6
  • A1274815
    #6
    "A jövő úgyis a DNS teszter, mint a Dredd bíróban."

    Csak problémát jelentenek az ikrek, továbbá egy köpet is elég a DNS teszter feltöréséhez, arról nem beszélve, hogy nem nehéz valakinek a tetszöleges testnevéd venni.
  • torreadorz
    #5
    Ez pont ugyanaz mint hogy a modern titkosító algoritmusok is törhetetlenek (csak brute force), de nem is ezeket törik fel a hackerek amikor bejutnak valahova.

    A biometrikus cucc csak akkor használható ha valós fizikai ottlét is szükséges (mint pl a stadion beléptető rendszernél). Minden más esetben azonban pont ugyanúgy törhető mint bármely más azonosító rendszer mert végső soron a rendszerben csak bitek fognak vándorolni és tökmindegy hogy azok a bitek egy jelszó vagy egy iris térkép.
  • Sir Quno Jedi
    #4
    Két szem írisztérképe elégséges, kell mellé még arc és szemfenék erek felismerése. Ezek együtt mindenre jók. Főleg, hogy egyetlen berendezésbe építhetők és csak oda kell tartanunk a pofikánkat, voilá. Halott emberen nem is műkszik, így visszaélni sem lehet vele, csak ha kényszerítik az alkalmazottat magát.

    Kollegák akik foglalkoznak ilyen biztonsági szutykokkal mondták ugyan, hogy az íriszes az murva érzékeny. Jó eséllyel nem enged be minket, ha bebasztunk, betegek vagyunk stb. De ugye ez nem is baj. :DDD

    A jövő úgyis a DNS teszter, mint a Dredd bíróban. Felveszed a fegyót és minden kilőtt golyóra rágravírozza a DNS azonosítódat. :D (bár ugye azt is kijátszották ott, de nem a módszerben volt a hiba)
  • Lacee86
    #3
    Sok volt a 24. :D
  • Ender Wiggin #2
    az írisz a legstabilabb, de az ember szemét is érheti sérülés, amiután használhatatlan lesz az egész. de lehet, hogy egy szimpla gyulladást sem olvas jól a szkenner. a többi meg "meh" kategória.
    durva illetéktelenek ráadásul le- és kivághatják a szükséges testrészt, viszont egy jó jelszót vagy számkódot még kínzással se biztos, hogy ki lehet szedni az emberből :-D
  • TokraFan
    #1
    Szeretném felhívni a figyelmet a táblázatban szereplő "Stability" mezőre, bármelyik azonosítási forma esetén. Nincs több hozzáfűznivalóm....