19
  • Ragnaar
    Hát az első részben volt anyag rendesen. Egy szórakoztató látványfilm, én kíváncsian várom a folytatás(ok)at.
  • KTGyuri
    Hali.
    Képzeljétek, nekem tetszett! Nem csak a Transf, de a Battleship és a Pacific Rim is. Ezek nem vér scifik, mint pl a Diaszpóra, Hyperion vagy S.Lem, A.C. Clarke esetleg Philip K. Dick művei -igaz hogy ezek könyvek, de akkor is. Akinek film kell, ott a District9, Terminator, Star Wars/Trek, stb. Bocsi, Szárnyas fejvadász :-) Nem arról szólnak ezek a filmek, hogy minden a logikára épül, lásd Trafók. Kis cheviből mekkora benga nagy robot lesz...Honnan lett hozzá anyag? Lehet hogy fotoszintetizálta... :-)

Szerintem az ilyen típusú filmek egy hosszú, unalmas nap után valók, amikor már nincs kedve az embernek agyalni semmin, leül a tv/dvd/br elé és nyálcsorgatva nézi a látványos akciót és kiéli -akinek van/volt- gyerekkori énjét(aszta, nekem is ilyen robi kell, húú apám, stb).
    Ezek legalább nézhető és élvezhető filmek. Láttatok már ZS kategóriás pl szellemcápa, octoshark, sharknado stb... filmet? De scifiben is van pl Transmorphers -na ettől agyf.szt kaptam, Ninja vs Alien... bazz, attól még az agyam is kiégett :-)
    Szóval vannak tényleg nagyon gagyi művek, amiket nem lehet végignézni még hulla fáradtan se, a fent említettek még egészen jók. Csak nem kell a logikát keresni bennűk.
  • wraithLord
    Konkrétan már nem emlékszem a filmre, csak annyi rémlik belőle, hogy az egész egy nagy amerikai kliséhegy. Nem, mintha a Pacific Rim nem lenne az, vagy a Trafók az erőltetett USArmy reklámkampánnyal (a sok egyéb unalomig csépelt dramaturgiai és más baromság mellett), csak úgy megemlítettem.

A hajókat mondjuk szeretem, van is otthon pl. USS Theodore Roosevelt makettem. :D
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2014.10.19. 21:58:29
  • SirBubu
    megnyugtathatlak, hogy a Battleship fényévekkel jobb, mint ez az izé

már persze amennyiben értékeled a klasszikus sci-fiket, a látványt, meg a II. VH csatahajóit, amilyen pl. a filmben látható USS Missouri csatahajó a 406mm átmérőjű ágyúival (ezt az adatot mondjuk most gugliztam ki -- de azért mégis: 40,6 cm átmérőjű lövedék???? WTF???? ez azért rendesen odabax, nem? :DDD)
  • RAZOR27
    whoops tényleg :D
  • wraithLord
    Amúgy most vettem észre, hogy itt ökonómiai kárról írkálunk, mikor itt ökológiai kárról van szó. :D Persze az ökológiai kár ökonómiai kárral is jár... :D
  • wraithLord
    Ha engem kérdezel, a Pacific Rim messze jobb, mint a Transformers filmek (az első Trafó film még nem volt rossz, csak kevés köze volt a franchise-hoz ...de a többi...). A Battleshipet láttam, de már nem emlékszem rá, úgyhogy ki merem jelenteni, hogy az sem jó film. :D
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2014.10.19. 18:40:48
  • RAZOR27
    Nem azt mondom hogy csont nélküli a sztori, tényleg nem. Közel sem. De azért egy májkül béjj agymenéstől messze jobb véleményem szerint... Lehet ott "bukott" el a film, hogy nemvolt börgerking reklám minden második képkockán vagy izzadó csöcsök percenként, nem tudom. Persze ez is elvont kategória, de akkor velem van a gond hogy nem értem hogy a vérgagyi transformers mitől jobb mint a Pacific. (Amúgy szeretem a Transformerst, csak nem a filmeket.)
  • cateran
    Kb 100 sebbol verzik, mind a tortenet, mind a megvalositas...es ebbol akarnak nemhogy 2., de 3. reszt csinalni? Komolyan? Honnan van erre penz?:S
  • wraithLord
    Egy város kellős közepén szarrá lőni azzal a plazmafegyverrel vagy nem tudom mi volt az, nem jár ökonómiai kárral...
    Vagy széttépkedni "kézzel" a tengerben.
    Vagy lakott területen felaprítani, és elvinni tanulmányozni.
    Vagy x km magasban kettévágni, és a mérgező permet beterít négyzetkilométereket.

Valami hamvasztófegyverrel kellett volna nekiesni, izzó karddal/ "lézerszikével vagdosni. Ilyen technológiával azt is meg tudták volna oldani...

De mondjuk az idegenek is nagyon igyekeztek kiírtani az emberiséget. Időnként felküldenek egy-egy szörnyet, az meg ráült pár házra. Hatékony.
  • SirBubu
    "A Tűzgyűrű készítői kockáztatnak és abban bíznak, hogy lesz harmadik rész is. Nemrég jelentették be, hogy _a meglehetősen csalódást keltő bevétel és fogadtatás_ ellenére elkészülhet a Tűzgyűrű (Pacific Rim) második része,..."

ezek szerint én voltam az egyetlen a Földön, akinek nem tetszett.

oké, Főnök, már mindent értek!

(szerk.) a Csatahajónak meg már ugrok is neki nem túl soká
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2014.10.19. 12:09:57
  • RAZOR27
    Már a film elején elmagyarázták hogy a mérgező vérük miatt kell kvázi halálra verni őket, az jár a legkevesebb ökonómiai kárral... az hogy nem látod benne a logikát vagy nem akarod az két külön dolog. Az uszályos rész nyilván retardáltság volt de a többi rendben volt és még mindig logikusabb volt mint bármelyik igénytelen TransFosmers vagy Csataszaró, ha már itt alattam így istenítik.
  • SirBubu
    így hirtelen összekevertem ezt a filmet azzal, ami a Torpedó c. kockáspapíros játékból készült (már eszembe is jutott a címe: Battleship), és ami szerintem egész jó kis sci-fi

fel is háborodtam, hogy itt mindenki fikázza

de aztán elolvasva 1-2 kommentet, kiderült, hogy ez az a film, ahol ilyen bazinagy robotok -- amiket 2 ember vezet -- caplatnak az óceánban, aztán másik dimenzióból érkezett földpusztító lények ellen harcolnak

hát ez egy tényleg orbitálisan xar film. 2. részt is kár csinálni neki, nemhogy 3.-at

(szerk.) első nekifutásra végig se tudtam nézni
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2014.10.19. 10:59:40
  • Angelus1991ster
    Tényleg nem kellett volna komolyan venni a drámát. De hát a nők számára is nézhetővé kellett tenni a filmet.

Kardos rész az tényleg hülyeség volt betenni. De legyen több rész!!! jobb mint a transzformers. Itt legalább a Portal játékból is vettek át egy szereplőt.
  • Lacee83
    Nekem tetszett az első, jöhet a második. Gyermekkorom b kategóriás robotos filmjeit idézte.
  • wraithLord
    TIpikus gyerekeknek való film. Nagy szörnyek és nagy robotok "puszta kézzel" gyepálják egymást - tök értelmetlenül.
    Akkor kaptam agyhúgykövet, amikor az új pilóta rájött, hogy kardja is van a jägernek... Mennyivel hatásosabb dobálni, bunyózni a szörnyekkel, tankhajókkal püfölni őket, mint leszúrni vagy levágni a fejét/végtagjait stb. ...Esetleg szitává lőni... De mondjuk nagyon előrementem, az értelmetlenség nem itt kezdődik... és nem itt végződik.

Ennek ellenére jó szórakozás - ha az ember valahol máshol hagyta az agyát éppen...
  • Ender Wiggin #3
    borzasztóan rossz film volt. igazi agyrohasztó, teljes képtelenségekkel, logikának a sok baromság már nem hagyott helyet.
  • Dewri
    Kicsit több akció jót tenne a filmnek, az elsőben sok volt a drámázás...
  • RAZOR27
    ohohohohóóó jöhet jöhet :D