9
  • errorista
    #9
    megorultem, vagy mas szerint is volt mar ez a cikk itt hetekkel/honapokkal ezelott?
  • Molnibalage
    #8
    Aha. És tervezni meg ki fog...?
  • Banderas1990
    #7
    Azért a "Vissza a jövőbe" nem éppen a legmegfelelőbb példa. Az a film egy vígjáték volt, a készítők nem azt akarták bemutatni, milyen lehet a világ 2015-ben, mindössze egy olyan környezetet hoztak létre, mely érdekes/lenyűgöző elemeket tartalmaz.

    Ezzel szemben pl. a Különvéleményben sokkal többet foglalkoztak, egy hihető/megvalósítható jövőkép kidolgozásával.
  • emberz
    #6
    Látom, nehéz felfogással nehéz megérteni a dolgokat. Kommentelés helyett inkább tanulnotok kéne.
  • Co1e
    #5
    persze mert az emberek megosztják amilyük van... erről híres mindenki xDDDDDD
  • Cat #4
    Szerintem a jóslatoktól függetlenül nem árt elgondolkodni a fejlődés által előálló dolgok összességén, lehetséges kapcsolatrendszerén. Mert az egy dolog, hogy pl. a tulajdon helyett hozzáférés lesz (lásd BuBi, vagy az elektromos autók sem oldhatók meg másként, olyan drágák), de ez egy csomó más dolgot maga után von, pl. közlekedésszervezés, szervízelés stb. Sose baj az, ha néhány unatkozó ember megpróbál ezekre teóriákat felállítani, érdekesek ezek a gondolatkisérletek.
  • Vol Jin
    #3
    Nem nagyon érted, hogy mi a problémám az ilyen jóslatokkal. Az ember azzal tud kalkulálni, ami van. Nem egy esetleges technológia megvalósulásáról van szó, hanem a megvalósulandó technológiák használatának mikéntjéről.

    Bármilyen technológiát ezerféleképpen lehet hasznosítani, és teljesen véletlenszerően dől el, hogy melyik mód lesz a domináns. Lehetett tudni, hogy a sávszélesség növekedni fog. Ez ugye elősegíti a fájlmegosztást, de ezt nem lehetett megjósolni, mert nem volt fájlmegosztó alkalmazás, amit csak úgy valaki egyszer kitalált. Márpedig 20 éve infosztrádát meg interaktívtelevíziót vizionált a sok idióta, mellédumálásból megéló guru.
  • LeWyTy
    #2
    A "Back To The Future" szerint is... hm láttátok idén az antigravitációs deszkát vagy a önfűzős Nike cipőt? ... Viszont olyan szempontból lehet benne valaki... mint jóslat... lehet hogy elhiszed, és az is lehet hogy valaki már csak azért is megcsinálja.
  • Vol Jin
    #1
    Miért kell foglalkozni ilyen idióta megmondóemberekkel?