6
  • lamer the true
    #6
    Ehh..

    A felhő igazán remek dolog, ha nem érted vagy félsz tőle az a te dolgod.
    Mellesleg van választásod, ha nem hát nem. Amit nem akarsz felhőbe tenni, azt ne tedd oda!

    Ami infóra szükségük lehet, azt megveszik maguknak kilóra, nem hiszem, hogy el kéne lopniuk azokat, ha milliárd dollárjaik vannak a megvételére.

    A multik elsősorban pénzre ácsingóznak, ami a tulajok zsebébe vándorol. Ennyi. Sajnos biztos, hogy a titkosszolgálatoknak kapóra jön a felhő, de ha nem vagy bűnöző, illetve a titkos kutatási anyagaidat helyileg tárolod nem lesz gondod.

    Ha nem lenne rá kereslet, akkor nem jött volna létre a felhő. De van rá kereslet. Valószínűleg nem köt senki olyan üzletet, ami neki nem hoz hasznot.

    Végül csak, hogy tisztán lássunk több It óriás is kínál felhő szolgáltatást. Nem muszáj az M betűset választani. Illetve vannak kisebb, akár magyar cégek is.

    Ha meg elmegy a net, akkor amúgy is nagy slamasztikában van egy cég, se email, se weblapok se semmi külső infó. Ilyenkor pihi, amíg az infósok megjavítják.
  • Józsibácsi
    #5
    Büdös életben nem tenném a cégem kulcsfontosságú adatait felhőbe. Azért szorgalmazzák ezt, mert az adatok birtoklása fölötti teljes kontrollra, és emiatti hatalomra ácsingóznak a multik. Jó nagy naiv vesztes az, aki kiszolgáltatja magát teljesen a felhőnek.... És ha épp nem lesz vonal, nem lesz virtuális szerve, nem tud dolgozni a vállalat, akkor mit csinálnak az ilyen okoskák? A Microsoft hagyományosan, mint általában most is, balekokra vadászik; és persze ezt nem tévesen csinálja, mert rengeteg a balek....
    Utoljára szerkesztette: Józsibácsi, 2014.10.10. 22:34:20
  • AgentKis
    #4
    Na de a sávszélességgel mi lesz? A mi cégünk több telephelye is olyan helyen van, ahová 4 meg 8 megabites DSL odajuttatása is gondot jelen a nagy T cégnek. Namost egy ilyen helyen 10-12 PC-vel 5 megás office fájlokat vagy fotókat nyitogatni felhőből, hát vicces feladat. Ha meg minden géphez kérünk 1-1 ilyen netet, annak költsége nem 100 Eur lesz havonta, hanem 1000.
    Ja és nem szeretnénk a céges adatainkkal úgy járni, mint celebek és sztárok a pucér képeikkel mostanában :D
    Utoljára szerkesztette: AgentKis, 2014.10.10. 14:22:14
  • Ender Wiggin #3
    és a felhő, hogy klasszikust idézzek (Maraton életre halálra, a gyengébbek kedvéért): "biztonságos?"
  • Cat #2
    Nem a rendszergazda dönt, hanem a főnöke, vagy a tulajdonos. És ha utóbbi azt látja, hogy szervert venni, migrálni Windows Server 2012-re mondjuk 5 millió forint, míg a felhőbe költözés az havi 100e, akkor nem kérdés, hogy melyiket választja. A hardver 5 év múlva úgyse ér már egy fityinget se, ha pedig kirúghat egy embert még jól is jár.
    Utoljára szerkesztette: Cat, 2014.10.10. 13:47:26
  • dyra
    #1
    Kíváncsi leszek, hogy az a sok sok rendszergazda és cég aki rendszer üzemeltetéssel foglalkozik miért lesz abban érdekelt, hogy elősegítse azt az átalakítást ami elviszi a munkáinak egy igen jó részét. A másik, hogy a legnagyobb érték egy cégnél az adat. Ezt kirakni felhőbe? Na már most ha lesz bármilyen adat amit nem raknak ki, akkor meg párhuzamosan üzemeltetni két rendszert? Na mind1, ezekre a kérdésekre úgy is csak a jövőben kapunk válaszokat.