28
Nyelvtudás nélkül már nem is lehet állást kapni?
  • Freeda Krueger
    #28
    چه چیز درست است
  • Ams
    #27
    영어는 정말 세계어입니다.

    And if You can use the internet to complain, then You can also use it to learn almost any language You want.

    Tanuljatok, nem nehéz.
  • Freeda Krueger
    #26
    Bármilyen lépcsőn megeshet.
    Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.10.15. 17:24:11
  • Voltan
    #25
    Elhiszem, csak én nem ipari környezetben dolgozom
  • immovable
    #24
    +1
  • Molnibalage
    #23
    Lehet, hogy röhejes, csak ipari környezetben valaki belehalt abba, hogy télen nem fogta a korlátot, elcsúszott és leesett.
  • Molnibalage
    #22
    Egyelemes mintából extrapolálni. Az igen...
  • lammaer
    #21
    Eh, az ilyen tréningeknek az az értelme, hogy megszerezzék az aláírásodat hogy résztvettél rajta. Gondolom valami törvényi kötelezettség illetve esetleg néha ad kibúvót a cégnek baleset esetén hogy te vagy a hibás :)
  • theone91
    #20
    Mivel friss regisztráció az accod, aminek a neve tipikusan copy-paste online marketingkampány név, és nem válaszoltál senkinek sem így gyanítom csak a CV-Online reklám az egész. Fakk jú end jór fifikás reklám.
  • Voltan
    #19
    Nem, nem gumigyár :)

    De úgy látszik, nincsen új a nap alatt :D
  • Freeda Krueger
    #18
    Csak nem egy gumigyár?Tisztára mintha a mi gyárunk lenne a leírás alapján. :)
  • FtranX
    #17
    A nyelvtudasnak multi cegnel van leginkabb szerepe. A munkahelyemen az osszes belso anyag, dokumentacio, utasitas, levelezes angolul van, meg a munkaszerzodesem is. A meetingek is sokszor angolul folynak, mert ott ul egy-ket kulfoldi kollega.

    Ezen kivul ma gyakorlatilag semmilyen, a tudomanyhoz kicsit is kotodo szakmat (pl. mernoki, orvosi, kutatoi) sem lehet angol, esetleg specialis teruleten nemet tudas nelkul magas szinten muvelni. Nem hogy nincs magyarul megfelelo szakirodalom, de a fogalmak nagy reszere nem letezik magyar szo sem.
  • lammaer
    #16
    Tudod, szükséges de nem elégséges feltétel a nyelvtudás a könnyebb elhelyezkedéshez.

    @grebber: nekem meg a láncdohányos nagypapám 95 éves és még mindíg él és virul (ez igaz), tehát a dohányzás nem káros az egészségre.

    Amit mondani akarok neked ezzel: az hogy neked van egy 220Ks állásod nyelvtudás nélkül, nem bizonyít semmit. Ha tagadod azt hogy megfelelő nyelvtudással (angol/német) TÖBB állás közül választhatsz, tehát nagyob eséllyel tudsz elhelyezkedni jobb helyen az a te bajod... :)
    Az arányokon lehet vitatkozni (tehát hogy 100 állásból vajon hányból küldenek el nyelvtudás nélkül), de a tényt tagadni hogy a nyelvtudás újabb kapukat és pozíciókat nyit meg az ember számára... na az gáz.

    Ez ugyanaz mint a diploma hasznának tagadása: persze egy diploma nem garancia a munkahelyre, de egy diplomás betölthet egy diplomát NEM igénylő pozíciót, míg diploma nélkül sohase fogsz bekerülni olyan helyre ahova KÖVETELMÉNY a diploma.

    Informatikában meg végképp halott ember aki nem beszél angolul... persze küzdhetsz a kis magyar kftkbe az informatikus helyekért, be is kerülhetsz, csak ha beszélsz angolul kb tripla annyi lehetőség közül választhatsz.
  • Narxis
    #15
    Normális álláshoz kellhet nyelvtudás. Nyilván kinek mi a normális... ez olyan mint, hogy ma már nem informatikus aki legalább egy kicsit nem konyít a programozáshoz. Sajnos egyre többet várnak el az átlagembertől. Diploma(nem akármilyen, főleg a műszaki ami nagyon keresett) + 2 idegen nyelv az ma már nem elrugaszkodott kérés.

    Mivel egyre többen vagyunk és egyre több embernek van diplomája így az is folyamatosan értéktelenedik el viszont a nyelvtudás érdekes módon nem annyira. Ha tudsz angolul és németül társalgási szinten akkor már nagyon jó pozícióból indulsz álláskeresésben.
  • Zenszkij
    #14
    de lehet, külföldön
  • dantor7
    #13
    Angolul perfektül beszélő, mérnök informatikus diplomával rendelkezem, 6 hónap volt mire állást találtam pályakezdőként. Barátnőm már dolgozott adminisztrációban 2 évet, németül perfekt, angolból alapszinten elbeszélget, és sehová be se hívják (Kelet-Mo; Debrecen körül) lassan fél éve.

    Szóval, nyelvtudással SEM lehet már állást kapni egykönnyen.
  • Voltan
    #12
    Na, ezzel viszont teljes mértékben egyetértek.

    Nálunk is - nagy vegyipari multi - abszolút irányelv a biztonság, de olyan szinten, hogy az már vicc. Én a beszerzési részlegen dolgozom, vagyis irodai meló, de nekünk is vannak rendszeresen mindenféle biztonsági tréningek - ami egyszer ok, de mi a fenének megismételni?
    Amúgy meg tényleg olyan szinten, hogy ha mész a lépcsőn, akkor fogd a korlátot, röhej.
  • grebber
    #11
    A nagy cégeknél minden szánalmas. Az kiveri a biztosítékot bárki /bármilyen hatóság jön minden leáll nemhogy valaki merjen dolgozni (az a biztos abban nem lehet semmi szabálytalan ha mindenki csak áll és mosolyog)

    Hihetetlennek tartom a szabályzásokat illetve a betartásuk "megvalósítása" azaz mindenki kölcsönösen egymás szemébe nézve full kretén hülyének nézi a másikat.
    Bátran kijelenhetem hogy olyan hogy biztonság/környezetvédelem és szabályos munkavégzés nem LÉTEZIK GYÁRI berkeken belül.
    Aki írja a szabályokat az is tudja mindenki tudja de amikor jönnek KELTSÜK AZT A LÁTSZATOT mintha ,de aki jön nagyon jól tudja mi van ,de csak azért is.
    Szánalmas egy világ ez. Nem is értem ,hogy mehetnek így a dolgok.Szóval itt nem a nyelv a legnagyobb gond
  • Zenszkij
    #10
    nálunk a 700 fős cégnél ha jön valami külföldi csoport, vagy delegáció, rögtön engem ugrasztanak, mert senki se beszél normálisan angolul, vagy reszketnek megszólalni, szerintem ez szánalmas
  • Voltan
    #9
    Aért lol-ozok, mert faszságokat beszélsz.
    Az, hogy neked per pill nem kell, az egy dolog, hogy így gondolod, de tekintettel arra, hogy folyton játszol, a cuccok meg angolul vannak, valójában nagyon is szükséged lenne rá.

    A munkádhoz nem kell, ez ok. Valóban nem minden melóhoz kell.

    Az ignoranciád viszont téged minősít,
  • grebber
    #8
    Mit lolozol a te nevedben írtam? Ja hogy nem akkor ez így van nekem a játékokon kívül nem kell sehova ezért nem is érdekel az angol nyelv.
    Remélem így már felfogod.
  • Voltan
    #7
    "nem kell sehova a játékokon kívül"

    LOL
  • RAZOR27
    #6
    Fura, nem akarsz más nyelven is beszélni, de teljesen igazad van. Itthon se életbevágó több nyelven beszélni, ha nem vesznek fel, akkor nem az lesz az oka. Ha csak nem maga munka során használatos nyelvről van szó, akkor meg nem kell sírni...
  • grebber
    #5
    Baromság 220+ K-s átlagfizetéssel nem kell semmiféle nyelvet tudnom (nem is akarok tudni mivel nem kell sehova a játékokon kívül) a magyaron kívül.És ezer millió ilyen hely van szóval aki ezt kitalálta jó nagy baromságot mondott.
  • ldavid
    #4



    bár ezt akkor lehet nem érted
  • Montanosz
    #3
    Hát ez attol függ, groteszk módon több közmunkás ismerősöm perfekt "idegennyelv" csak éppen idős már 50-60 hogy külföldön kamatoztassa.

    Én online munkát is végzek, kétségkivül legalább minimális szinten, olvasni-értelmezni tudni kell az angolt, ha beszélni nem is.
  • Zenszkij
    #2
    mikor Szlovéniában jártam céges úton, még a hajléktalan kukás is beszélt angolul, ellenben itthon alig tud valaki nyelveket, szerintem igenis jogos elvárás
  • kovacsattila777
    #1
    El vagyok keseredve, hogy úgy látszik ma már nyelvtudás nélkül semmilyen normális állásban nem lehet elhelyezkedni? Olvastam erről egy érdekes cikket a CV-Online oldalán : http://www.cvonline.hu/allas-nyelvtudas-nelkul-mar-nincs-olyan/a.html

    Kíváncsi lennék a ti véleményetekre is!