3813
Overwatch 2 hivatalos weboldal
Legutóbb érkezett hős: Juno
Overwatch tematikájú merchandise cuccok
A 11. szezon időtartama: 2024. június 20. - augusztus 20.
-
Jó játékot és ládafarmolást! :)
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.12.11. 20:17:51 -
#3090 eddig ez a legjobb! :)
-
#3089 Krampus Junkrat (Legendary skin)
Holnap ilyenkor már elkezdődik az esemény! :) -
#3088 Pont a cipőjét nem mutatják, ami leginkább érdekes lenne... De valszeg nem lesz jégkori. -
#3087 Figure Skater Symmetra (Legendary skin) -
#3086 Gift Wrap Bastion (Epic skin) -
#3085 Biathlon Widowmaker (Legendary skin) -
#3084 Ebből egy cosplayest is majd, légyszi. :-D -
Evoluti0N #3083 Yes please. -
#3082 Sugar Plum Fairy Mercy (Legendary skin) -
#3081 Arctic Fox Lúcio (Legendary skin)
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.12.06. 20:27:16 -
#3080 Már el is kezdték a skinek bemutatását:
Snowboarder Zarya (Legendary skin) -
#3079 Winter Wonderland 2018 esemény
2018. december 11 - 2019. január 2.
Téli kinézetet kap a Blizzard World pálya is. -
#3078 Ügyesen rajzol az egyik hazai rajongó:
-
#3077 Hú az elég gyors! Köszi. :) -
#3076 3-4 munkanap általában, de lehet, hogy most lesz pár nap lassulás a Black Friday miatt. -
#3075 Rá én is pályázom, meg még jó pár darabra :D Ez van, akkor marad a sál. Amúgy mennyi idő alatt szállítanak ki EU-ba kb? -
#3074 És a D.Va? -
#3073 Tracer/Widowmaker/Genji szobrok 100 euróba kerülnek most (175 helyett)!
Sajna a Mercy szobor nem kapott leárazást, mindegy, majd talán jövőre. :)
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.11.23. 14:36:05 -
#3072 BlackFriday napi akciók a GearStore-ban (EU-ban is menni fog a dolog):
A szobrokat is leakciózzák - most először! :) -
#3071 Nem kell felfújható, ha van igazi is. Csak meg kell keresni Busan-ban. :)
Ennek az érkezése még odébb van.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.11.17. 09:53:39 -
#3070 Likeeee -
Evoluti0N #3069 Felfújható D.va... Izé... Nem. Szerintem semmit. -
#3068 Úgy volt hogy ezt előrendeled nekem nem?
https://gear.blizzard.com/eu/nendoroid-mccree -
#3067 Blizzard Gearstore-ból vásároltok valamit magatoknak Karácsony alkalmával? -
jocika #3066 Köszönöm, többször is végigolvastam és sikerült megértenem. A leírt tiszta példával még nem találkoztam, csak hasonlóval, bár nem tudtam, hogy létezik a GOATS és mi az. -
#3065 "Végtelenül egyszerűbb" -> Brig shield bash-je 7s CD, Zarya shieldje 8s, van 3mp időablakod (az eltűnéssel együtt)... :-D
Itt jön képbe D.Va, aki dagi, és boosterrel ilyenkor bodyblockolni tudja a Rein felé tartó stunt. :-) -
#3064 A "GOATS" egy csapat kompozíció / taktika.
Bővebben:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A GOATS egy pro csapat volt, akik egyik versenyen kizárólag ezt nyomatták lényegében, innen a név.
A pro versenyeket dominálja most, ugyanakkor lenéznek rá, mert mechanikailag egyszerű, nem igényel hatalmas koordinációt pro szinten (átlag játékban már ez is sok imo).
Sima játékban nem látod túl gyakran (legalábbis alacsonyabb rankokon), mert ott zéró a koordináció és többnyire az embereknek nem tetszik, ha a többi társhoz közel kell játszaniuk.
A kompozíció maga lényegében egy fajta 3-3 deathball (az-az viszonylag közelharci, egy kupacban mozgó komp), 3 tank, 3 healer.
Van némi variációja, néha egy-egy healer-t lecserélnek map-tól függően, de többnyire ezeket viszik:
Reinhardt, Zarya, D.Va, Lúcio, Moira, Brigitte.
Az egész lényegében arról szól, hogy lerohanni az ellent és/vagy a pontot, a három tank mindig egy célpontot sebez; sok a passzív/terület heal, Moira folyamatosan tud sebezni, sose fogy ki heal-ből; főleg Rein/Zarya sebez, D.Va dolga az esetleges magaslaton lévő elszigetelt ellenfelekre rámenni időnként (ha egy bunker megy magaslatra, akkor rájuk rohan az egész csapat Lúcio sebességgel); Rein agresszíven játszik, Zarya bubinak és Lúcio sebességnek köszönhetően, de D.Va matrix is besegít, amit lehet forgatni a bubikkal.
Most a pro-k közt sok a goats v goats meccs, az-az többnyire annyit látsz, hogy az egész egy nagy "clusterfuck", ahol mindenki nyomja a w+lmb-t. :)
Brigitte azért téma goats kapcsán, mert neki is passzív/terület heal-je van, így ott van. Valójában szerintem csak azért nélkülözhetetlen most, mert valószínűleg az ellenfél is ugyanezt nyomja és ha nekik van Brig-jük, akkor neked is kell, mert a goats v goats-ban a döntő, hogy melyik csapat nyomja az earth shatter-t (elsődleges team wipe ult), ami végtelenül egyszerűbb, ha van melletted egy Brig.
Ha goats valami más ellen megy, akkor szerintem egyáltalán nem nélkülözhetetlen Brig és ha majd jön a nerf neki, akkor még annyira sem lesz. Legalábbis a pro-knál, akkor már egy Zen discord, vagy egy Ana anti-heal már felveheti vele a versenyt.
A legnagyobb nerf goats ellen az lenne, ha lenne valami limit pl area heal stack-en.
Edit: @Caleb.. Na van vidijó, ezt se olvassa el senki, mindegy, már itt hagyom. :D
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2018.11.16. 02:01:21 -
#3063 talán ez segít
-
jocika #3062 Valaki el tudná magyarázni, hogy mi ez a GOATS? -
#3061 Jövő héten ismét ingyenes lesz a játék!
Play Overwatch® Free November 20–26 on PC, PlayStation®4, and Xbox One!
Twitch stream jutalmak is lesznek:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2018.11.15. 21:07:20 -
#3060 De Brig az, aki miatt lehet Goatsot játszani... -
#3059 Több a random benne, mint az eredeti PTR-os patch-ben volt úgy tűnik, de kevesebb, mint anno. Most nekem úgy tűnik nem minden lövésnél ugyanoda mennek a "fánk" körei, de most is fánkokat lő Reaper.
Egyébként ami a pro scene-t / OWL-t illeti szerintem a goats nagyobb probléma, mint Brig, de ladderen persze már nem, hisz úgy is ritkán látni konkrétan kivitelezett komp-okat. :) -
#3058 Egy darab hős, ami egyszerre healer, tank, és burst dps? Nem is tudom...
On a side note, az új Hog nagyon jó lett szerintem. :-o Reaper szintén, mondjuk én nem látom a korábban linkelt shotgun-repesz szórás változást. :-o -
#3057 Egy darab hősről lévén szó miért is ő a probléma forrása? Szerintem elég jól balanszolt, sőt még jobban az lesz a shield bash nerf után. -
#3056 Nem goats a probléma, hanem Brigitte. :-)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.11.15. 08:33:56 -
#3055 De nem csak ők, minden csapat sokat tolja. Amitől sajnos elég egysíkú, csak szerintem ettől ez nem fog megváltozni.
Persze kompozíciót tekintve a pro-k mindig egysíkúak, mivel ők mindig az általuk legkisebb kockázattal elérhető legnagyobb eredményre vezető taktikát nyomják. OWL s1 alatt is többnyire mirror comp-ot nyomtak, ami többnyire dive volt és esetenként csúszott be a double-sniper, meg a pirate ship, de fordítás után többnyire a másik csapat is ugyanazt hozta.
Goats-al inkább az a baj, hogy maga a játékmenet a spawn-on kívül is egysíkúbb. -
#3054 Hát, azért UK elég jól betanulta goats-ot, és SK elég nehezen is állította meg őket vele. :-) -
#3053 Legyen igazad, de én nem hiszem, hogy ez lesz. :)
Főleg, hogy a legtöbb nem-goats komp nem Rein körül forog.
Szóval szerintem csak picikét máshogy fognak zajlani a goats v goats felállások.
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2018.11.15. 08:03:15 -
#3052 Már hogyne gyengülne? Brig nem tudja stunolni az ellen Rein-t a pajzsa mögött, hogy a saját Reinje benyomja a Shattert? Huuugeeee.
És ezzel felszabadul Zarya pajzsa is.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.11.15. 07:56:32