45
-
#45 Nos én nem vagyok csempefan, sőt írtam pár elmarasztaló írást már a Windows 8 csempés képességeiről. Viszont nemrégiben megelégeltem az androidos telefonom vacakolásait, és úgy döntöttem - nem volt könnyű döntés! - hogy teszek egy próbát a Windows Phone-nal.
Én lepődtem meg a leginkább, amikor a kezdeti szörnyűlködés után azt vettem észre, hogy kezdem megszokni, sőt értékelni a felületét. Persze vannak felhasználói gondok, amiken javítani lehetne, de egy LG Optimus L5 és egy Sony Xperia Sp után nagyságrendekkel jobb élmény használni. Persze lehet hogy eddig csak szar androidos telefonjaim voltak, de akkor hol kezdődik a jó androidos készülék 150 ezer forintnál? Mert akkor inkább szifon...
Szóval lehet szidni az MS-t (fogom is még én is), de a windows phone az egyik olyan terméke, ami tényleg jó lett. (Azt fenntartom, hogy a csempés felület csak érintőképernyőre való, asztali pc esetében semmi keresnivalója) -
Papichulo #44 A Windows Mobile-os időkben tudod mekkora volt a piac és tudod mekkora ma?
Attol meg, hogy manapsag tobbet adnak el, a piaci reszesedese - szazalekosan - alacsonyabb.
Amugy azt viccesnek tartom, hogy a Play Store-bol tobb Windows Phone launchert/theme-et toltenek le az emberek, mint amennyi tenyleges telefont eladnak vele. Ugy latszik van akinek megis tetszik ez a "csempes" megoldas - androidon is :)
-
T2k #43 Alacsonyabb a részesedése mint a Windows Mobile-nak? A Windows Mobile-os időkben tudod mekkora volt a piac és tudod mekkora ma? Hát persze hogy nem, egy ilyen elmebeteg miért is tudna bármit amibe belepofázik. -
T2k #42 Max 2 külső forrásból származhatnak a WP-n az alkalmazások szerinted?
Szóval a lagdroidra nem kell újra letölteni a programot csak át kell másolni az apk-t a kártyáról?
Fiam, Te olyan egetverően hülye vagy, hogy azt elmondani nem lehet.
Helyes. Az ilyen végtelenül tudatlan ostoba agyhalottaknak nem is való más csak a foshalmaz lagdroid. -
#41 Máshol meg azt szajkózzátok hogy alig van frissítés droidra és hogy ez mekkor szemétség, de hát ti választottátok. :D
Örülnél neki ha ilyen támogatott lenne a telefonod és nem vennének semmibe, mi után megvetted! -
#40 Sajnálom a sok csempefant, csak személyeskedni tudnak, meg anyázni.
36os, azt elfelejtetted hogy Elop milyen irányba vitte a Nokia fejlesztéseit?
Már akkor kukázták a Symbiant, amikor még még nem volt utódja, a Meegoval szintén ezt tette, pedig az lehetett volna a Nokia tökéletes iOS gyilkos rendszere, csak hát annyi eszük volt volt korrupt üzlet segítségével néhány okos beengedta a trójai falovat. -
dyra #39 Személy szerint minden további nélkül nyitott vagyok más irányba is. Ha a WP telefonok nyitottabbá válnak személyre szabhatóság terén és lesz egy jó ajánlatuk akkor én "megvehető" vagyok. -
who am I 7 #38 ostoba max te vagy, de úgysem ismered be, még ha az orrod alá rakják a tényeket, akkor sem te szerencsétlen :DDDD használjad csak a nagyiknak való csempéket, csodálom, hogy a pc-t el tudod kezelni :D vagy azon is a csempés kíndóz van? :DD -
who am I 7 #37 Ja konkrétan 255 millió droid vs 7.5 millió wp ;]
http://444.hu/assets/zomborisgif-hosszu-animated.gif -
tomboy013 #36 A WP-nek és Windows mobile-nak mi köze egymáshoz? Max a Microsoft, de egy full más rendszerről beszélünk. Na megjött az igazi droidfan válasz: szaracsempe.. meg a Nokiát tönkre tette az MS xD. Édes jó Istenem. Meséljkérlek hogyan tette tönkre mind kíváncsiak vagyunk. Gondolom az okostelefonok között vezető rendszer volt a symbian aztán jött piros lézerkardal az MS és kisöpörte a piacról. Fúj csúnya rossz cég az MS mert pénzt nyomatott a Nokiának meg egy másik alternatívát amivel az okostelefon piacra tudtak lépni. Tényleg tönkretette... Nem tudom mit személyesítetek meg cégeket komolyan. A cégek a nagy profitra mennek meg arra hogy minnél több ügyfelük legyen. Nincs jobb meg rosszabb cég. Ezt az erkölcsi maszlagot meg hagyjuk már egy anyagiakról szóló piacon. A Google sem jobb, sem az Apple sem senki más. Ovodás idióta gondolkodásmódot tanúsítasz. Itt a rendszer használhatóságáról van szó nem arról, hogy neked szinpatikus egy cég vagy sem. De ez a többi okosnál is jellemző. Van egy rendszer az általunk utált cégtől az akkor már csak rossz lehet. Ismét mondom, hogy "Édes jó Istenem" !!! Mégis ti mit vátok el? Hogy monopol helyzetbe kerüljön a Google az androiddal és ne legyen más rendszer? Az kinek jó? Megsúgom: a google-n kívül senkinek. Megáll a fejlesztés mert nincs rá szükség úgyis ők az egyeduralkodók. Ha nem lenne folyamatos piaci verseny bármely szegmensben akkor egyszerűen megállna a fejlődés. Nem is értelek titeket. Nem tetszik a WP? Használj mást. Ennyi. Meg van oldva. Senki sem kíváncsi a sok értelmetlen fröcsögésre. De ti mindig minden WP cikknél itt pattogtok, komolyan kérdezem ennyire szar az android, hogy muszáj mással foglalkozni? Na de a kelleténél ismét többet foglalkoztam olyan emberekkel akikkel tulajdonképpen egy percet sem kellett volna, úgyhogy magyarázhatsz te is meg a többi okos is tovább én ezzel lezártam a témát. Na további fröcsögésekben gazdag időtöltést ;) :D (helytálló rádnézve a saját magad által kiírt is mondás:Nagy az Isten állatkertje...)
időközbe ltom egy újabb ostobaság is megérkezett :D vúemáj xD
Utoljára szerkesztette: tomboy013, 2014.09.27. 14:07:14 -
who am I 7 #35 Hagyjad...az ilyen szerencsétlen hülyék, csak saját idióta döntéseiket próbálják ezzel a tapló stílussal igazolni...egy hibahatáron lévő rendszerrel :
http://www.idc.com/prodserv/smartphone-os-market-share.jsp
És még istenítik is..ááhh. Egyébként jó, hogy gyors az az igénytelen csempés vacak. Nagyanyámnak tökéletesek ezek a telók, bár azt mondta rá, hogy csúnya :( :D A Nokia egyébként saját magát nyírta ki.
-
#34 Alacsonyabb a részesedése, mint az előd Windows Mobile rendszernek, nézz utána, ezt már elfelejtik a WP fanok.Meg amúgyis szar a csempe :))
Nézd meg hány ember vesz droidos mobilt, meg azt is, hányan vesznek falicsempéset.
Nem kell szarba lépjek ahhoz, hogy tudjam, hogy nem szabad bele lépni.
Büszke lehetsz magadra, hogy a Nokiát tönkretevő cég mobilos rendszerét támogatod.
Utoljára szerkesztette: Armagedown, 2014.09.27. 13:14:37 -
tomboy013 #33 Nem értem, ha annyira szar az egész mi a fenének olvasol ilyen cikkeket? :D Vagy ha még el is olvasod minek kell ide fröcsögni ilyen ostobaságokat? Ez a többi észlényre is vonatkozik.
Na és hogy a roppand értelmes hozzászólásodra is reagáljak: Ha annyira szar lenne a rendszer akkor egy fél százalékos piaci részesedést se lett volna képes elérni abból a helyzetből ahonnan indult(mert ugyebár egy full új OS volt 2010-ben mikor a piac már mondhatni telített volt), ráadásul európában van ahol 10% fölött van, még az iOS-t is lekörözte 1-2 helyen. Lehet ezt az 520-al is magyarázni meghogy nem volt rajta hasznuk, de jelen van akkor is! Ha már az 520-nál tartunk, alsó kategóriás telefonok között messze ő a király, az androidot szerintem abban a kategóriában ne is említsük mert kb arra jók azok a telefonok, hogy megrövidítsék az ember életét annyit idegeskedik miatta. A droid egyedül felső kategóriában ér valamit. De ott is csak elvétve gyártanak le 1-1 minőségi darabot. Mellesleg a droidot csak addig érzed laggmentesnek meg stabilnak még ki nem próbálsz egy iOS-t vagy WP-t, utána rájössz, hogy az amit eddig jónak gondoltál valójában egy szar. Sok droidos aki mer váltani rájön erre, legalábbis ismerősi körön belül van egy jópár ember aki tavaly még szarozta a WP-t most meg 635,925,520 stb. van a kezükben és azt mondják, hogy biztos nem kéne nekik droid többé. Ám vannak a korlátolt emberek mint például te vagy narxis vagy kairójakk akik folyton csak fröcsögik a sületlenségeket a Microsoftos híreknél anélkül, hogy valaha is használták volna a WP-t. Lehet kamuzni, hogy használtad, de a hozzászólásaitokból lejön hogy közötök sem volt még hozzá maximum videón vagy képen láttátok. Egyszerűen szánalmas. De nyugodtan köpködjetek tovább úgyis csak ehhez értetek, max kinevettetitek magatokat mint mindig :D -
TomecK #32 Az a helyzet, hogy én is WP párti lettem/vagyok, Androidot nem nevezném Operációs rendszernek, szerintem nagy fos, és az is marad, volt 5 Androidos telefonom, egész 2.3-tól 4.0-ig, hát szerintem borzalmas volt mind. Próbáltam Miui-t és Cyanogenmod-ot is, de ezek sem váltak be, egyszerűen maga az Android alap fos és kész.
WP érdekes, nem annyira jó OS mint egy iOS de nagyon örülök annak, hogy teljes szinkronban tud lenni a Windowsommal. iPhone-t csak akkor vennék ha Mac-em lenne, de azt inkább kihagyom, mert a munkámból adódóan nincs egy rakat alkalmazás OSX-re ami kéne. -
Papichulo #31 Az operációs rendszerük pedig a legrosszabb, amit valaha megalkottak
Meg biztos nem hasznaltal Symbian :)
ha valahogy rájuk lehetne az Androidot hackelni
Ha te hackelessel akarod tolteni az idodet, akkor valoban az android az idealis szamodra.
talán vennék egy Lumia 520at
Pedig azzal aztan kint lenne a WP a szarbol...
veszek egy sokoldalú, testreszabható, Androidos mobil
Persze most hosszasan tudnad sorolni, hogy mi az a funkcio, amit Average Joe annyira hianyol a WP-bol... merthogy csak miattad nem fog az MS fejleszteni egy bitet sem.
nem fogja nekem senki sem megmondani hogy max 2 külső forrásból származó app lehet a mobilomon.
Talan ezert is van az, hogy malware - szinte - csak Androidon letezik, ebben messze piacvezeto... WP-n meg ismeretlen. -
#30 Az operációs rendszerük pedig a legrosszabb, amit valaha megalkottak, ha valahogy rájuk lehetne az Androidot hackelni, talán vennék egy Lumia 520at, de így nem veszek semmilyet tőlük, inkább veszek egy sokoldalú, testreszabható, Androidos mobilt, nem fogja nekem senki sem megmondani hogy max 2 külső forrásból származó app lehet a mobilomon, ez nem a warezt jelenti, hanem azt, hogy nem kell megint letöltsek egy appot, ha egy másik mobilra vagy tabletra szeretném telepíteni, egyszerűen átmásolom rá a belső tárhelyről az apk-t és mehet is a telepítés.
A droid stabil és lagmentes, nekem sosem akadt meg, és sosem indult újra, aki az ellenkezőjét tapasztalja, annál user error van.
Utoljára szerkesztette: Armagedown, 2014.09.27. 09:02:44 -
T2k #29 Ilyet csak egy idióta állíthat. Remekül testre lehet szabni a WP-t. Launcher-es buzulással meg szórakozzon akinek 5 anyja van. Nem azért veszek ilyen készüléket, hogy aztán hajnalokig hegesztgessem aminek a végeredménye az, hogy a használata helyett elbasztam rengeteg időt a baszogatására aztán csak egy lagos foshalmazt kapok amit tovább basztathatok mert kijött a nyócvanhatodik launcher is amire a szomszéd vérpisti aszonta hogy nagyon király mer csak 5x rohad le tőle a rendszer óránként míg az azt megelőző legjobb 9x döglesztette be az egészet.
Ráadásul önmagának is ellentmondó faszság amit állítasz, mert lagdroidon nem lehet teljesen személyre szabni mindent, ugyanis kénytelen vagy elfogadni azt amit az adott launcher írója kitalált. Vagy ha a launcer írója mondja meg neked hogy mi kell neked az fasza de ha az MS az bukás?
Leülhetsz fiam, elégtelen.
-
#28 Sírok :D -
T2k #27 Ja persze, az az 5 az több mint 330 ezer jelenleg. Ugye Te CairoJack hülyébbik fikanickje vagy? -
T2k #26 De az MS-ben nagyon sok nagyon tehetséges ember dolgozik, és sikerre is vitték ezt a koncepciót mivel sok tízmillióan használják megelégedéssel és még többen fogják. Arról hogy kinek mi mekkora veszteséget vagy nyereséget okozott, arról neked kb. ugyanolyan halvány fingod sincs mint ahogy a témában szinte semmi máshoz sem.
Még mindig nem válaszoltál arra észlénykém, hogy az 1.5-ös lagdroidban mi volt benne. Biztos vagyok benne, hogy arról sincs lövésed sem, csak az égig érő baromságaiddal csinálsz itt hülyét magadból újra meg újra. -
tomboy013 #25 Nyilván baromi jó telefonod lehet ha minden lumiás hírnél itt nyígsz :D de manapság ezt csinálja a droid tábor, próbálják bizonygatni milyen szar az alma meg a wp, csak az egyik gyökér venné a fáradtságot és 1 hétig használná valamelyiket és rájönne hogy tévedett. De ezt persze nem tőled várom el te ahhoz túl ostoba vagy :D -
#24 -
#23 Ennyire szar a nokiád, hogy 2-3 hetente frissítés kell neki? Ez azért durva. -
#22 Például engem, mert én meg a nokia pénzügyeit szarom le, amíg van egy fasza telefonom. Soha az életben nem vennék még egyszer androidot, az összes készülékkel leszerepelt nálam. Vannak fícsörök, amiket nagyon hiányoltam kezdetben, de később felváltotta ezt az érzést a megbízhatóság. Ha valami oknál fogva nem lenne nokia, akkor meg iphone-ra váltanék, csak arra kétszer annyit kellene spórolnom. Plusz a wp a pc-n levő os-sel is kellemesen jóban van. A frissítés egyébként megint egy kényes téma. Az én sony-mra 1 év alatt 1 frissítés érkezett, a nokiám 2-3 hetente kap egyet. IOS szintén hasonló, amennyire tudom. -
dyra #21 Szemléletbelei különbség van. A Windows olyan szinten megköti a kezed, hogy gyakorlatilag nem tudod személyre szabni a telefont. A Droidhoz meg van egymillió Launcher és kismillió egyéb lehetőséged, hogy olyan legyen ahogyan te szereted használni a telefont. Nem olyan mint ahogy az MS megmondja neked, hogyan használd mert ők azt jobban tudják. Bukott az egész koncepció. Kapálózhatnak de őszintén nem értem mire számítanak. A Piac egyértelműen megmondta ebben a formában szevasz. A Nokia is majdnem becsődölt miatta. Ugyan ennek fényébe ki a búbánatot érdekli, hogy nem fagy és marha gyors? -
Sequoyah #20 Aki a WP-t hasznalja, az tipikusan le*rja hogy hany app van hozza. Letolti az alapokat, aztan azzal elvan, mert tudja amit kell, es hateknonyan tudja.
Aki folyton az appokkal szorakozik, az vegyen droidot v iPhone. -
#19 Ezt szajkózza mindenki, unalmas meg nincs app. Gondolom ezek az emberek nem használnak wp-t, hanem inkább más emberek véleményét veszik át. Emiatt van ez a mostani vélekedés a rendszerről. Használhatod a droidodat is 2-3 appal és még is egy rakás szar az egész, ellenben sok szimultán futó app a wp-n nem okoz gondot. Nem kell itt dobálózni azzal, hogy unalmas, egyáltalán nem az. De ha már így összegyűlt az ellentábor, akkor valaki érveljen már az android mellett. És nem, nem érdekel, hogy 70 millió alkalmazás van hozzá, aminek a 90%-a szemét, maradék 5% adathalász, és a valamire való 5% és kvázi mindenhez hozzáférést kér. -
dyra #18 Nyilván az az 5 app ami van hozzá és az egyen kocka felület miatt nem is nagyon van minek kifagynia. Dög unalmas telefonok. -
Sequoyah #17 Ezt csak alatamasztani tudom. Mar a WP7 is stabil volt, volt h honapokig ment ujrainditas nelkul (3.5 evig volt nalam ez a telefon). De a mostani 8.1esem meg ennel is jobbnak tunik, meg aprobb lassulasokkal es egyeb bizonytalansagokkal sem talalkoztam.
Nincsen sok extra funkcio, de amit tudni kell azt nagyon tudja, es nagyon egyszeruen, konnyeden hasznalhato. Ebben magasan veri az androidot. -
#16 Na igen. Nekem sikeresen áll át a családom androidról wp-re és imádják, hogy nincs fagyás meg gondolkodás. -
sanyicks #15 ja de főleg az android rendszerstabilitás hiányát verték bele a népek fejébe sikeresen... -
#14 Én nem neveztem piacvezetőnek, de a google maps pl nem talált meg Budapest belvárosában, az imaps-et pedig nem próbáltam, de sejtem droidra nincs. -
CairoJack #13 Ezek szerint az MS sem valami tehetséges, mert a "sikerre vivés" nem igazán történt meg. Aki csak hozzáért a WP-hez az kemény dollármilliókat fizetett rá. Nem volt még olyan cég, vagy modell, ami a WP-vel profitot termelt volna. Minden létező WP-s modell keményen megbukott, és csak veszteséget hozott a cégeknek. Főleg persze az MS-nek és a Nokiának termelte negyedévente a több száz millió dolláros veszteségeket, de a kisebb gyártók is csak ráfizettek.
Márpedig a világon senki nincs, aki sikernek nevezne egy olyan platformot, ami immáron a 3. éve csak a pénzt viszi, és aki épít rá, az belebukik. Milyen hagymázos álomvilágban nevezhető ez "sikernek"??
A Nokia is ebbe a "sikerbe" bukott bele, de nagyon.
Ami a Here mapsot illeti, nos az mega LOL komment volt. Alapvetően amúgy az pont a kevés használható programok közé sorolandó, nem is egy rossz valami (Bing mapsnál (ami az városok felét nem ismeri) nyilván fényévekkel jobb), de azért piacvezetőnek nevezni epic LOL.
Egyébiránt az a legrosszabb az egészben, hogy a sok laikus, aki még az életében nem próbálta a WP-t, az azt hiszi, hogy a csempékkel van a baj, pedig nem. Maga csempés felület szerintem egy jó koncepció, csak a megvalósítás lehetett volna milliószor jobb. Számtalan hibája, fogyatékossága, hiányos funkciója, van, a benne rejlő lehetőségek töredékét sem használja ki az MS, hogy a vizuális megjelenítést már ne is említsem.
Szóval a WP igazi tragédiája az, hogy akár egy JÓ OS is lehetne, de az MS-nek sikerült minden létező terülten a lehető legrosszabb módon megalkotnia. Ezért annyira használhatatlan, és ezét ekkora gigantikus bukás az egész.
Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2014.09.26. 16:58:01 -
tomboy013 #12 Nagyon jó lett mindhárom modell, főleg a 830 tetszik. Bár már elhatároztam magam egy 930 mellett a 830 pedig visszalépés ahhoz képest. De ettől függetlenül, ha leviszik egy kicsit itthon az árát nagyon jó vétel lehet. Még egy 1020-as utódot várok, remélem hamarosan bejelentik azt is.
Maga a rendszer számomra hibátlan és nagyon igényesen néz ki és baromi stabil valamint gördülékeny. Aki megbízható telefonra vágyik jó áron annak javaslom a WP-t. Ugye ott vannak még az iPhone-ok is csak azok elég drágák. -
T2k #11 Más viszont megcsinálta és sikerre vitte. Ez is csak azt mutatja, hogy nem vagy tehetséges. -
M2 #10 Volt régen (2000 környékén) egy ilyen ötletem felhasználói felületre, mint ez a "csempés" cucc, de nem jutottam el a lefejlesztéséig.
Most legalább megcsinálta más és látom, hogy nem is volt jó ötlet. :-) -
T2k #9 Tényleg? És az ugyanazt tudja mint a WP-s élő mappák?
-
T2k #8 És miért kellett volna benne lennie, mert a valaha létezett legbutább, legprimitívebb és legrondább CairoJack ezt kijelentette?
No és az 1.5-ös lagdroidban mi volt benne ? A lag? No, az azóta is benne van!
Mindig jót röhögünk a végtelenül tudatlan ostoba fejeden, most sem hazudtoltad meg magad. -
Tommy D #7 Főleg úgy, hogy mindegyikük kb csak a 7.5ös verziót ismeri, és az alapján fröcsög :) -
#6 Hagyjad, hadd örüljenek a saját androidos szarjuknak, aztán majd cserélgetik évente, mert elfossa magát az összes. Ha a HERE nem terjeszkedne, akkor az életben nem lenne pl értelmes offline navijuk ingyen. De pénzért sem, mert pl a sygic egy rakás szar. A rendszerstabilitás meg egy olyan extra funkció, amiről csak álmodhatnak. Sajnos annyira beleverték a népekbe, hogy az android a király a wp meg egy használhatatlan szar, hogy ezt kb mindenki el is hiszi.