7
  • Amergin
    #7
    Amint a földrengéseket ugyanolyan alaposan fogjuk tudományosan megismerni, mint pl. az időjárást, és lesz a TV-ben az időjárás jelentést követően földrengés "jelentés" (előrejelzés) is, akkor és csakis akkor lehet majd elővenni a földrengés kutatókat, hogy miért nem szóltak, hogy 7,5-ös földrengés várható Bivalybasznád alatt 3 km-es epicentrummal.
  • Amergin
    #6
    Utólag könnyű okoskodni, hogy az ami előtte volt csak előrengés volt. Ha viszont mégsem jön a földrengés, akkor mi van? Jobb félni, mint megíjedni alapon (ami baromira tudományos) el kellene akkor rendelni minden mikrorengés után, hogy az emberek aludjanak az utcákon?
    Az idézett mondat szerint akkor mégis csak lehet előre jelezni a földrengéseket.
    LEHET ELŐRE JELEZNI A FÖLDRENGÉSEKET? A bíróság is így ítélt most? Erről szól a cikk?
    Miről is szól a cikk?
    Szerinem még mindig arról, hogy felmentették a földrengés-előrejelzéséért felelősnek kikiáltott tudósokat...

    A cunami oka egy tenger alatti földrengés. Miért nem jelzik akkor előre? A japánok kit pereljenek be és kiket kell ott börtönbe zárni a legutóbbi cunami halálos áldozatai miatt?
    Kell egy bűnbakot fogni a természeti katasztrófákhoz?
    Utoljára szerkesztette: Amergin, 2014.11.15. 08:10:35
  • lamer the true
    #5
    Ja és lehet, hogy nem olvastátok végig:

    "Mint később kiderült, a katasztrófa-előrejelzési bizottság a földrengés előtt néhány nappal összeült, mivel a mérési adatok nagy erejű földrengés közeledtére utaltak, de a szakértők azzal nyugtatták az előrezgések miatt aggódó lakosságot, hogy nem kell semmitől se tartaniuk. "

    Szerinted?
  • lamer the true
    #4
    No de akkor minek vannak ugye?

    Nem mondom, hogy lógassák fel őket, de egy kiadós seggberúgás, azért nem ártana nekik.
  • Sir Quno Jedi
    #3
    Meg ha ilyesmiért elítélhetnek 120 évre, akkor senki sem akar majd ilyen melót végezni (mert nem hülye) és akkor aztán tényleg senki, semmit nem fog előrejelezni és mindenki hülyén hal meg. Ez kéne a baromarcúaknak?!!?? Hihetetlen az emberi butaság határtalansága.
  • harcu
    #2
    Gyilkosság, mint fogalom ismeretlen a jogban, csakis emberölés van, vagy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés mondjuk, szerintem ez utóbbi állt volna meg inkább, de ilyen alapon a kocsik tervezőit is lehetne perelni, hiszen ők se védenek meg minden balesettől.
  • Vargagy
    #1
    Aligha hiszem, hogy gondatlanságból elkövetetett gyilkosság volt a vád, gyilkosság csak előre megfontolt lehet. Gondatlanságból emberölést lehet elkövetni. Az nem baj, hogyey fordító ismeri az idegen nyelvet, de a magyar szóhasználat ismerete sem árt.