13
 • DrónVilág
  #13
  Az Intel így próbál meg belépni az UAV piacra...?

  http://www.dronvilag.hu
 • torreadorz
  #12
  Ettől még be lehet őket tiltani és szerintem be is fogják (pontosabban engedélyhez kötni).

  A bünözés egy szempont, nyilván az ellen kevésbé véd (bár ne feledjük, nem csak profi bünözök vannak), azonban ami sokkal problémásabb az a véletlen baleset.

  Senki nem szeretné ha a fejére esne egy másfél-két kilós drón mondjuk 50 méter magasból, vagy az autójára, vagy a babakocsira vagy csak szimplán elé amitől pl. félrerántod a kormányt és balesetezel. Márpedig erre egyre nagyobb esély lesz, ahogy minden idióta drónokat használhat.
 • SirBubu
  #11
  de mégis, mire célzol? miféle "más"-ra?
 • Yagami
  #10
  Nem mintha másról nem lehetne akármikor, akármit dobálgatni. Még valami? :)
 • kvp
  #9
  A muholdas adas gyanus. Egy okostelefon viszont nem es van rajta gsm, tovabba usb-n barkacsolas nelkul rakotheto periferiakent a motorvezerles. Ezen a mobilon keresztul a telepites utan csatlakozhat a vezerlo szerverre, amit az iranyitast vegzo ember is eler, igy barmikor barhonnan a neten keresztul taviranyithatova valik. Ha sokaig kell varnia, mondjuk egy hazteton eldugva, akkor erdemes toltore tenni, aminek egy gyorscsatlakozos kioldoval kell rendelkeznie, hogy felszallaskor automatikusan leoldjon.

  A dronecode projectnek hala viszont nemsokara lehet par hasznosabb kigeszito is, pl. kepfelismero szoftver, ami kepes azonositani a keresett szemelyt/jarmuvet, igy taviranyitas, azaz zavarhato radiojelek nelkul is fel tudjak majd ismerni a celt.

  Mivel ma mar annyira egyszeru dront fejleszteni, hogy a betiltasuk kb. olyan mintha a keseket probalnak betiltani, ezert a jo megoldas a vedekezes lesz ellenuk, azaz a fontosabb celszemelyek mar az utcara is csak dronok elleni ciws megoldasokkal mehetnek ki, mint ahogy a pancelozott, akna allo jarmuvek hasznalata ma is gyakori. A drontechnologiat a palackba visszarakni kb. olyan probalkozas lenne, mint a kozossegi mediat megszuntetni, hogy ne alakuljanak ujabb es egyre hatekonyabb forradalmi es/vagy terrorszervezetek a neten keresztul. (lasd: isis)

  ps: Az amerikai dronok jo resze meg mindig windows xp-t hasznal es minden varakozasunk ellenere meg azok is mukodnek a fel vilagon keresztulrol iranyitva...
 • flashpointer2
  #8
  Van már elérhető áron műholdas adó-vevő úgyhogy egy másik országból is repülhet :)
 • MasterMason
  #7
  Hamar betiltják majd a magándrónokat...

  Nagyon könnyű rájuk bombát szerelni... Egy két terrorista robbantás irányított drónokkal, és máris be lesz tiltva. Gondold végig, csak egy kamera kell rá, és ahogy eléri a kiszemelt célt már robban is, az irányító meg akár 10 utcányira is lehet tőle egy lefóliázott autóban.

  Vagy ha van wifi a környéken akkor még távolabb is lehet majd tőle...
  Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.10.18. 16:45:09
 • RAZOR27
  #6
  Az intelligens dildókopterek végre valósággá válhatnak!!
 • SirBubu
  #5
  hogy a zászlók mellett mást meg se említsek, hogy milyen mókás dolgokat lehet még drónokról hajigálni
 • SirBubu
  #4
  szerintem igenis azok

  sokkal több rációt látok abban, hogy az ember drónokról zászlókat dobáljon folyamatban lévő focimeccsekre, jó kis nemzetközi feszkókat okozva :DD
 • NullZ3r0
  #3
  Igen, mert a szerverek, szuperszámítógépek és okostelefonok mind csupa baromság.
 • Neocortex
  #2
  :DDDDDDD
 • SirBubu
  #1
  végre lehet a Linuxot értelmes dolgokra is használni, nem csak baromságra