8
  • T0nk
    #8
    Azt hittem végre visszakerül a notebookokra a billentyűzet az utóbbi évtizedben elharapózott "szórjunk rá gombokat, hogy ne pampogjanak a parasztok, mert úgyis mindegyik csak töcsköli a tapiképernyőt" szemléletmód helyett.
    Utoljára szerkesztette: T0nk, 2014.11.10. 09:10:28
  • culas25hc
    #7
    Érdekes, engem nem nagyon hoz lázba sem a virtuális valóság, sem a biometrikus azonosítás.
    A vezeték nélküli energiatovábbítás már inkább érdekel, és remélem nem csak a telefonoknál lesz mindennapos, hanem a notebook-oknál is. Az asztal alá szerelhető indukciós töltő is királyságnak tűnik, főleg ha az asztal teljes felületén egyszerre töltene több készüléket is. De a falra szerelt tévékhez vezető kábelcsatornát is szívesen elfelejteném.

    Utoljára szerkesztette: culas25hc, 2014.11.09. 09:36:00
  • SirBubu
    #6
    őő, szabad kérnem, hogy hadd maradjak a jelszavaknál? semmi kedvem semmilyen biometriai adatomat megadni senkinek sem

    (ez hányszoros tagadás is volt? négyszeres, ha jól számolom)
  • Macropus Rufus
    #5
    "Skaugen víziója szerint a jövőben egy notebookot elegendő lesz az irodába való megérkezésünkkor letenni az asztalra és a vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően azonnal egy külső képernyőn jelenhetnek meg a tartalmak."
    csak, hogy hasogassam :)) minek is bekapcsolni a gépet nem? a gép kikapcsolva is tudja, hogy irodában van. Azonnal indul. Hogy a náthás túróban működne ez???? Amikor a gép nem üzemel (értsd: ki van kapcsolva, hibernálva van stb...) akkor aztán oda viszed ahová akarod, semmit nem fog csinálni. Én most szirogúan a cikkre hagyatkoztam. Amúgy elvileg megoldható lenne, ha mondjuk lenne egy szenzor a kütyüben, ami érzékeli az iroda jelét és azt, hogy elfoglalta az asztalon a pozitciót.... Jön a kép. Károlyság. De basszus, erre vannak már megoldások: portreplikátor v. dokkoló. Kinek melyik megoldás tetszik. Én pl. megyek az irodámba, akasztom a notimat a dokkolóra, mivel többnyire csak alszik, ezért pik-pak ébred és van kép a monitoromon.
    És ahogy az lenni szokott a wifi-s képtovábbítás biztonsága valami istentelenűl gagyi szar lesz és ezért csak az nem látja a noti és a monitor közti jelfolyamot aki nem akarja. ;)

    CairoJack-nek van igaza: okosteló/táblapc na ott van értelme.
  • CairoJack
    #4
    "a jövőben egy notebookot elegendő lesz az irodába való megérkezésünkkor letenni az asztalra és a vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően azonnal egy külső képernyőn jelenhetnek meg a tartalmak" - én ugyanezt egy Atom processzoros Windows 10-es mobillal szeretném elérni. (Amin full Win10-fut, nem WP vagy RT)
    Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.11.07. 17:16:22
  • kvp
    #3
    Nem igazan ertem, az osszes rendes laptop gyarto jo minosegu kijelzoket hasznal. Az ok, hogy egy sony mobiltelefon 5 inch-en is full HD, de a 15 inch-es laptopjuk meg ennek kb. a duplaja. Az, hogy a Samsung olcso, ugyanakkor gyenge minosegu cuccokat keszit csak azt jelenti, hogy az ar-ertek aranyban ok az olcso es rossz minosegu, de mindenki altal elerheto kategoriat valasztottak, mivel erre van igeny. A beveteleiket nezve igazuk lehet.

    Egyebkent en a magam reszerol a led kijelzoket tamogatom, nem a led-es hattervilagitasu lcd-ket, hanem a rendes organikus vagy inorganikus led paneleket. Es most nem a nepszeru Samsung fele negyedpixeles megoldasrol beszelek, hanem a tenyleg nagy felbontasu, 4 szubpixel/pixel alapu rendes oled/gaas led kijelzokrol. Az utobbi raadasul azert is jo, mert az oled-del ellentetben nem bomlik le 3 ev alatt, hanem tobb evtized folyamatos hasznalat mellett is garantalt a kepminosege. Egyetlen hatranya az oled-del ellentetben (az aran kivul), hogy nem hajlithato, meg annyira sem mint egy atlag muanyag elo es hatlapos lcd panel.
  • denes94
    #2
    Annyit tennék hozzá, hogy felbontásban is lenne hova fejlődni. Míg kis 5"-os mobilokba QHD-s kijelzőket erőltetnek, addig a notik megmaradtak a sztenderd 1366x768 felbontásnál...Ráadásul, ha bele is tesznek egy full hd-t, 15,6"-on olyan szarul skálázódik a windows, hogy nagyítóval kell keresni az ikonokat, betűket...
  • dyra
    #1
    Nekem lenne egy javaslatom! Egy hatalmas fejlesztés lenne ami korszakalkotó lenne! IPS monitorokra cseréljék már végre a gagyi kijelzőiket. Vicc, hogy több százezer forintos notik okádék kijelzővel, zsunka tablet a világ végéről IPS kijelzővel. Úgy kell vadászni az IPS notikat. Mintha összebeszéltek volna (szerintem össze is beszéltek).