3
  • tamolnar
    #3
    Aki ismeri a hozzászólásaidat, az csak azt tudja, hogy egy rendkívül ostoba troll vagy.
  • NullZ3r0
    #2
    Szerintem meg az lesz, hogy mire az MS eljutna idáig, kijön az iPad-Macbook (iOS-OS X) hibrid is, szintén iPad árban, vagy kicsit többért.
    És megint kiderül, hogy ugyan az ötlet jó volt, de a kivitelezésen múlik minden, az Apple pedig learatja a piacot.
  • CairoJack
    #1
    Aki engem ismer, követi a kommentjeimet, tudja, hogy meglehetősen kritikus vagyok mostanában az MS-el kapcsolatban. Rühellem a Win8-at, még jobban a minden idők legborzalmasabb telefonos OS-ét a WP-t. Persze mindezt csak azért, mert amúgy nagy Windows fan vagyok, ebben nőttem fel, MS termékeket használok 20 éve, és egész egyszerűen csak jól használható MS termékekre vágyom.

    Szóval igen, mostanában ekézem az MS-t keményen, de pont hogy a Surface Pro az egyik olyan termékük, amire azt mondom, hogy egyrészt zseniális, másrészt olyan minőség, hogy aki egyszer kipróbálja, az örökké emlékezni fog rá (ha másért nem, hát azért, mert elhagyja az állát), harmadrészt pedig egész egyszerűen egy olyan termék, ami forradalmasít(ani fog) egy komplett iparágat.

    Tehát messzemenőkig támogatom, és jónak tartom, hogy az MS kiáll a Surface mellett.

    Természetesen a hibák mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Anno az első Surface-nél volt jó pár hiba, amit elkövettek. A tablet túl vastag és nehéz volt, nagyon kevés volt az üzemidő, és az aktív hűtés is nevetséges volt.
    Szintén komoly hiba volt a teljes egészében koncepcióhibás, semmirekellő, gagyi,vacak, hulladék Surface RT-s tabletek életre hívása. A Windows RT-nek soha nem lett volna szabad megszületnie, ezzel csak aláásták a Windows nevet. Ez is jókora részben hozzájárult az első generációs Surfacek bukásához, az 1 milliárd dolláros értékleíráshoz, és a Surface brand "kvázinegatív" megítéléséhez. (És ott volt persze a Windows 8 is, mint komoly hátráltató tényező, de az egy másik történet, most ezt hagyjuk).

    Ugyanakkor látni kell, hogy a fejlődés igen csak nagy ívű. A 2. generációs surface már sokkal gördülékenyebb és stabilabb volt, és az akksi is jól bírta.

    A harmadik generációnál szerintem telitalálat a kijelző méretének és képarányának változása, és a nagyobb pixelsűrűségű panel. A 3. generáció már eljutott arra a szintre, amikor már csak egyetlen komoly hibát örökölt az elődöktől, ez pedig a ventilátor, hisz az továbbra sem való tabletbe.

    A negyedik generáció a Core M-es processzorokkal, és passzív hűtésekkel egy tökéletes konstrukció lesz. Főleg, ha addigra az MS elkészül a Windows 10-zel, és az egy jól használható, szép és szerethető OS lesz. Innentől kezdve már csak egyetlen oka lesz annak, hogy nem lesz tömegtermék, az pedig az alsó hangon 400 rugós induló ára lesz. DE a prémium kategóriában egy párját ritkítóan jó cucc lesz, hiszen egy tablet formába öltött ultrabookot kapunk ennyi pénzért.

    És ha az MS gyártópartnerei, elkezdik majd kihozni az olcsóbb verziókat, 100-200k közötti áron (magyarán iPad áron), akkor szerintem igencsak nagyot fog nőni a Windows-os tabletek piaci részesedése. Mert hát ki akarna egy iPadet, ha kaphat egy olyan tabletet, ami legalább annyit tud, de pluszba még egy notebookot is kivált.

    Szóval én maximálisan kiállok a Surface PRO mellett (és maximálisan elítélem, és gyűlölöm az RT-s vonalat, bár úgy néz ki, az végre megpusztult, hálisten), szerintem az első generációkkal az elkövetett hibák mellett csak annyi baj volt, hogy kissé megelőzték a korukat, és sem a technológia, sem a fogyasztók nem álltak még készen az érkezésükre, de ez nagyon hamar komolyan meg fog változni, és ez esetben az iPad lesz az, ami a történelem szemétdombjára kerül, és elkezdődhet végre egy MS uralom.
    Igaz ehhez tényleg kell az, hogy a hardveres világ is felnőjön a feladathoz, és a Win 10-ne is nagyon jól kell sikerülnie, és az MS Store-nak is komolyat kell fejlődnie, de a lehetőség adott, szerintem az MS-nek most a Win 10-el egy nagy esély adatik, és gyanítom, hogy ki is fogják használni. Szóval éljen a Surface (és az olcsóbb kistesók) és vesszen minden más, amin nem teljes értékű Windwos fut (Win RT, iPad, Driodos tabletek)!!