8
  • Szefmester
    #8
    Valaki áruba bocsátaná a tudását és megadná nekem bunny lakcímét, a rejtett pótkulcsának helyét, és hogy mikor üres a kéglije? Kap érte 10ezer forintot. :)
    Ugye ez is csak annyi, hogy árúba bocsájtja valaki a tudását? Véletlenül sem károsítanak meg közvetett módon?
  • bunny
    #7
    Demagóg on: Ha elnyomó rezsimeknek nem akar dolgozni, nem fog olyan országot találni ami megfelel a kritériumnak.
    Magánvélemény: ez nem zsarolás, a tudását bocsájtja árúba mint mindenki.
  • evetke007
    #6
    Demagóg ON: Így Jár aki kihagyja/megspórolja az alapos tesztelést. /OFF

    Magánvéleményem: ez zsarolás.
  • SirBubu
    #5
    NSA --> National Security _Agency_ --> "Nemzetbiztonsági _Ügynökség_"

    ha csupa kisbetűvel írtátok volna, még jó is lehetne (szerk. mármint a "... Nemzetbiztonsági Hivatala (NSA) ")

    bocs, hogy szóltam
    Utoljára szerkesztette: SirBubu, 2014.09.26. 12:59:59
  • KTGyuri
    #4
    hali. nem találtam a cikkben olyat, hogy csak a cég saját rendszeréről ad ki infót... "... az Absolute Z kategóriában az ügyfeleknek lehetőségük van megjelölni, hogy mely szoftverek biztonsági rései érdekelnék őket." nálam annyit jelent, hogy használok egy rendszert, szeretnék hozzá 2 hibát venni, de tudom, hogy az X, Y, és Z cég is ezt használja, ergó ott is ki tudom használni a hibát. Ennek csak így van számomra értelme, mert ha én fejlesztem a rendszert, akkor a saját rendszeremet, tudom tesztelni és auditálni is, így minimalizálódik a hiba is. Azért van sajnos egyre több "biztonsági" rés az alkalmazásokban, mert a cégek inkább piacradobják a terméküket béta fázisban a nagyobb nyereség érdekében, mintsem rendesen le lennének tesztelve.
  • Kotomicuki
    #3
    Ilyenen, a mai világban, ahol a "hivatásosok" is uo informatikai terroristák, mint a "mezítlábas" hacker-ek, ne is csodálkozzunk...
  • Tetsuo
    #2
    Nem másnak adja el a hibát, hanem csa annak a cégnek, akié a rendszer.
  • Sir Quno Jedi
    #1
    Ezt nem értem. Ha felfedezem, hogy valakinek nyitva maradt az ajtaja a házban (de lehet kocsiajtó stb.), az egy dolog, magánügy, le is tagadhatom, hogy tudtam róla. Ha azonban ezt elárulom másoknak is PÉNZÉRT és azok betörnek stb. akkor simán bűnrészes vagyok és még számlát is adtam róla?!?? HA tudom valaki pinkódját és ugyan ÉN nem élek vissza vele, hanem csak simán eladom, éljen más vissza, akkor mivan?!?!?? Az bűn!

    Ha kárt okoznak bárkinek egy ilyen információ alapján, akkor egyrészt ha elkapják a bűnösöket, akkor miteszik urat is be kell vágják a börtönbe (és kollégáit, akik szintén bűnrészesek, ha bármiben is részt vettek az üggyel kapcsolatban). ÉS ezen felül jogosan követelhetnek tőle kártérítést a károsultak jogi úton, az okozott károk fedezésére. Így korrekt.
    Utoljára szerkesztette: Sir Quno Jedi, 2014.09.26. 09:50:51