5
-
#5 Nem igazán értem mi köze van annak hogy az élet eredetéhez hogy tőlünk nagyon mesze észleltek egy ilyen molekulát.
Elképzelem hogy minden egyes anyag a világegyetem egy-egy pontján jött létre és csak úgy jó kedvükből ide vándoroltak a földre.
Ez kb. ugyanaz mint amikor egy gén alapján kijelentik hogy az emberek 80% egy x ezer évvel ezelőtt élt ember utódjai mert ő is rendelkezett azzal a génnel. Ugyan is az teljesen kizárt hogy egy olyan gén mutáció ami kulcsfontosságú lehet a túlélésben véletlenül máshol is kialakuljon. -
vakondh #4 Minden nap találkozom a munkahelyemen szokatlan szénalapú molekulák halmazával, nagy ügy! -
endrev #3 "Szerves anyag képződés"... Drága újságírókáim, nem az óvodában vagyunk, sem a majomketrecben. Hierarchikus szóösszetételi szerkezet, mindazonáltal hármas szóösszetétel: "szervesanyag-képződés".
Az önérzet nem számít!
Utoljára szerkesztette: endrev, 2014.09.30. 15:06:20 -
Irasidus #2 Mi az az "ős"-gén, és hogyan szeretnéd kimutatni? Színképelemzéssel nem lehet kimutatni géneket, sőt még DNS-t sem... -
Meridian #1 "az élethez szükséges komplex molekulák csillagközi eredetére utal."
Na de hát a krisnások/hindu vallás hívői ezt már réges-rég tudják/megmondták...!
A Brahman megalkotta a világegyetem(ek)et, majd rögtön ezután olyan élőlényeket hozott létre, amik képesek utazni a csillagközi térben, és ezek feladata az volt, hogy szétterjesszék az életet valamennyi (megfelelő?) bolygóra (beszennyezve a bonyolultabb élet lehetőségével).
Persze azért azon már lehet okoskodni, hány ilyen élőlényt hozott létre? És ezek milyen sebességgel képesek utazni? Mert csak a mi galaxisunkban van 400milliárd csillag, cirka hasonló vagy több bolygó, ha ezt egyesével végig akarod járni, és másodpercenként egy bolygó, akkor az 400milliárd másodperc... az ~12ezer év/galaxis/"utazó". Galaxisokból is van élegalább 100milliárdny és nyilván nem elég 1 sec egy bolygó elérésére sem... szóval rengeteg ilyen magasabb rendű élőlényre van/volt szükség.
De tegyük fel, hogy mindez mondjuk igaz, akkor érdemes volna az eredeti "ős" géneket keresgélni a mai élőlényekben, mert akkor az is biztosan fellelhetőek, és az többet elárulhat arról, hogyan is keletkezett az élet itt eredetileg...