5
-
dartois83 #5 Józsibácsi, egyedileg nézve persze, hogy nem éri meg a váltás. De itt technológiai váltásról kell beszélni. Ha mindenki így állna hozzá, akkor még mindig katódsugárcsöves monitoraink lennének, jobb esetben négy színnel, de inkább monochrome-ban. Szerintem helyes, hogy próbálják fejleszteni a képernyőket, mert a mobileszközöknél még mindig a kijelző viszi a legtöbb áramot. Sok kicsi sokra megy, főleg, ha a fogyasztásról van szó. -
Józsibácsi #4 Szép jó, de szerintem csilivli parasztvakítás, piacgerjesztés ez a kijelző hisztéria, ami megy az utóbbi 5-8 évben. 5-6 éves LCD-k is tökéletes képet adnak, semmilyen valós plusz igény nincs. Megnéztem számos kijelzőt és minimálisak a különbségek egyszeri halandó szemének. Vájtszeműeknek meg úgysem jó semmi, semmi sem elég, de a vájtszeműek a népesség néhány ezrelékét teszik ki ugyebár... Nekem egy 3 éves fullhd lcd-m van és most is olyan gyönyörű tökéletes, tűéles képet ad, hogy hülye lennék százezreket vagy pláne milliókat költeni (már ha lenne egyáltalán) a nagy semmire, hogy UGYANAZT MEGKAPJAM drappban, és csak a tudatért fizessek, a pszichés agymosásért, hogy most legújabb ilyen-olyan-amolyan hiperszuper, millió felesleges fícsört tudó, blablabla technológiával készült csúcscucc... oké a fogyasztás valóban fontos, azonban ez a kijelző itt előttem, holott egész nap megy 3 éve szinte nonstop, havi pár ezer forintot fogyaszt el áramban... nem hiszem hogy akármilyen ultra energiatakarékos led-et vennék megérezném a különbséget a pénztárcámon, tehát kb tök mindegy hogy havi 2 ezer forint, vagy 1500 ft., mert a különbség kb ilyen nagyságrend, amikért a parasztvakított balekok képesek százezreket tejelni és nyomorult barmok nem fogják fel hogy átverték és lehúzták már megint őket, mert a vámon kifizetik a mit a réven nyertek... node ez a biznisz, ez a globalista multivilág.. nincs mit csinálni... és azért azt be kell látni, fejlődés csak van végül is... -
#3 Oled biztos nem fog jönni bukott technológia.
Idővel besárgul a fehér benne. -
pixx #2 Szerintem az IZGO kijelző egy rakás hulladék. Ipad mini 2-be is ez került, és iszonyat gyenge. Alig jobb az Iphone 3-nál.
Meg a Shrap számológépben nagyon ott van :D tv-ben és kijelzőben mindig is hulladékot csinált. -
Zero Albedo #1 "2017-től érkezhetnek ...". Pfff, és még a tetejében feltételes módban. Vagy érkeznek vagy nem. Ez minimum három év és persze garanciát senki sem vállal.
Véleményem szerint a rendelkezésre álló, szinte végtelen kontrasztarányt produkáló és a fogyasztást, képminőséget tekintve szintén nagyon jó OLED kijelzőket kellene már nyomni, melyek pont az okostelefonokban már bizonyítottak.
Én drukkolok az LG-nek. És itt nem a távolkeleti óriások ilyen vagy olyan neve vagy a márkanév iránti elfogultság beszél belőlem, hanem a gratuláció az LG-nek a bátorságáért, hogy fel merte vállalni az OLED technológia nagyon pénzigényes fejlesztését.
Érdekes az is, hogy a Sharp akkor rukkol elő - az évek óta kifejlesztett - IGZO technológiával, amikor kimarad(t) az OLED első hullámából. Most, hogy elveszítette az elsőségét és látja, hogy kezd beérni az OLED technológiának az LG és a Samsung meglehetősen nagy pénzekkel megjátszott kockázatvállalása, úgy tűnik, hogy próbálja az innovatív szerepet megjátszani egy "ha ló nincs, akkor szamár is jó" megoldással.