20
  • Lacee86
    Nem ezzel van a bajom, hanem a tartalmával. Ha van vmi beragadt termék egy üzletben, és meg akarnak szabadulni tőle, akkor leakciózzák, így megkapható akár sokkal olcsóbban. Ilyen esetben minek rendelgesse az ember, amikor ott az üzletben, és azonnal elhozhatja? Még mindig előfordulhatnak ilyenek, főként vidéken, kisebb településeken.
  • yamato41
    Ha úgy fogalmazok, hogy a "műszaki cikkekhez kevésbé értők", az megfelel kényes ízlésednek? A lényeg ugyanaz.
  • Lacee86
    "Ma már csak azok vesznek ilyen helyen műszaki cikket, akik tökhülyék hozzá. Nekik tökéletes a "nekem is ilyenem van otthon" sztenderd szöveg." Pl. ehhez, ami kicsit sértő, nem gondolod? Erre reagáltam.
  • Lacee86
    Jó, azt nem mondtam, h már több, mint 2 éves a tv. :) Azóta valóban változott ez a dolog is.
  • yamato41
    Ilyet én is csináltam régebben, de mostanában már az akcióik is drágák. Akciósan annyi náluk a cucc, mint online egy drága boltban.
    (A szagértelmükről annyit, hogy egyszer laptopot akartam venni, a paramétereknél ott volt, hogy 3 cellás akku, a zeladó váltig bizonygatta, hogy az valóban 3 cellás...)
  • Anthrax
    Szóval azért vetted ott mert akciós volt és TE néztél utána és nem a Szakemberek segítettek a helyszínen, de ha online olcsóbb lett volna ott veszed. Nem értem ez a cikkhez, hogy kapcsolódik
  • Co1e
    Multkor bementem mert egy kifejezett tipusúwindows tabletet kerestem és próba cseresznye.... eladók válasza(2db eladó válasza) idézem : "Windows tablet? olyat nem is gyártanak..." aztán az egyiknek derengett h van olyan telefon akkor pedig lehet hogy van olyan tablet is.... EZ A SZAKÉRTELEM?egy 10 éves felvilágosult normális gyerek többet tud ezekről a cuccokról mint ők együttvéve.
  • Lacee86
    Azért ezt a szöveget ne... Én is itt vettem a tv-t, de nem azért mert a szaGértők rádumáltak, hanem mert utánanéztem, és épp akcióban volt ott. Akkor meg minek rendelgessem, ha onnan egyből elhozhatom.
  • barret
    Valami plázacica lesz az,pontosan ez jutott nekem is eszembe a képet nézve :D
  • SirBubu
    az ki az a bávatag vigyorú csikken ottan a jobb szélen a legfelső képen? mer azt látom, hogy szőke :DD
  • yamato41
    Nem csak a szaktudás hiányzik az eladóból, de a termék megnevezése és paraméterezése is gyakran sántít.
    Ma már csak azok vesznek ilyen helyen műszaki cikket, akik tökhülyék hozzá. Nekik tökéletes a "nekem is ilyenem van otthon" sztenderd szöveg. Én általában akkor megyek ilyen helyekre, ha meg akarom élőben nézni a kiszemelt terméket. Aztán megveszem a megbízható, kipróbált online boltjaimban 20%-kal olcsóbban és még a "szakértők" makogását sem kell hallgatnom.
  • Szefmester
    Az utolsó alkalommal mikor ilyen helyen jártam, és beszéltem a szakértővel, egy termékről az infókat a bolt szórólapájról olvasta fel.. arról ami a postaládánkban is landolt, és ami miatt bementem érdeklődni. Ezek után ez egy vicc úgy ahogy van. Az ilyen hibrid megoldások csak a garancia érvényesíttetés miatt könnyebb megoldás.
  • M2 #8
    Én csak nosztalgiázni nézek be néha hozzájuk, az egész bolt tiszta nyolcvanas évek: zsúfolt, kábelek a földön, kivilágítatlan, hárman jönnek a nyomomban, hogy nem lopok-e. Ja és egyszer mobilommal fotóztam egy árcédulát, azonnal rám szóltak, hogy ez tilos! Vicces egy hely, no!
  • Serutekin
    Mi is a neten rendeljük a műszaki cikkeket. Egyrészt házhoz szállítják másrészt utána tud olvasni az ember. A garanciáról nem is beszélve
  • Tinman #6
    2 éve voltam náluk tv vétel ügyében... a szaGértelem az nem sok volt, "ez jó, ezt vidd" szinten. Végül megadtam a tel. számom, hogy még beszélünk.

Találtam a neten cirka 60k-val olcsóbb áron egy dettó u.o. tv-t. Hívott ~1-2 napon belül az ürge, hogy engedélyt kapott rá, hogy engedhet a készülékből 5k-t. Mondtam neki, hogy akkor már csak 55k a difi. Hosszas beszélgetés után végül belátta, hogy ez nem kis különbség.

Másnap újra hívott! Jó, 30k-t tudnak engedni a készülékből :-D

De most komolyan, az milyen ajánlat már? Matekból 1-es? Ez még mindig erősen a veszem máshol kat.

Az ott dolgozók nagy része pedig semmi extra tudással nem bír, max van egy bolti eladó végzettsége, vagy egy sima érettségije. Sok esetben fingjuk sincs, ha konkrét kérdésed van.

Input lag ügyben is csak a szájuk tátották és bizonygatták, hogy "ez jó tv" :-/
  • RAZOR27
    SZAKÉRTELEM? HÁH! Ahányszor megfordultam ezeknél a kóklereknél rittig közük nem volt a termékekhez. Az ilyen "ez jó lesz" meg "hát akkor inkább ez" szövegek nem számítanak szakértelemnek. Persze nem az ott dolgozókkal van bajom, erről ők nem tehetnek.

Azért van még ezeknek meg a biznisze mert még ma is sokan félnek a netes vásárlástól.
  • Jeffjohnson
    "nem lesz 27 százalék árelőnyünk" na ez az, ami a legnagyobb probléma, hogy akik áfát csalnak azok tudnak lefelé menni az árral, míg aki tisztességes az meg dögöljön meg és ezzel nem ezt a céget védem mert ez drága országunkban általános probléma, amin változtatni sem akarnak, azok akik megtehetnék.
  • Lacee86
    Arról nem beszélve, h be sem kell menned, ha csak nem olyan a termék, h feltétlenül látnod kell vagy ki kell próbálnod. Felmész a netre, csak itt az sg-n is jó pár véleményt ill. segítséget össze lehet szedni erről-arról. Én is kaptam már itt segítséget ha valamit venni akartam jó néhányszor.
  • Tinman #2
    "szakértelemmel lehet versenyezni az online boltok nyomott áraival szemben. "

Röhög a vakbelem.

Az 1. problémát leírták már előttem. A 2. probléma pedig a magyar vásárló árérzékenysége. Ha már 100 Ft-os spórol a netről rendeli és szarik a szakértelemre egy jó nagyot...

Mondok jobbat! Árajánlatot és szakvéleményt kér! Majd megveszi 100 Ft-al olcsóbban máshol. Nesze neked szakértelem :-D
  • Lacee86
    Szakértők... Ahhoz folyamatos képzések kellenének, nem havi nettó 90-es fizetés, és nem az, h árurakodástól elkezdve minden szar a te munkád. Ja, h az igazi szakértőt meg is kéne fizetni, sry.