9
  • TokraFan
    #9
    Na igen, az persze sokkal valószínűbb, hogy jött a rőtszakállú a varázspálcájával és 6 nap alatt ide portolta a lájfot...Ne röhögtesd ki magad...
  • TokraFan
    #8
    Baromság...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2015.03.11. 19:45:58
  • sempronius18
    #7
    4 nap alatt csak ennyi a termés? Csalódott vagyok ez egy igazi trollmágnes téma volt.....:(
  • Archenemy
    #6
    Bár én tudnék ilyen jól trollkodni :)
  • 0sm
    #5
    Ha a józan észt vesszük alapul kijelenthetjük, hogy a "beltenyészetnek" nevezett dolog, nem hogy évezredek, hanem évtizedek, évszázadok alatt lecsapta volna azt a képletes biológiai biztosítékot... magyarán már rég kipusztultunk volna.

    Ahogy emberek milliói hisznek valamiféle istenben, úgy hiszem én is, hogy akkora kurvanagy tér ez a világűr, hogy kizárt, hogy kivételek legyünk benne.
    S ha nem kivétel a létezésünk, akkor az szabály és ha szabály, akkor azt az univerzum garantálom, meg is játssza.

    Hogy évmilliók alatt lettünk egy óceáni egysejtűből, a Darwini elmélet szerint? - és hogy ennek folyományaként vissza lehet vezetni az egész emberiséget egy emberhez?
    Kétlem.
  • halgatyó
    #4
    DNS nemcsak a sejtmagban, hanem a sejtplazmában levő mitokondriumokban is van.
    Amikor a hímivarsejt és a petesejt egyesül, mint tudjuk, két fél DNS-ből lesz a teljes, emiatt az utód SETMAG-DNS-e félig az apától félig pedig az anyától származik.

    Csakhogy: a hímivarsejt sokszorta kisebb, mint a petesejt, és nem tartalmaz mitokondriumokat. Emiatt a megtermékenyített petesejt mitokondriumai csak az anyától származnak.

    A Föld számos pontján élő emberek mitokondriális DNS-ét összehasonlítva azt tapasztalták, hogy ellentétben a sejtmag DNS-sel, a mitpkondriális DNS kb. azonos.
    Ez úgy lehetséges, hogy a ma élő összes ember egyetlen nőtől származik (a férfi valószínűleg több is volt:-)) Ezt az ismeretlen nőt hívják mitokondriális Évának.

    (Nem vagyok biológus, ezért ilyen bikkfanyelven foglaltam össze. Valszeg elsőre így érthetőbb, mintha 50 oldal latin szöveget nyomna egy hozzáértő)
  • KopaszIsten
    #3
    "Mi" az a 'mitokondriális Éva'?
  • BrockSamson
    #2
    Grabs popcorn.
  • Archenemy
    #1
    Fú ez tök jó lesz, itt egyszerre lehet olyan érdekes témákról beszélni, mint az evolúció, a bibliai Éva, meg a rasszok! Sajnos a politikát nem hoztátok bele, pedig akkor lenne teljes a flame!