLSS off: 40 fps. :)))) 8K gaming card. :D
  • lwb

A GN egy fokkal jobb meg objektívebb, mint Linus. Egyébként, aki nem akarja megnézni, annak a konklúzió: nem 8K gaming kártya, hacsak a 10-30 fps az álmod vagy DLSS-sel "csalsz".
  • MerlinW
    Amíg minden igényedet kielégíti, semmi értelme váltani.
  • mulli1986
    Nem tudom, hogy lenne-e értelme kisebb árréssel 2070-ről 3070-re váltani, mert máig teljesen jól kiszolgálja még a VR igényeimet is a kártya. Szerintetek? Vagy inkább várjak egy új generációs szemcsit és majd azzal?
  • grebber
    RTX 3090 8K Gaming - FIRST in the WORLD

• Rita79
    Tom"s Hardware tesztek

Utoljára szerkesztette: Rita79, 2020.09.21. 23:27:23
  • Rita79
    A lenti adatok átlaga szerint csak 8,825%, tehát még 10% sincs. Így még egy kicsit jobban megéri az árát. :D
  • Voltan
    Hehe, a hülyének is megéri. Plusz 10% kraft majdnem dupla árért!
  • grebber
  • __Jacek__
    3080 levő 3 ventis most nagyon halk tesztek alapján, ettől még a 2 ventis lehet tornádó :D
  • Zsoltee_a_bator
    Fura.. lehet, hogy hulyeseget mondtam. Egy zotac 2070 super tesztet olvastam korabban, ahol nagyon lehuztak a zaj miatt (tulharsogott minden mas modellt), meg extra minusz pont, hogy nem kapcsolja le ventit hasznalaton kivul.

Icestorm 2.0 a neve a hutonek es csalodtam, mikor lattam, hogy a 3070-re is azt raknak.

Most hogy rakerestem specifikusan a hutore, egy csomo pozitiv reviewt is latok.

Lehet, hogy hibasan szerelt unitot teszteltek.
  • grebber
    Én nem tudom nekem eddig csak 1 zotac-om volt az 1070ti.. annál nem volt ilyen. Az kb 55-60%-os venti fordulatnál kezdett hallható lenni. De game alatt sose volt 70 felett. Az való igaz maxon 100%-on olyan volt mintha a ferihegyről éppen akkor szállt volna fel egy boing. De mivel ez csak akkor volt amikor felhuztama progiban hogy megnézzem milyen szóra sem érdeme. Ezek szerint ezt a jó dolgot a 20xx-re elrontották?
  • Zsoltee_a_bator
    Zotac olcso, de neztem a 3070-et es ugyanazt a vacak hutot rakta ra, mint a 20xx generaciora. Nem kapcsol le idle modban es nagyon hangos terheles alatt.
  • MerlinW
    20 ezer, ~150 országra. Az máris 3 millió és a fejlett országokban valszeg több, mint 20 ezer kell. Továbbá még csak az Amazonról beszéltünk.
    Az összes gyártó együtt tud kb 3-400 ezeret legyártani egy hónap alatt, ha rendelkezésre állnak az alkatrészek.

Egyébként NV tweet-elte, hogy minden nap mennek szállítmányok minden országba.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.09.19. 19:10:15
  • grebber
    Zotac tweetelt, hogy 20 000 darab rendelést kaptak német amazonon a kártyára...

Az mekkora blama hogy szaros 20k kártyát nem tudnak legyártani... időre... nem is értem akkor miért nem tolták el addig a launch date-et amig nincs minimum több százezer VGA legyártva... 20 ezer lol nevetségesek
  • Borg
    Ezek a pletykák kb saját magukat cáfolják meg napról napra.
    Érted, hiány van a 10GB kártyákból, mert a micron nem tud elég GDDR6X-et gyártani, ráadásul az is drágítja meg.
    De persze jön a 20GB-os :D Hogyne jönne elvégre ki ne húzna lapot még 19-re...
    Hogy jövőre mi jön, az meg kit érdekel. Negyedévente jönnek általában picit szebb, picit gyorsabb kártyák, ennyi erővel örökké várhat az ember. Most ráadásul nem pici az előrelépés a 3080-al.
    Mindemellé az egész hypeot az eteti, hogy tesztprogramok által kijelzett memória allokációt hisznek valós felhasználásnak -> igénynek. Aztán kiderült a game devektől, hogy 4K-ban is talán 4-8GB között lehet max a jelenlegi játékok valós igénye. Ebből is látszik, hogy az nvidia jól döntött. Legyen kicsit több a 8-nál, de inkább gyors mint sok. A 10GB-ot ráadásul még az árába is bele lehet passzírozni, meg a fogyasztásába is. (és nem 3.5% jut kártyához launchkor hanem 7% :DD )
    Utoljára szerkesztette: Borg, 2020.09.19. 15:45:18
  • MerlinW
  • grebber
    Már megy a neten az ubran legend nincsenek is kártyák addig nem is lesznek amig a drágább több ramos verziók ki nem jönnek hogy akkor már azt vegyék... Ezt is tuti a koronavírus tagadok találták ki
  • __Jacek__
    Alap kártyák közül szerintem is a TUF e legjobb most, jól is megy és nem hangos! EVGA-t Nov 31-re találtam :D
  • MerlinW
    Én is TUF-ra vadászom, de még nem sikerült foglalni :)
  • Borg
    Én tegnap óta próbáltam behúzni egyet valahonnan, végül egy 3080 TUF OC-t sikerült foglalni.

FE esélytelen volt, meg se jelent a vásárlási lehetőség nvidia.de-n. EVGA XC3-at akartam volna még, de szintén esélytelen, sehol sincs, sőt, még prognózis se, hogy mikor érkeznek. Még az FTW3-at is kifizetném, egye fene, ha lenne. De nincs.
    TUF-ról legalább ausztriában biztosan állítják, hogy volt is meg lesz is még jövő héten is.

Ráadásul a TUF OC a TPU teszt szerint eddig a legjobb tesztelt AIB kártya lett. Úgy látszik tanultak a TUF 5700XT problémáiból. Átszámítva 290k-ban lesz. Hacsak addig nem találok még jobb ajánlatot. De per pillanat egész európában semmi.
  • grebber
    GIGABYTE confirms GeForce RTX 3060 8GB, RTX 3070 16GB and RTX 3080 20GB
  • Rita79
    Szerintetek ez a teljesítmény növekedés elegendő motiváció lehet egy upgradet 1080 Ti-ról? Valahogy én még keveslem azt a helyenként csak 50%-al nagyobb sebességet. Ok ok, vannak ahol a növekedés 100% körüli, de átlagosan inkább 50-60%
  • grebber
    NVIDIA GeForce RTX 3080 with AMD Ryzen 3900XT vs. Intel Core i9-10900K

Ott is van amit a varázsló vetített a fehér vászonra 4k-ban dupla olyan gyors az intel... ja nem
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.09.17. 22:15:14
  • Zsoltee_a_bator
    Nem lesz nagyobb, vagy kisebb a terheles, csak mashol lesz a szuk keresztmetszet. De ertem, hogy kb erre gondolsz.

A 3900x tenyleg ertelmetlen jatek celra. Meg egy 3600x is hozza ugyanazt.

A ryzen 4000 lesz erdekes. Az amd-nek lehetosege lehet elhuznia, ha jol sikerul. Az intel probalkozik hozni valami ujat a gen 11-el, de tul nagyot sziv a gyartastechnologiaval ..

Meg kivancsi vagyok mit valtoztat majd az uj ps/xbox magas core/thread szama a multicore kihasznaltsag tekinteteben.

• grebber
    Zotac GeForce RTX 3080 Trinity Review

Amazon.de-n 700 euro (252k. Nem tudom ide mennyi a szállítás...)
  • MerlinW
  • grebber
    ASUS TUF Gaming RTX 3080 OC: megérkezett az Ampere (Prohardver tesztje)
  • grebber
    Igen ezért nem lesz a 30fpsből 60.De amíg nem hozol rel tesztet tekerhetsz napokig akkor se lesz igazad.
    Szimplán máshogy teszteltek és a csaj betolt mindent maxra ennyi lehet
  • MerlinW
    15-30 fps különségről beszéltem, nem dupláról. Volt linkelve mindkettő. 3900X-est Imy linkelte OFF-ban az ázsiai csajjal, én meg a GN-t Intellel.

i7-9700K és i7-10700 nyers erőben is jobb 10-15%-al, mint a 3900X, ami játékok esetében még több, az Intel nagyobb single core teljesítménye miatt. De ezt már írtam többször, ill. tele van ezzel a net, utánanézhetsz.

"a 3900x alig gyengébb főleg 4kban...."
    Minél alacsonyabb a felbontás, annál nagyobb a CPU, kisebb a GPU terhelés. Minél nagyobb a felbontás, annál nagyobb a GPU, kisebb a CPU terhelés, ugyanakkor a CPU-nak lépést kell tartania a GPU-val. Tehát összetettebb a téma.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.09.16. 22:44:07
  • grebber
    Mondom majd ha hozol tesztet a 10900k vs 3900X amiben dupla sebességet ráver az intel az amd-re igazat adok.
    A random tesztet nem mellesleg a proci tesztre írtam mivel a 3900x alig gyengébb főleg 4kban....
  • MerlinW
    Oké. Fogalmam sincs miért de megpróbálok normálisan beszélgetni veled, valszeg megbánom.

Egyrészt majdnem 480k-tól indult itthon a 2080Ti (tudom, hogy most már csak ~440k, de ugye mindig a bekerülés árral matekozunk) és megy 570k-ig. Tehát, maradjunk annyiban, hogy itthon is majdnem fele annyi. A dollár-gazdaság téma, pedig annyi, hogy egy termék árát a gyártó határozza meg és annyiba kerül. Tehát ha leveszed az adókülönbséget az árról, kb ugyanott vagy. Továbbá, a kereskedők is dollár/euro értékben veszik. Pont leszarom, hogy az átlag józsika mennyiért jut hozzá, mert az már csak rajta múlik.
    Megj. az általad linkelt oldalon is majdnem féláron van. 1270€ vs 700€

Ha videó review/teszt, stb, Gamer Nexus-hoz hasonló alaposságot, precizitást és szakértelmet nem igazán találsz jelenleg a Youtube-on. Azért linkeltem. A random review az, amit te linkeltél, aki egy 2017-es processzorral, 16GB memóriával és a preview driver-el teszteli a 3080-at.

Tudom hogy mindig neked van igazad, de most kivételesen sincs.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.09.16. 22:12:04
  • grebber
    Mit idegeskedsz.. mondod itt 400 nak a fele 280akat nem csodálom. ilyenkor matekon én is idegeskedtem mert ez erőteljes 1-es leülhetsz...
    Ami talán a fele lesz ha lesz 1-2 olcsóbb márka belőle az a 3070 lesz de ezekből a tesztekből az jön le kb mindenkinek hogy lesz ahol a 2080ti megelőzi és lesz ahol a 3070 pár %-al lesz csak jobb ..na ott mondhatod majd a feles árat akkor már igazad lesz

CB 3080 teszt

Ebben letesztelték PCI Express 3vs4-et is... Nem is tudtam a Gears Tactics is ilyen gépzabáló ott sincs meg a 4k 60
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.09.16. 21:56:20
  • MerlinW
    Gamer Nexus random? LOL :) Gyorsabb minden téren a Ti-nál az új gen nem Ti? Sokkal olcsóbb? Igen és igen. Innentől nincs miről beszélni. Megint sikerül felcseszned az agyamat a végtelen hülyeségeddel.
  • grebber
    Abban az intel tesztben nincs ott a 3900X ami ugy általban ha feltursz egy random game review-et és max 10-20%-al marad el tőle hirtelen 2x lassabb lesz...

Szar lett a VGA nem kell védened

Itt is a jóféle 4k 60 fps ahol a több éves game se fut stabil 60-at egy olyan bechamarkban amiben kb direkt nem is történik semmi...

Bár ide is biztos kihozod hogy core 2 duoval tesztelték..

Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.09.16. 21:35:22
  • MerlinW
    Linkeltem Intel tesztet. Még kiba** screenshotot is csináltam neked. A dolláros témával kapcsolatban meg... atya ég...
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.09.16. 21:30:53
  • grebber
    Aha hihetőő

Majd ha hozol a Controlból ilyen tesztet ahol ennyivel jobb az intel mint az amd esetleg elhiszem addig meg

#1709: Vicces vagy magyar gazdaságot szidod azt dolláros árakat lövöd ami itt kutyát se érdekel...
    Szóval továbbra is 400k vs kb 280k akkor sem a fele bármennyire is fáj
  • MerlinW
    OFF-ban írtam, játékos proci vs nem játékos proci = itt -30fps. 10th gen Intel-el 60 felett van.
  • MerlinW
    Viszont a 700 dollár az az 1400 dollár fele, a magyar gazdaságot szídd, ne az NV-t.